ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

14 • 03 • 2012

Milzu slalomā Baltijas kausā uzvaras Latvijai un Igaunijai

Šodien Baltijas kauss kalnu slēpošanā, kas norisinās Somijas pilsētiņā Soumutunturos, turpinājās ar sacensībām milzu slalomā. Vīriešiem elites grupā divu braucienu summā uzvaru izcīnīja Kristaps Zvejnieks „Virsotne”, bet dāmām pirmajā vietā bija igauniete Trīna Tobi.

Arī šodien milzu slalomā vīriem cīņā par uzvaru bija gaidāms duelis starp vakardienas diviem labākajiem supergigantā – Robertu Rodi un Kristapu Zvejnieku. Pagājušajā gadā milzu slalomā, kad uzvarēja Zvejnieks, viņus šķīra tikai trīs sekundes simtdaļas, un tieši tās sacensības bija pagājušā gada spilgtākais notikums Baltijas kausā. Šogad pēc pirmā brauciena vadībā izvirzījās Kristaps Zvejnieks (laiks - 43,18), kaut arī trases pirmajā daļā, kas ir lēzenāka, viņam bija tikai piektais laiks. Turpat jau blakus bija arī Rode, kas atpalika 0,33 sekundes, saglabājot intrigu uz otro braucienu. Miks Zvejnieks uzrādīja trešo ātrāko laiku (+0,47), bet tikai 0,13 sekundes aiz jaunākā Zvejnieka bija Kaspars Daugulis. Otrais brauciens vadošo trijniekā izmaiņas neienesa, līdz ar to Kristaps Zvejnieks, uzrādot divu braucienu summā laiku 1:24,86, svinēja pirmo uzvaru šogad Baltijas kausā, atkārtojot pagājušā gada panākumu šajā disciplīnā. Rodem tāpat kā pērn otrā vieta, divu braucienu summā piekāpjoties Zvejniekam par 0,91 sekundi, bet pirmo reizi uz goda pjedestāla elites grupā tika Miks Zvejnieks. Daugulim līdz trijniekam pietrūka tikai 0,03 sekundes, bet piektajā vietā ierindojās pirms dažiem gadiem viens no labākajiem Latvijas kalnu slēpotājiem Dainis Krauja. Labāko sešinieku 45 dalībnieku vidū noslēdza vakardienas trešās vietas ieguvējs supergigantā Mārtiņš Onskulis. Godalgoto vietu ieguvēji bija apmierināti ar savu sasniegto, jo izcīnītās vietas atbilda prognozētajam. Kristaps Zvejnieks izteicās, ka trase milzu slalomā esot bijusi pārāk taisna un tas neparādot reālo varējumu. Viņam labāk sanācis otrais brauciens, bet kopumā ir priecīgs par sasniegto. Kristaps piebilda, ka šosezon labāku sniegumu izdodas parādīt uz stāvākām trasēm.Abu vadošo kalnu slēpotāju – Zvejnieka un Rodes – duelī rezultāts kļuvis neižšķirts – 1:1, tāpēc izšķirošā būs slaloma disciplīna. Senioru grupas ieskaitē milzu slalomā labākais bija Edgars Kupčs, aiz sevis atstājot Jāni Kordi un Paulu Stēgu. 

Sieviešu konkurencē pēc pirmā brauciena vadībā atradās Katrīna Krūmiņa, kas par 0,24 sekundēm bija ātrāka nekā pagājušā gada uzvarētāja milzu slalomā, igauniete Trīna Tobi. Kaut arī viņa centās par to nedomāt, tomēr vadošā pozīcija ietekmēja Katrīnu un diemžēl viņa netika galā ar lielo atbildības sajūta, piedzīvojot kritienu trases pirmajā daļā un nepabeidzot otro braucienu, tādējādi ļaujot igaunietei Tobi uzvarēt milzu slalomā otro gadu pēc kārtas. Viņas laiks divu braucienu summā 1:31,24, un tuvāko konkurenti viņa apsteidza par 1,21 sekundi. Ļoti labi veicot otro braucienu, no piektās uz otro vietu pakāpās Ieva Meldere, kura pagājušajā gadā bija trešajā vietā. Liene Fimbauere apliecināja, ka iemaņas nav zudušas, un izcīnīja trešo vietu, piekāpjoties Melderei  par 0,12 sekundēm un atstājot vakardienas uzvarētāju supergigantā Lieni Bondari ārpus godalgotā trijnieka. Labāko sešinieku noslēdza Krista Vitkovska un Beāte Bērziņa. Labākā no seniorēm bija Žaklīna Frickausa, kopējā vērtējumā ierindojoties 13 vietā 18 dalībnieču konkurencē. 

Jauniešu grupās milzu slalomā latviešiem veicās vēl labāk nekā pirmajā dienā, jo mūsējiem izdevās izcīnīt uzvaras visās sešās grupās (pirmajā dienā četras uzvaras – aut. piez.). C grupā (2001./2002.g.) arī milzu slalomā nepārspēta bija Rēzija Krastiņa „Pantera”, aiz sevis atkal atstājot Sintiju Vējiņu „Apex”. Šoreiz trešā vieta tika Betijai Burkovskai. Arī puišiem šajā grupā otro uzvaru izcīnīja Lauris Opmanis „Apex”. Otrajā vietā ierindojās lietuvietis Vejas Streļčunas, bet trešo vietu, pateicoties labākam otrajam braucienam, izcīnīja Pauls Rubenis „Pantera”. B grupā (1999./2000.g.) meitenēm tāpat kā C grupā pirmās divas vietas bija identiskas pirmajā dienā supergigantā iegūtajām – uzvarēja Žanete Gedra „Ziemeļpols”, bet otrajā vietā bija Ieva Pildiņa „Apex”. Trešo vietu ieguva Katrīna Sadovņikova „Traverss-V”. A grupā (1997./1998.g.) meitenēm savu meistarību tehniskajās disciplīnās apliecināja Evelīna Gasūna „Ziemeļpols”, izcīnot ļoti pārliecinošu uzvaru. Sīvajā cīņā par otro vietu Madara Zvīne „Apex”, pateicoties veiksmīgākajam otrajam braucienam, bija nedaudz pārāka par vakardienas supergiganta uzvarētāju Elīnu Nežborti.  A grupā puišiem šodien lielisku sniegumu demosntrēja latvieši, mazinot igauņu dominanci un aizņemot visu goda pjedestālu. Uzvaru svinēja Žaks Gedra „Ziemeļpols”, kurš bija labākais no latviešiem arī vakar, izcīnot otro vietu supergigantā. Otro vietu izcīnīja Elvis Opmanis „Apex”, kurš bija līderpozīcijās pēc pirmā brauciena, bet labāko trijnieku noslēdza Klāvs Rubenis, tādējādi ne tikai klubam „Pantera”, bet arī Rubeņu ģimenei nodrošinot divas trešās vietas. Neoficiālajā ģimeņu ieskaitē - Opmaņiem pirmā un otrā vieta, bet Gedrām veicās vislabāk – divas pirmās vietas.

Rīt trešā sacensību diena Baltijas kausā, un dalībnieki sacentīsies slalomā, kas būs pēdējā disciplīna. 

5 Komentāri

Tik pierasti bija, kad fotogrāfijas jau varēja redzēt pēc sacensībam. Gaidu, gaidu, gaidu :)
15 • 03 • 2012 / 10:30
Virtuāli vērojot sacensības slalomā, ļoti pietrūkst. ka netiek fiksēts laiks trases vidū. Tā ,salīdzinot dalībnieku rezultātus trases pirmajā daļā , ir intriga , kādu rezultātu uzrādīs finišā. Domāju , tas ir arī labs analīzes materiāls treneriem ,izvērtējot audzēkņa sniegumu trasē.Paldies....un lai Tunturos pieturās labs laiciņš ! Visiem veiksmi!
Saule
15 • 03 • 2012 / 11:08
Diemžēl dēļ tā, ka slalomā paralēli tika liktas divas trases, tehniski nebija iespējams novilkt kabeļus abās trases pusēs un izmantot starpfinišu netraucējot sacensību programmai.
Tieši šī iemesla dēļ nolēmām no starpfiniša slalomā atteikties.
15 • 03 • 2012 / 20:09
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv