ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

02 • 02 • 2012

LNT sižets par gatavošanos LJČ

LNT Sporta ziņu sižets par gatavošanos Latvijas Jaunatnes čempionātam kalnu slēpošanā.

9 Komentāri

Treneri, komandu pārstāvji, kas kaut reiz pārstāvējuši komandu starptautiskās sacensībās to jau zinās, bet tiem, kas vēl nav pārstāvējuši varbūt būs interesanti saprast kārtību kādā tiek pieņemti lēmumi par izmaiņām sacensību programmās:

- Programma, kas ir izsludināta pirms sacensībām, jebkurā gadījumā tiek apstiprināta (vai netiek, ja tajā ir izmaiņas) sacensību dienā tiesnešu inspekcijas laikā, kas notiek pirms trases apskates.

- Šajā tiesnešu inspekcijā, kas detalizētajā treneriem pieejamajā programmā, kas parasti tiek izsniegta komandu pārstāvju sanāksmēs vakarā pirms sacensību dienas, ir atzīmēta ar konkrētu norises laiku un vietu. Tiesnešu inspekcijā ir lalipni aicināti un tajā piedalīties ir pat vēlams visiem treneriem, kas pārstāv komandas. Tā tas notiek arī pasaules čempionātos un olimpiskajās spēlēs.

- Detalizētā programma visiem LSS biedriem, kalnu slēpošanas klubu treneriem tiks izsūtīta šīs dienas laikā. Šī faktiski būs atkāpe no normas, jo mēs neorganizējam atsevišķās komandu pārstāvju sanāksmes dienu pirms sacensībām, lai neliktu treneriem lieki braukāt.

- Šajā programmā būs minēti precīzi laiki un vietas šīm tiesnešu inspekcijām, kurās laipni aicināti piedalīties visi treneri, un kurās tiks (vai netiks) apstiprināta vai mainīta sacensību programma. Līdz tam brīdim viss norisinās pēc iepriekš plānotās programmas.

- Šāda kārtība pasaulē ir ieviesta, jo kalnu slēpošana ir sporta veids, kas notiek ārā (pamatā), un ir ļoti atkarīgs ne tikai no laika, bet arī sniega apstākļiem: gaisa temperatūra, saule, vējš, sniegs, putenis, boķēti ceļi, saplīsis pacēlājs utt.

- Jebkurā gadījumā LSS sportists ir pirmajā vietā, un tiks darīts viss iespējamais, lai būtu pieejamas siltas telpas, tēja, ugunskuru vietas un citi pasākumi, lai sacensības nezuadētu savu azartu un lai jaunie sportisti netiktu apdraudēti aukstuma dēļ.

Ar cieņu,
Dinārs.




-
03 • 02 • 2012 / 10:56
Kolēģis, kas bija pārtulkojis punktus no starptautiskajiem (ICR) slēpošanas sacensību noteikumiem nebija ņēmis vērā, ka slēpošanas ir dažādas un katrai ir savi noteikumi (kalnu slēpošana, distanču slēpošana, ūdensslēpošana, grasski, varbūt ir vēl kāda?)
Iepriekš minētie noteikumi bija ņemti no starptautiskajiem distanču slēpošanas noteikumiem, jo distanču slēpošanas noteikumos tiešām ir atruna par gaisa temperatūras minimumu, kurā var norisināties sacensības.
03 • 02 • 2012 / 11:03
Dinār, paldies par skaidrojumu, bet tā tomēr ir atrakstīšanās, jo runa iet par formālo kārtību, kā tiek pieņemti lēmumi. Mēs visi labi zinām, kā ir īstenībā, un par to arī liecina pirmā komentāra pēdējā rindkopa - sportists ir pirmajā vietā, bet mači notiks tik vai tā.

Cik zinu, vairums treneru ir pret. Tā kā šoreiz runa iet par bērnu veselību, nevis lielākām vai mazākām neērtībām (kā parasti), lūdzu vēlreiz apdomājiet savu lēmumu. Skairs, ka šādā situācijā daudzi nepiedalīsies, un līdz ar to iegūs tie, kuru vecāki un treneri ir "atsaldētāki". Bet tad šis pasākums jau nu gan vairs nebūs saucams par LJČ.

Kā rāda mana necilā pieredze, pie šādām temperatūrām, kad arā ir -25 un vairāk, Alpos mači parasti tiek atcelti. Un ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem.Te vēl ir jāņem vērā fakts, ka kalnos sajūta ir savādāka un ir mazāks mitrums, kā Gaujas senlejā.
03 • 02 • 2012 / 15:12
PIEKRĪTU un vēlreiz piekrītu Jānim, paldies, ka ir arī loģiski domājoši cilvēki, paldies!

03 • 02 • 2012 / 20:53
lasu tās rindkopas par atsaldētajiem un apbrīnojams ir fakts ar kādu sporta veidu mēs tad īsti gribam nodarboties !!!
ziniet , es arī varbūt ne pēc savas labākās gribas esmu 'ČEHIJĀ CIT FIS maču
pivakarē , un arī varētu paraudāt cik te ir auksts , un kāpēc man te vispār jābūt , un vēl viņ sazin ko lai uz tām slēpēm krāmē virsū , jo taču nekas neslīdēs !!!
Bet tāpēc te neko neatceļ un tad salstam visi kopā !
Man bieži ir auksts , tad varbūt pameklējiet alternatīvu šim jaukajam sporta veidfam !!!
Kad tad slēposimja ne pie mīnus grādiem !
raivo
03 • 02 • 2012 / 23:05
raivo: Man pašam ir pilnīgi vienalga, vai ir -15 (kā Čehos), vai -25 (Siguldā). Man patīk auksts laiks un ciets kalns. Bet šeit iet runa par bērniem, no kuriem mazākie ir 10 gadus veci. Man LJČ startēs meita, un tāpēc ir svarīgi, lai viņa stāvot un gaidot startu, nenosalst ne no augšgala, jo dzīvē vēl daudz kas jāmācās (ieskaitot pareizrakstību :), ne no apakšgala, jo bērni arī kādreiz būs jādzemdē. Visam ir savas saprāta robežas.
Jānis
03 • 02 • 2012 / 23:37
zini Jāni , man vienam no dēliem kuram ir 6 gadi , ļoti patīk slēpot arī -33 grādos ! es te nediskutēju par pareizrakstību , bat runa iet par kalnu slēpošanu , un strp citu , kā ir ar tām meitenēm kas plikām nabiņām, īsiem bruncīšiem un plānām kurpītēm bizo -25 grādos uz skolu un pa pilsētu . Vai tad tad tā kā nav vēsi !
mums te gan bija arī -28 ja kas !!!
raivo
04 • 02 • 2012 / 21:04
Piedodiet, es bez garumzimem, jo no Austrijas Bad Gateina, te ari sodien bija augsti. Nezinu cik ap - 20, bet es jau ari pie tiem atsaldetiem. Mes ar Evu ( 6 gadi) visu dienu slepojam. Karstas sokolades gan vairak ir izdzertas un vel es beidzot zinu ko vajag darit, lai Evai nesaltu rokas!
Raivo - necepeis, ja nu vienigi no ta paliek siltak!
Cik sapratu, tad maci sodien bija veiksmigi un ar parsteigumiem, es domaju rezultatus.
Bet es saprotu tos vecakus, kuri uztraucas par bernu veselibu. Bet mes vienalga startetu.
Visiem saukiti rita gan uz debesim, gan sirdis!
Gasteina viss pa vecam!
05 • 02 • 2012 / 01:08
Nu ko lai saka:
1) Paldies orgiem, ka atcēla SG, tas bija prātīgs lēmums
2) Paldies orgiem, ka viss noritēja ātri un gludi, un bērni (vismaz mani) nenosala
3) Paldies Kordēm un Co par tehnisko problēmu ātru atrisināšanu
4) Tēja finiša teltī bija baigi gardā!!!
05 • 02 • 2012 / 20:25
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv