ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

30 • 01 • 2012

Noslēdzis Vilciņa kausa pirmais posms - No rotaļām līdz medaļām

Ar saules mirdzumu acīs un gandarījumu sirdī ir noslēgušās „Vilciņa kausa” 1.kārtas sacensības „No rotaļām līdz medaļām”. Kaut arī meteorologi solīja briesmīgu aukstumu, laiks bija fantastisks, saulīte pa zemes virsu staigāja.

Sacensībās piedalījās 62 mazie kalnu slēpotāji vecumā līdz 8 gadiem ieskaitot. Pats jaunākais dalībnieks bija 2008.gadā dzimušais Nils Neo Trapāns, kurš apņēmības pilns startēja un varonīgi veica visus vārtus visa lielā kalna garumā, un beigās kāpa uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Mazāko meiteņu grupā abas dalībnieces visiem spēkiem un no sirds cīnījās ar trasi, mēģinot izbraukt „nepaklausīgos” vārtus. Taču, kaut arī cieta neveiksmes, mēs pievērām acis un meitenes tika pie medaļām – Bērziņa Marta (SK „Pantera”) 1. un Rebeka Buldere (SK „Reflex”) 2.

Attiecīgi D2 meiteņu grupā 16 dalībnieču konkurencē 1.vietu izcīnīja Bleidele Elza (SK „Ziemeļpols”). Šajā pašā vecuma grupā puišiem, kā vējš nesās starp ziliem un sarkaniem karodziņiem un 14.dalībnieku konkurencē uz augstākā pakāpiena kāpa Rūdolfs Beķeris (SK „ziemeļpols”).

Savukārt sacensību vecākajā grupā (2003. – 2004.) pirmā brauciena līdere Paula Lucāne (SK „Reflex”) otrajā braucienā piedzīvoja kritienu, līdz ar to atļaujot kopvērtējuma 1.vietā ierindoties Helēnai Ērenpreisai (SK „Pantera”). Šīs pašas vecuma grupas puišu konkurencē ātrākais bija Kristofers Gulbis (SK „Snowfeel”).

Visi, visi dalībnieki balvās saņēma čipsus un dzērienus no mūsu atbalstītājiem „Coca-cola” un „Ādažu čipsi”, kā arī sporta kluba īpaši sagatavoto praktisko cikliņu slēpju sagatavošanai un, protams, diplomu. Visas pirmās vietas papildus saņēma speciālbalvu no veikalu tīkla „Burusports” – dāvanu karti 10 latu vērtībā. Liels prieks par visiem mazajiem sportistiem, kas, neskatoties uz to, ka ziema tik tikko ir sākusies, bija gatavi stāties uz starta un pieteikt sevi šīs sezonas pirmajās nopietnajās sacensībās.

Sacensības „No rotaļām līdz medaļām” notiek jau piecus gadus. Tagad, uz kādu brīdi mēs iepauzēsim, lai pēc laika atgrieztos, iespējams,  ar jaunu entuziasmu, jaunā izskatā.  Paldies mūsu sponsoriem, biedrībai A2 un, protams, SK „Reflex” audzēkņiem Dāvim, Ralfam un Naurim, Džūlijas, Gustava un Sintijas mammām, Elīzai, papagailei Aigai un medaļu meistaram Artūram. Paldies arī klubu treneriem par atbalstu.

Uz tikšanos nākamajās „Vilciņa kausa” sacensībās „Fischer kauss” 12.februārī.
SK „Reflex” trenere Solvita Dreimane

1 Komentāri

Paldies klubam Refleks par sacensībām.
Biju pārsteigta par mazo slēpotāju meistarību. Man liekas, ka šie mazie, kuri stratē šogad ir ātrāki nekā tie, kuri startēja 10 gadus atpakaļ. Izbraukt "banānus" un startēt no kalna augšas vel divus gadus atpakaļ izraisija daudz diskusijas. Šobrīd - Ok, braucam.
Meistarība aug acīmredzami. Un izskatās, ka visās vecumgruppās. Un viņi ir daudz! Un klubu ir vairāk! Man prieks, ka šis sporta veids aug, gan kvantitāte, gan kvalitāte.
31 • 01 • 2012 / 16:02
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv