ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

06 • 10 • 2011

Latvijas izlases treneris piedalās Olimpiskās Solidaritātes apmācībā

Latvijas izlases vecākais treneris kalnu slēpošanā Dinārs Doršs iesaistījies treneru apmācībās, kas organizētas sadarbībā ar Starptautiskās Olimpiskās komitejas Olimpiskās Solidaritātes programmu. Olimpiskās Solidaritātes programma ar nosaukumu ICECP „International Coaching Enrichment Certificate Programm” tiek organizēta sadarbībā ar ASV Olimpisko komiteju un Delavēras Universitāti, kas atrodas ASV. Programma tiek organizēta dažādu sporta veidu treneriem, kuri savās valstīs dara aktīvu treneru un sporta organizatoru darbu, lai paaugstinātu zināšanas dažādās sporta zinātnēs un savā profesionālajā darbībā. Programma ir unikāla, jo mācību process notiek sadarbojoties arī ar ASV un Starptautiskajām federācijām attiecīgajos sporta veidos.

Dinārs Doršs uzzināja par programmu Latvijas Olimpiskās komitejas mājas lapā un pieteicās tai jau šā gada pavasarī. Iepriekš no Latvijas šajā programmā savas prasmes ir papildinājuši tādi pazīstami sportisti un, nu jau treneri, kā Ivo Lakučs (BMX riteņbraukšana) un Ingūna Minusa (pludmales volejbols). Vietu skaits, kas tiek uzņemts programmā ir ierobežots, tādēļ treneri tiek atlasīti ņemot vērā viņu iepriekšējās zināšanas un pieredzi.

Delavēras Universitāte, kas ir programmas galvenais mācībspēks, vairāk specializējas vasaras sporta veidos, un kalnu slēpošanā universitāte pati nevarēja piedāvāt pilnvērtīgu apmācību kopumu un praksi Dināram tieši universitātē. Tādēļ ASV Olimpiskā komiteja, sadarbojoties ar ASV slēpošanas un snovborda asociāciju, piedāvāja alternatīvu – izstrādājot individuālu programmu, iesaistīties mācību praksē kopā ar ASV pasaules kausa vīriešu izlasi kalnu slēpošanā. Dinārs, protams, piekrita un jau šobrīd atrodas Austrijā, kur ASV PK izlase gatavojas pirmajam PK posmam, kas 22. un 23. oktobrī notiks Soldenā. Dinārs tiks iesaistīts komandas darba procesā gan visu treniņu periodu, gan arī pirmajās svarīgajās sezonas sacensībās ASV vīriešu izlasei, kas būs milzu slaloms Soldenā. Atgādinot, kristāla globuss par kopvērtējumu milzu slalomā pagājušajā sezonā piederēja tieši ASV, ko izcīnīja Teds Ligetijs. Tāpēc lieki piebilst, ka mūsu izlases trenerim šī būs visaugstākā kaluma pieredze kādu varētu iedomāties, jo būs iespēja visam sekot līdzi no iekšienes. Dinārs sola arī komentārus un bildes – gaidīsim. Un gaidīsim mājās arī vērtīgo pieredzi, ko pielāgot mūsu mazajiem mērogiem.

Latvijas izlase Valdizēre Francija.JPG
Latvijas izlase gatavojoties Pasaules čempionātam Valdizērā 2009.gadā.

Dinārs OS Vankūvera.jpg
Dinārs Doršs olimpiskajās spēlēs Vankūverā

2 Komentāri

Malacis Dinārs. Veiksmi turpmāk, vadot Latvijas izlasi:)
jancis
09 • 10 • 2011 / 19:08
Oppaa...!!!
Jurģis ar ticis :)
arturs
12 • 10 • 2011 / 15:29
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv