ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 15°C
Vējš: 7m/s

Jaunumi

27 • 02 • 2012

Kristaps Zvejnieks šogad Latvijas kausā nepārspējams

Sestdien un svētdien Siguldas Pilsētas trasē Latvijas Slēpošanas savienības organizētajās Latvijas kausa otrā posma sacensībās kalnu slēpošanā labākais vīriešu konkurencē abās disciplīnās – milzu  slalomā un slalomā – atkal bija Kristaps Zvejnieks (SK „Virsotne”), bet dāmu konkurencē katrā disciplīnā bija sava uzvarētāja – milzu slalomā labākā bija jauniešu grupas pārstāve Evelīna Gasūna (SK „Ziemeļpols”), savukārt slalomā nepārspēta palika Katrīna Krūmiņa no SK „Kore”.

Noskaidrojuši labākos Latvijas kausa pirmajā posmā Kordes trasē 18. un 19.februārī, mūsu valsts labākie kalnu slēpotāji tikai pēc piecu dienu pārtraukuma izgāja uz startu Latvijas kausa otrajā posmā, kas norisinājās netālu esošajā Pilsētas trasē. Šoreiz ierasto trīs disciplīnu vietā bija divas, jo supergigantu tika nolemts nerīkot, tādēļ šajā reizē pirmajā dienā tāpat kā otrajā bija viena disciplīna.

Šajā posmā atkal dominēja Kristaps Zvejnieks, uzvarot abos braucienos gan milzu slalomā, gan slalomā, un līdz ar to arī abās disciplīnās divu braucienu summā. Kristapu pārspēt nevienam neizdevās arī pirmajā posmā, tādējādi šogad vecākais brālis Zvejnieks ir uzvarējis visos startos (piecos) abos posmos. Kristaps pēc finiša piebilda, ka slalomā neesot braucis uz maksimumu (neskatoties uz salīdzinoši lielo pārsvaru – aut. piez.), lai lieki neriskētu, jo viņa meistarība šajā disciplīnā ir augstāka nekā pārējiem. Atkal divi pjedestāli jaunākajam brālim Mikam Zvejniekam,(SK „Virsotne”) kurš bija trešais milzu slalomā, bet ar izcīnīto otro vietu slalomā nodrošināja Zvejnieku ģimenei dubultuzvaru tāpat kā pirmajā posmā milzu slalomā. Vienīgajam, kuram  izdevās ielauzties brāļu starpā, bija Kaspars Daugulis no SK „Kore”, un viņš to izdarīja milzu slalomā, turklāt pirmajā braucienā viņš Kristapam Zvejniekam bija ļoti tuvu, jo atpalika tikai 0,02 sekundes. Ar izcīnīto trešo vietu slalomā Kaspars Daugulis otro reizi kāpa uz goda pjedestāla Latvijas kausa otrajā posmā. Šoreiz nevienu reizi neizdevās iekļūt trijniekā Mārtiņam Onskulim SK „Pantera”, kuram abās disciplīnās „sāpīgā” ceturtā vieta. Kaut arī tas nebija tas, uz ko bija cerēts, tomēr beidzot pie ieskaitīta rezultāta šajā sezonā Latvijas kausā tika Roberts Rode SK „Kore”, kuram divas piektās vietas. Ja sestdien milzu slalomā viņš nedaudz rezervētāk brauca, tad svētdien slalomā jau varēja manīt ierasto riskēšanas stilu.

Dāmu konkurencē sestdien milzu slalomā, izcīnot uzvaru, lielisku panākumu guva 14 gadus jaunā Evelīna Gasūna, kura tiesības startēt pie junioriem un elites ieguva kā labākā laika uzrādītāja jauniešu grupās. Svētdien slalomā viņa atkal tika labāko trijniekā, izcīnot otro vietu un iepriecinot uz kruķiem atbalstīt ieradušos vecāko māsu Leldi, kura drīz atkal būs „uz kājām” un jau martā piedalīsies sacensībās. Otrajā dienā Gasūnu ģimenes jaunāko māsu pārspēja Katrīna Krūmiņa, kas pirmajā dienā milzu slalomā bija otrajā vietā.  Katrīna, kurai pirmais posms bija neveiksmīgs (uzvaru vietā piedzīvotas divas izstāšanās – aut. piez.), pēc finiša atzina, ka ir gandarīta, jo šoreiz veiksme ir stāvējusi klāt. Milzu slalomā trešajā vietā bija Zane Fimbauere no SK „Kore”, bet slalomā uz goda pjedestāla trešā pakāpiena stājās pirmā posma veiksminiece un divu uzvaru izcīnītāja Agnese Āboltiņa no SK „Rīgas favorīts”, kurai šķitis, ka arī otrajā posmā viņa labi nobraukusi un grūti bija pateikt, kāpēc šoreiz neizdevās izcīnīt tik augstas vietas. Sākotnēji varētu šķist, ka tas ir liels pārsteigums, ja A grupas (1997./1998.g.) pārstāve uzvar vai iekļūst trijniekā pie juniorēm un elites, kas vismaz pagaidām nav ne tuvu iespējams vīriešu konkurencē, taču dāmu konkurencē vadošās sportistes ir juniores, kuras nesen pārgājušas no jauniešu grupas. Milzu slalomā pirmā sešinieka vidējais vecums ir 16 gadi, bet slalomā, kur ļoti augsto ceturto vietu izcīnīja B grupas (!) pārstāve Žanete Gedra SK „Ziemeļpols”, kurai tikai pirms trim mēnešiem palika 12 gadi, vidējo vecumu pirmajam piecniekam pavilka vēl zemāk – 15 gadi. Nevar aizmirst arī to, ka Evelīna nāk kalnu slēpošanas ģimenes un šis sporta veids, ja tā var teikt, ir jau „gēnos”.

C grupā (2001./2002.g.) meitenēm līderu savstarpējā cīņā šoreiz SK „Pantera”  pārstāve Rēzija Krastiņa bija pārāka par Sintiju Vējiņu no SK „Apex”. Krastiņa milzu slalomā uzvarēja, bet slalomā bija otrā, savukārt Vējiņai attiecīgi otrā un trešā vieta. Slalomā uzvaru izcīnīja igauniete Johanna Udras, kura milzu slalomā bija trešā. Puišiem šajā grupā, abās disciplīnās, atkal nepārspēts, bija Lauris Opmanis no SK „Apex”. Milzu slalomā viņam vienu sekundes desmitdaļu zaudēja Pauls Rubenis SK „Pantera”, kurš bija tuvu otrajai vietai arī slalomā, taču to „patraucēja” iegūt ne visai veiksmīgais otrais brauciens. Trešo vietu slalomā izcīnīja Edgars Žurevskis no SK „Ziemeļpols”. Divas godalgotas vietas tika mūsu kaimiņiem – milzu slalomā trešā vieta igaunim Karlam Dremļugam, bet slalomā otrais bija lietuvietis Vejas Streļčunas.

B grupā (1999./2000.g.) meitenēm milzu slalomā, atrodoties vadībā pēc pirmā brauciena, otrajā finišu nesasniedza Žanete Gedra, līdz ar to uzvaru varēja svinēt Ieva Pildiņa no SK „Apex”, kura slalomā bija otrā, jo pārliecinoši uzvarēja Gedra. Otrā milzu slalomā bija „Traverss-V” vadošā sportiste Katrīna Sadovņikova, bet abās disciplīnās trešās vietas ieguva SK „Pantera” pārstāve Luīze Brauere. B grupā puišiem abās disciplīnās otrajā vietā bija SK Merkurs” pārstāvis Daniels Loss, kurš milzu slalomā nedaudz piekāpās Emīlam Eihmanim no SK „Ziemeļpols”, bet slalomā krietni vairāk zaudēja SK „Pantera” pārstāvim Klāvam Vorslavam, kurš milzu slalomā bija trešais. Otrajā posmā tik labi kā pirmajā vairs negāja Jorenam Jēkabsonam no SK „Pantera”, kuram šoreiz tikai viena trešā vieta slalomā.

A grupā (1997./1998.g.) meitenēm abās disciplīnās triumfēja Evelīna Gasūna. Divas godalgotas vietas Elīnai Nežbortei no SK „Snowfeel” – trešā milzu slalomā un otrā slalomā. Vēl godalgotas vietas ieguva Evita Bugaja no SK „Merkurs”, kura bija otrā  milzu slalomā, un Madara Zvīne no SK „Apex”, uzrādot trešo rezultātu slalomā. Puišiem šajā grupā līdzīgi nostartēja Evelīnas kluba biedrs un Žanetes brālis Žaks Gedra, kurš bija pārāks par konkurentiem abās disciplīnās, aiz sevis divas reizes atstājot Laura Opmaņa vecāko brāli Elvi. Slalomā trešais bija Klāvs Rubenis SK „Pantera”, bet milzu slalomā viņu no godalgotajām vietām „izstūma” bijušais kluba biedrs Dāvis Zvejnieks SK „Virsotne”, kurš pretendēja uz trijnieku arī slalomā, bet pirmajā braucienā tika diskvalificēts par vārtu neizbraukšanu.

Līdz ar to abi Latvijas kausa posmi šosezon ir noslēgušies, bet sezonas svarīgākais pasākums, ko organizē Latvijas Slēpošanas savienība – Baltijas kauss kalnu slēpošanā, kas norisināsies no 13.-16.martam Suomutunturos (Somija).

img_5896_03c1b.jpg


2012. gada 27. februāra LNT Sporta Ziņu sižets:

17 Komentāri

Izrādās, ka ne tikai distanču slēpošanā, bet arī kalnu slēpošanā 12 gadīga sportiste pretendē uz godalgotu vietu elites grupā.
Ivars
27 • 02 • 2012 / 14:05
Labi, ka uzrakstīja arī pa A B un C grupu
:)
27 • 02 • 2012 / 14:59
labi gan, vai ne:) bet varbūt "pamodīsies" kāds piekto vai sesto vietu ieguvēju vecāks, kam liksies, ka viņa bērnu arī vajadzēja pieminēt:)

27 • 02 • 2012 / 15:43
un vai tad nebūtu pelnījuši?:)

27 • 02 • 2012 / 16:34
jā, tas nozīmē, ka jaunajai paaudzei ir izredzes parādīt augstākus sasniegumus kā līdz šim! un patiešām labs raksts!

27 • 02 • 2012 / 16:35
jā, varētu katrā rakstā visu grupu visus dalībniekus pieminēt un aprakstīt:)

27 • 02 • 2012 / 16:43
tā jau ir, kā minēts, ka patiesībā pārsteigumu nav, jo jau pirmajā posmā, nestartējot līderei E.Gasūnai, A grupas meitenes, piedaloties pie juniorēm un elites, pierādīja, ka var līdzvērtīgi cīnīties ar vadošajām juniorēm.
Toko
27 • 02 • 2012 / 16:46
Sekojot līdzi rezultātiem , izskatās ka A grupas meitenes jau otro gadu ''sakabina'' elitei !

27 • 02 • 2012 / 16:54
Jā, pagājušajā gadā Āboltiņa uzvarēja, taču elitē vadošās juniores jau faktiski ir pagājušā vai aizpagājušā gada jaunietes, tā kā dabīgi, ka A grupa meitenēm konkurē ar juniorēm jeb tā saucamo eliti.
Toko
27 • 02 • 2012 / 17:01
Āboltiņa pagājušajā gadā sakabināja elitei sg un Latvijas kalnos, nevis ārzemēs un fis līmeņa mačos! Ir mazliet atšķirība!
;)
27 • 02 • 2012 / 17:53
Piekrītu, ka ir atšķirība. Neko nevar darīt, ka mums tāds reljefs no dabas, bet kāds ir, tādā jācenšās izdarīt, ko var, ko šobrīd jau arī dara. Somijā būs atbilstošāk noteikt labākos.

27 • 02 • 2012 / 18:03
Gasūna jau arī nav stājusies uz starta ar elites grupas braucējām normālos fis maču kalnos , tā kā Somijā varēs jau kaut kā savādāk skatīties uz to visu.

27 • 02 • 2012 / 18:16
Tas ir tikai normāli, ka A un B grupu sportisti var konkurēt ar eliti. Drīzāk jāpievērš uzmanība lielajam senioru pulkam, kas gan aktīvi konkurē ar eliti, gan būtībā ievērojami papildina diezgan panīkušās sportistu rindas. Malači seniori!
:)
27 • 02 • 2012 / 18:37
Somijā , manuprāt , jauniešus pie pieaugušo startiem nelaidīs !

27 • 02 • 2012 / 19:12
Gasūna bērnu fis mačos, manuprāt, ir parādījusi, ka šādas trases nav šķērslis!

27 • 02 • 2012 / 20:07
kad būs SL bildes..?
:)
27 • 02 • 2012 / 20:10
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv