ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 0°C
Vējš: 1m/s

Jaunumi

21 • 01 • 2012

Miks Zvejnieks arī slalomā 13.vietā Insbrukā

Saistītā informācija

Šodien Austrijas pilsētā Insbrukā Pasaules Jaunatnes Ziemas Olimpiskajās spēlēs slalomā puišiem 62 dalībnieku konkurencē Latvijas pārstāvis Miks Zvejnieks atkal izcīnīja augsto 13.vietu. Par uzvarētāju kļuva šveicietis Sandro Simonē, kas divu braucienu summā bija par 4,82 sekundēm ātrāks nekā mūsu sportists.

Laika apstākļi salīdzinājumā ar milzu slalomu bija mainījušies. Saule vairs nebija manāma, kā arī termometra stabiņš +7 vietā jau bija paslīdējis vienu grādu zem nulles. Arī slalomā bija vairāk nekā sešdesmit dalībnieku (62). Miks Zvejnieks pēc reitinga bija ierindots trešā desmita vidū, un tādā līmenī viņš arī veica pirmo braucienu, uzrādot 23.laiku un no līdera Sandro Simonē (Šveice) atpaliekot par 4,73 sekundēm. Bažas, ka pēc labā rezultāta milzu slalomā Miks, mēģinot cīnīties par vēl augstāku vietu slalomā, varētu "pārdegt", par laimi bija liekas. Par Miku 0,9 sekundes ātrāks bija igaunis Tonis Luiks, kas atradās par 7 pozīcijām augstāk (16.vietā), bet lietuvietis Rokas Zaveckas noslēdza labāko trīsdesmitnieku (+7,43). Pēc pirmā brauciena izstājās 12 dalībnieki, kuru vidū bija arī superkombinācijas un milzu slaloma uzvarētājs Marko Švarcs (Austrija), milzu slaloma otrās vietas ieguvējs Hannes Cingerle (Itālija), sudraba medaļas ieguvējs superkombinācijā Miha Hrobats no Slovēnijas, un arī spēcīgais norvēģis Fjeldbergs.

Otrajā braucienā Miks negrasījās piekopt piesardzīgu taktiku, paļaujoties uz to, ka vēl vairāki spēcīgi konkurenti izstāsies. Kaut arī ļoti sarežģīti, tomēr vēlme nostartēt ne sliktāk kā milzu slalomā nekur nebija pazudusi. Kā vakar izteicās vecākais brālis Kristaps, tad Mikam patīkot sarežģītas situācijas, kurās viņš spēj parād ītlabu sniegumu. Otro braucienu viņš veica lieliski, un noturējās līderpozīcijās ilgāku laiku, un latvietim izdevās pakāpties uz 13.vietu  Kā vēlāk izrādījās, tad otrajā braucienā Miks Zvejnieks ir uzrādījis trešo labāko laiku, tikai vienu (!)  sekundes desmitdaļu zaudējot labākā laika uzrādītājam otrajā braucienā Stefanam Hadalinam no Slovēnijas. Tā teikt, bronzas medaļas vērts otrais brauciens! Līdz ar to abās slaloma disciplīnās SK "Virsotne" audzēknis ieguva 13.vietu, kas ir labākais rezultāts Insbrukā slēpotāju vidū. Tonis Luiks šoreiz palika aiz mūsu kalnu slēpotāja, ierindojoties 14.vietā, kas ir igauņa otrs labākais rezultāts, jo milzu slalomā viņš izcīnīja 9.vietu.

Savas līderpozīcijas pēc pirmā brauciena nosargāja Simonē, kurš iepriekš izcīnītām divām bronzām pievienoja visvērtīgāko - zelta medaļu. Atstarpe ar otro un trešo vietu jau bija diezgan milzīga - nepilnas divas sekundes. Pie sudraba medaļas tika beļģis Dries Van der Brocke, bet bronzas godalgas izcīnīja austrietis Matiass Grafs, par kuriem abiem Miks bija ātrāks otrajā braucienā.

Ar saviem iespaidiem padalījās Mika trenere un mamma Jana Zvejniece. "Pa nakti bija kārtīgi sasnidzis, jau pilsētā svaigais sniegs bija vairāk kā 10cm, augšā pie trases jaunais sniegs apmēram 20-30cm. Tas radīja lielas problēmas sacensību organizatoriem sagatavot trasi. Liekais sniegs tika novākts gan ar lāpstām, gan spaiņiem, gan sniega frēzēm. Rezultātā, neskatoties uz visu laiku krītošo sniegu, trase bija laba. Pirmajā trasē, līdzīgi kā vakar, izstājās ļoti daudz pirmās starta grupas braucēji, tas darīja uzmanīgu arī Miku, kurš startēja ar 26.numuru. Miks arī nobrauca stabili un bez kļūdām, bet arī lieki neriskējot, un līdz ar to zaudēja uzvarētājam 4,7sek. Miks ļoti nebija apmierināts ar savu braucienu, bet vismaz saglabāja vietu pirmajā 30niekā. Otrā trasē Mikam izdevās izcils Olimpiskais brauciens! Pēc finiša vēl ilgi viņa uzvārds bija pašā priekšgalā un daudzi sportisti, kuri pirmajā trasē bija priekšā, ar saviem rezultātiem rindojās tagad aiz Mika. Lai arī trases augšgalā no stāvuma izejot uz plakanā dubultajā griezienā gadījās maza kļūda (kur nu bez tādā sporta veidā),otrajā trasē Miks uzrādīja 3. labāko laiku! Tikai par 0,11 un 0,09 sek atpaliekot no tā brauciena labākā šveicieša un slovēņa. Pozitīvs pārsteigums mums un pārsteigums noteikti vēl kādam. Par Miku bija priecīgas visas kalnu slēpošanas mazās nācijas, ar kurām vienmēr sadarbojamies, kopīgi trenējamies un dalamies pieredzē."


MZvejnieks.JPG

5 Komentāri

Labojums !!! Miks rullē zem SK Virsotne KAROGA !!! Apsveicam !!!
Savējais
21 • 01 • 2012 / 19:28
Ir labi Mik, otra trase! :))
Lelde
21 • 01 • 2012 / 19:45
Ei, otra trase vnk super! Mik apsveicu! Kopuma izcils sniegums!
Dzeksons
21 • 01 • 2012 / 23:07
Pirmā trase ļoti laba, otrā izcila! SUPER!
Prieks bija skatītīties FIS Live!!
Atbaltītājs
22 • 01 • 2012 / 09:47
Ja distančniekiem švaki iet, es šeit nedomāju Pētersona tiešām labo rezultātu Insbrukā, tad kalniešiem ir diezgan pieklājīgs līmenis. Protams, ja katru valsti pārstāvētu 4, tad rezultāti būtu savādāki.

22 • 01 • 2012 / 23:06
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv