ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

12 • 04 • 2012

Otrajā dienā labākais Onskulis, Sarkanim punktu rekords

Saistītā informācija

Vakar Rovaniemi (Somija) otrajā dienā FIS sacensībās slalomā visaugstāko vietu no latviešiem izcīnīja Mārtiņš Onskulis, kurš 76 dalībnieku vidū ierindojās 22.vietā. Dāmu konkurencē Agnesei Āboltiņai 28.vieta. Ne Kristaps, ne arī Miks Zvejnieks otrajā dienā nestartēja.

Otrajā dienā vīru konkurencē dalībnieku sastāvs bija vājinājies, jo nestartēja abi pirmo divu vietu ieguvēji pirmajā dienā – Andreass Romars un Santeri Paloniemi. Turklāt, ja pirmajā dienā trim sportistiem reitings bija 15 FIS punkti vai mazāk, bet septiņiem zem 25 FIS punktiem, tad otrajā dienā tikai diviem dalībniekiem bija zem 25 FIS punktiem un labākais rādītājs – 23,88 punkti – piederēja norvēģim Mihaelam Stenbakam, kurš arī apliecināja sava favorīta statusu, uzrādot labāko laiku pirmajā braucienā un, būdams ceturtais ātrākais otrajā braucienā, kopvērtējumā tomēr nosargāja uzvaru. Norvēģis uzrādīja laiku 1:23,36 un tikai par 0,16 sekundēm apsteidza otrās vietas ieguvēju, 17 gadus jauno zviedru Martinu Selstrēmu, bet vēl par divām sekundes desmitdaļām lēnāks bija trešās vietas ieguvējs no Zviedrijas Antons Magnusons, kurš uzrādīja ātrāko laiku otrajā braucienā. Somam Kallem Dālam nācās samierināties ar ceturto vietu divas dienas pēc kārtas. Stenbaks par uzvaru ieguva 27,96 FIS punktus, kas ir par diviem sliktāk nekā par iepriekšējā dienā iegūto trešo vietu, kad uzvarētājam norvēģis zaudēja gandrīz pusotru sekundi.

Latviešu komandā vīru konkurencē bija izmaiņas. Otrajā dienā nestartēja brāļi Zvejnieki (Kristaps izteicās, ka esot problēmas ar inventāru, un bija nepamierināts ar savu startu pirmajā dienā, vērtējot to kā ļoti sliktu – aut. piez.), bet mūsējo mazāk nekļuva, jo uz starta izgāja Mārtiņš Onskulis un Roberts Rode. Pēc pirmā brauciena labākais no latviešiem bija Mārtiņš Onskulis, kurš uzrādīja 27.laiku un kuram vienīgajam no mūsējiem izdevās iekļūt trīsdesmitniekā, no līdera atpaliekot 2,85 sekundes. Par Mārtiņu 0,77 sekundes lēnāks bija Roberts Rode, kurš atradās 35.vietā, bet Toms Sarkanis vēl par divām pozīcijām zemāk, jo pirmajā trasē par 0,3 sekundēm pavadīja ilgāk nekā Roberts. Diemžēl Kasparam Daugulim, tāpat kā mūsu abu kaimiņvalstu līderiem Tonisam Luikam un Rokam Zaveckam, pirmajā braucienā nācās izstāties. Otrajā braucienā visi trīs mūsējie spēja pakāpties pāris vietas augstāk. Mārtiņš otrajā braucienā uzvarētājam zaudēja vairs tikai 1,05 sekundes, kas divu braucienu summā veidoja 3,90 sekundes, un izcīnīja 22.vietu, iegūstot 56,50 FIS punktus, kas par diviem atpaliek no viņa labākā sasnieguma, kas uzrādīts pagājušā gada beigās. Pēc otrā brauciena arī Roberts spēja ielauzties labāko trīsdesmitniekā (29.vieta), Mārtiņam zaudējot vienu sekundi, bet no uzvarētāja atpaliekot 4,93 sekundes. Roberta nopelnītie 64,04 FIS punkti ir otrs labākais rezultāts šajā sezonā aiz janvārī Norvēģijā supergigantā uzrādītajiem 54,90 punktiem. Kaut arī no trijiem Latvijas pārstāvjiem viņam bija viszemākā vieta (35.vieta, +6,27), tomēr Toms Sarkanis sasniedza savu labāko rezultātu FIS punktos (73,84 punkti), iepriekšējo rekordu, kas uzstādīts pērn decembrī Itālijā, uzlabojot par 23 punktiem.

Dāmu konkurencē nestartēja pirmās dienas uzvarētāja, viena no pasaules vadošajām slalomistēm, somiete Tanja Poutianena, ļaujot aizvakardienas otrās un trešās vietas ieguvējām – somietei Merlei Soppelai un zviedrietei Ilvai Stānaklei – pakāpties par vienu vietu augstāk. Soppela uzvarēja pārliecinoši, par  1,25 sekundēm apsteidzot Stānakli, bet trešā bija vēl viena zviedriete Šarlota Sefvenberja, kas no uzvarētājas atpalika jau vairāk par divām sekundēm. Agnese Āboltiņa ierindojās 28.vietā (+12,73), kaut arī pēc pirmā brauciena atradās tikai 45.pozīcijā. Agnese otrajā braucienā uzrādīja 25.laiku, turklāt vairākas sportistes no trešā un ceturtā demista, kas Agnesei bija priekšā pirmajā braucienā, otrajā finišu nesasniedza. Diemžēl atkal neveiksmīgs starts Katrīnai Krūmiņai, kura nefinišēja otrajā braucienā, bet pēc pirmā bija divas vietas aiz Āboltiņas, nobraucot par trešdaļu sekundes lēnāk nekā Agnese. Savukārt igauniete Trīna Tobi ierindojās 26.vietā, jo bija par 0,82 sekundēm ātrākā nekā Agnese.

Kamēr Latvijā pēc vēsajām Lieldienu brīvdienām ir iestājies pavasara siltums un daži jūrmalā grasās atklāj pludmales volejbola sezonu, tikmēr mūsējie kalnu slēpotāji vēl sezonu nav beiguši, jo priekšā vēl sacensības Levi (Somija), kur no 13.-17.aprīlim notiks FIS sacensības milzu slalomā un slalomā.

sl_bc_1429.jpg
Mārtiņš Onskulis

5 Komentāri

Latvijas radio
12 • 04 • 2012 / 17:53
Visās sacensībās ( gan FIS, gan NC, gan WC utt ) ir noteikta katrai valstij dalībnieku kvota. Konkrēti Latvijai ir iespēja FIS sacensībās piedalīties ar 4 puišiem un 4 dāmām. Tāpēc arī konkrētajās sacensībās pirmajā dienā startēja 4 puiši ( Kristaps, Miks, Kaspars un Toms), bet otrajā sportistu sastāvs bija jāmaina ( Roberts, Mārtiņš, Kaspars un Toms). Tad, kad kādas valsts sportists Pasaules rangā iekļūst 150niekā, tad šī valsts kvota mainās uz 6 sportistiem. Kristaps pašlaik Pasaules FIS rangā ir 151.vietā....
12 • 04 • 2012 / 18:12
Paldies, Jana :) Par kommentāru, turam īkšķus par Kristapu :)
13 • 04 • 2012 / 17:11
ja gribam sūtīt bērnu (8 g.) kalnu slēpošanas skolā , un vēlamies, lai viņš tam pievēršas kā nopietnam sportam, kā izvēlēties klubu? pēc reitinga?
Pēc atsevišķu jauniešu panākumiem? Mums teica, ka lielākoties nevar pateikt, kurš čempionu tādu izveidojis, jo bieži mainot klubus un braucot pie treneriem uz ārzemēm. un katrs klubs saka, ka esot labākais.
ANNA
21 • 04 • 2012 / 12:29
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv