ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

01 • 02 • 2012

Jaunajiem kalnu slēpotājiem godalgotas vietas FIS sacensībās

Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās jauniešiem kalnu slēpošanā, kas norisinājās Čehijā un Slovākijā, godalgotas vietas ieguvuši Latvijas pārstāvji. Jaunākajā grupā meitenēm (1999./2000g.) uzvaru slalomā un trešo vietu milzu slalomā izcīnīja Žanete Gedra, bet viņas brālis Žaks vecākajā puišu grupā (1998./99.g.) bija otrais milzu slalomā. Vēl viena godalgu – trešo vietu – Latvijai vecākajā meiteņu grupā slalomā ieguva Evelīna Gasūna.

Ļoti atzīstamus rezultātus uzrādījuši Latvijas jaunatnes izlases kandidāti kalnu slēpošanā, kas ar jaunatnes izlases treneri Guntu Gasūnu un kluba „Apex” vadītāju Kristīni Pošku bija devušies uz FIS sacensībām Vratnā (Slovākija) un Ricky v Orlickych horach (Čehija). Kandidāti tika atlasīti pēc pagājušās sezonas ranga un komandā bija trīs puiši un trīs meitenes no vecākās A grupas (1997./98.g.) – Žaks Gedra („Ziemeļpols”), Elvis Opmanis („Apex”), Klāvs Rubenis („Pantēra”), Evelīna Gasūna („Ziemeļpols”), Elīna Nežborte („Snow Feel”), Madara Zvīne („Apex”), kā arī divas meitenes un divipuiši no B grupas (1999./2000.g.) – Žanete Gedra („Ziemeļpols”), Ieva Pildiņa („Apex”), Daniels Loss („Merkurs”) un Emīls Eihmanis („Ziemeļpols”).

Vislabāk veicās Guntas Gasūnas audzēkņiem no ”Ziemeļpols”, kuri izcīnīja visas četras godalgotās vietas pagājušajā nedēļā Slovākijā notikušajās FIS sacensībās jauniešiem. Viņi no mūsējiem arī ir bijuši visvairāk uz sniega treniņiem. Pirmajā dienā 32 dalībnieču no 11 valstīm konkurencē Žanete Gedra milzu slalomā uzrādīja trešo ātrāko laiku (59,25) un tikai par 0,23 sekundēm atpalika no uzvarētājas, bet viņas brālis Žaks, milzu slaloma nobraucienu veicot 56,58, ļoti līdzīgu laiku zaudēja uzvarētājam (+0,25) un izcīnīja otro vietu 53 dalībnieku vidū. Savukārt Evelīna Gasūna atpaliekot par pussekundi no godalgotā trijnieka, 43 dalībnieču konkurencē ierindojās sestajā vietā. Otrajā dienā slalomā Žanete Gedra neatstāja nekādas izredzes pārējām konkurentēm, uzrādot labāko laiku abos braucienos un kopvērtējumā tuvāko sekotāju apsteidzot par 1,62 sekundēm. Evelīna Gasūna , uzrādot labāko laiku otrajā braucienā, kopvērtējumā no sestās vietas pakāpās uz trešo, no uzvarētājas atpaliekot tikai 0,38 sekundes. Godalgotu vietu no rokām izlaida Žaks, kas slalomā pirmajā braucienā neizbrauca pēdējos vārtus un tika diskvalificēts, kaut arī viņam bija viens no labākajiem laikiem.

Čehijā mūsējiem neizdevās tikt pie godalgotām vietām, kaut arī reizēm līdz labāko trijniekam pietrūka pavisam maz. Gedrai milzu slalomā bija piektā, bet slalomā palika tūdaļ aiz goda pjedestāla. Pārāka par visām bija vāciete Feistla, bet Žanetei bija reāla otrā vieta, kurā mūsu sportiste atradās pēc pirmā brauciena, taču kļūda otrajā braucienā (15.laiks) atbīdīja Žaneti uz ceturto vietu. Līdzīgi klājas arī Žakam pirmajā braucienā, un ceturtā vieta otrajā braucienā kopvērtējumā augstāk par 31.vietu neļāva pakāpties. Toties milzu slalomā viņam piektā vieta. Vēl labāko sešiniekā  izdevās iekļūt Evelīnai Gasūnai slalomā, kur atkal uzvarēja Vācijas pārstāve, savukārt puišu grupās triumfēja mājinieki čehi.

No pārējām Latvijas dalībniekiem šādas bija labākās vietas: Ievai Pildiņai 13.vieta milzu slalomā Slovākijā, Elvim Opmanim 14.vieta slalomā Slovākijā,  Danielam Losam 19.vieta milzu slalomā Slovākijā, Emīlam Eihmanim 20.vieta slalomā Čehijā, Elīnai Nežbortei 25.vieta milzu slalomā Čehijā, Klāvam Rubenim 26.vieta slalomā Čehijā un Madarai Zvīnei 36.vieta milzu slalomā Slovākijā.

Lai uzrādītu tādus rezultātus ir daudz strādāts treniņos. Labi pastrādājuši šajās sacensībās bija arī mūsu slēpju smērētāji. Lai uzlabotu Latvijas jauno kalnu slēpotāju līmeni, nākotnē ir doma veidot kopīgas treniņnometnes arī jauniešu izlases kandidātiem, kā tas šobrīd ir pieaugušajiem.

Nākamās sacensības mūsu jaunajiem kalnu slēpotājiem būs Latvijas čempionāts šīs nedēļas nogalē Siguldā Kordes trasē, bet starptautiskajā arēnā viņi startēs februāra vidū Slovēnijā un Horvātijā, uz kurieni braucot, tiks ņemti vērā Latvijas čempionātā uzrādītie rezultāti.

 

Screen Shot 2012-02-01 at 14.28.58.png

Screen Shot 2012-02-01 at 14.29.07.png

Screen Shot 2012-02-01 at 14.29.13.png

Screen Shot 2012-02-01 at 14.29.21.png

Screen Shot 2012-02-01 at 14.29.29.png

3 Komentāri

Malači!
01 • 02 • 2012 / 10:53
Gunta, apsveicu ar uzvarām!
02 • 02 • 2012 / 17:26
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv