ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

11 • 04 • 2012

Pirmajā dienā Rovaniemi iepriecina Daugulis un M.Zvejnieks

Saistītā informācija

Vakar Rovaniemi (Somija) norisinājās ikgadējās FIS sacensībās slalomā. Pirmajā sacensību dienā visaugstāko vietu no latviešiem ieguva Kristaps Zvejnieks, kurš 81 dalībnieka konkurencē ierindojās 11.vietā, bet Kaspars Daugulis un Miks Zvejnieks priekš sevis atzīstamajā 26. un 27.vietā. Dāmu konkurencē no latvietēm finišu sasniedza tikai Agnese Āboltiņa, kurai 67 dalībnieču vidū 42.vieta.

Pagājušajā nedēļā nostartējuši četras dienas pēc kārtas FIS sacensībās Krievijā, daži Latvijas izlases kalnu slēpotāji uz Lieldienām, kad stafeti ar startiem bija pārņēmuši mūsu distanču slēpotāji, pārbrauca uz Rovaniemi, kur katru gadu aprīļa sākumā norisinās slaloma sacensības. Galvenais favorīts latviešu vidū – Kristaps Zvejnieks – dalībnieku reitingā pēc FIS punktiem atradās trešajā vietā (15,84 punkti). Par mūsu sportistu augstāk kotējās soms Santeri Paloniemi, kuram vienīgajam ir zem 10 FIS punktiem (7,06 punkti), un zviedrs Tims Lindgrens (13,70 punkti). Vēl zem 20 FIS punktiem bija somam Andreasam Romaram un zviedram Emīlam Johansonam. Abi spēcīgākie zviedri – Lindgrens un Johansons – tomēr nestartēja, palielinot Kristapa Zvejnieka izredzes uz augstu vietu, turklāt Kristapam tika pirmais starta numurs, kas nodrošināja pavisam „svaigu” trasi”. Diemžēl brauciens neizdevās tik labs kā cerēts un nesanāca attaisnot viena no favorīta statusu, jo tikai 11.laiks (44,69) un līderim zaudētas divas sekundes. Kas neizdevās Kristapam, izdevās abiem pārējiem favorītiem – Paloniemi un Romaram, kas ierindojās pirmajās divās vietās. Romars bija vadībā (42,70), bet šīgada Pasaules junioru čempions slalomā Paloniemi atpalika 0,27 sekundes. Miks Zvejnieks uzrādīja 37.laiku (+3,99), Kaspars Daugulis divas vietas zemāk (+4,16), bet Tomam Sarkanim 59.pozīcija (+7,41).

Otrajā braucienā Kristaps uzrādīja 12.laiku, bet tā kā otrajā braucienā tika diskvalificēts pēc pirmā brauciena trešajā vietā esošais soms Samu Torsti, tad divu braucienu summā „Virsotnes” pārstāvim izdevās saglabāt 11.pozīciju. Divu braucienu summā uzrādīts laiks 1:27,23 un uzvarētājam zaudēts 3,23 sekundes, kas deva 39,23 FIS punktus. Neraugoties uz pieklājīgo rezultātu priekš Latvijas, tomēr Kristapam tas ir sliktākais rādītājs slaloma disciplīnā šajā sezonā un tas krietni atpaliek no šosezon labākajiem rezultātiem (14,55 punktiem Norvēģijā un 17,13 punktiem Austrijā – aut. piez.). Šāds iznākums skaidrojams ar nogurumu, kas uzkrāts intensīvā sacensību un pārbraucienu grafika dēļ. Februāra vidū nostartējis piecās sacensībās Austrijā un Vācijā, mūsu labākais slalomists piedalījās abos Latvijas kausa posmos Siguldā, pēc kuriem uzreiz devās uz Pasaules junioru čempionātu Itālijā, no kura pa taisno ieradās Suomutunturos uz Baltijas kausu, pēc kā savukārt uzreiz brauca uz Norvēģijas čempionātu, tad sacensības Krievijā un tagad Somijā. Pēdējo divu mēnešu laikā viņš piedalījies 29 sacensībās, kas nozīmē startēšanu katru otro dienu. Tādu slodzi augstā līmenī var „izturēt” tikai riteņbraucēji. Tā kā nekāda pamata satraukumam par meistarības kritumu nav, un nākamajā sezonā pēc atpūtas un treniņiem Kristaps Zvejnieks atkal uzrādīs ļoti augstus rezultātus.

Savas pozīcijas divu braucienu summā izdevās uzlabot Kasparam Daugulim un Mikam Zvjeniekam. Savstarpējā mikromačā Kasparam palīdzēja ātrākais otrais brauciens un viņš Miku divu braucienu summā apsteidza par 0,36 sekundēm, ierindojoties vienu vietu priekš – 26.vietā. Abi ieguva nedaudz virs 60 FIS punktiem, attiecīgi 61,96 un 63,84. Kāpums sanāca arī Tomam Sarkanim, kurš ierindojās 45.vietā (+12,13) un 103,86 FIS punkti. Labākais no igauņiem bija Tonis Luiks, kurš ierindojās pāris vietas (31.vieta) aiz Kaspara un Mika, kurus viņš bija apsteidzis Baltijas kausā. Savukārt lietuvietis Rokas Zaveckas uzrādīja 42.laiku.

Arī otrajā braucienā ātrākais bija soms Romars, kurš līdz ar to izcīnīja likumsakarīgu uzvaru, uzrādot laiku 1:24,00 un par 0,41 sekundi apsteidzot otās vietas ieguvēju Polaniemi. Trešā vieta norvēģim Mihaēlam Stenbakam (+1,35). Ātruma disciplīnu speciālists Romars, kurš Pasaules kausos supergigantā ir bijis labāko desmitniekā un kuram šīs bija tikai otrās sacensībās slalomā šajā sezonā, par uzvaru ieguva 15,77 FIS punktus.

Dāmu konkurencē uzvarēja galvenā favorīte, šīs sezonas sestā labākā slalomiste pasaulē Tanja Poutiainena no Somijas, kas otrās vietas ieguvēju Merli Sopelu (Somija) apsteidza tikai par 0,35 sekundēm. Trešā bija zviedriete Ilva Stānakle. No Latvijas pārstāvēm finišu abos braucienos sasniedza Agnese Āboltiņa, kas ierindojās 42.vietā, uzvarētājai zaudējot 12,64 sekundes, kas deva 100,10 FIS punktus, kas par 17 punktiem atpaliek no viņas labākā rādītāja slalomā. Un tieši Rovaniemi marta sākumā pirms Baltijas kausa Agnesei pēdējo reizi slalomā bija virs 100 punktiem. Jau piektās sacensības pēc kārtas diemžēl neveiksmīgi izvēršas Katrīnai Krūmiņai, kura nesasniedza finišu pirmajā braucienā. Ļoti cerams, ka šodien Katrīna pārvarēs neveiksmju sēriju un sasniegs finišu, kas palīdzēs atjaunot vājināto psiholoģisko pārliecību.

Šodien plkst. 15.00 starts pirmajam braucienam slalomā.

sl_bc_0996.jpg
Kaspars Daugulis

5 Komentāri


11 • 04 • 2012 / 15:11

11 • 04 • 2012 / 15:45
Šodien pa LR 1 plkst.22.05 būs informācija par Rovaniemi otro slaloma dienu.
Latvijas radio
11 • 04 • 2012 / 20:45
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv