ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

16 • 04 • 2012

Kristapam Zvejniekam labākie FIS punkti milzu slalomā

Saistītā informācija

Somijas pilsētā Levi notikušajās FIS sacensībās kalnu slēpošanā milzu slaloma disciplīnā vislabāk no Latvijas izlases pārstāvjiem veicās Kristapam Zvejniekam, kurš 94 dalībnieku konkurencē izcīnīja 9.vietu un ieguva 27,16 FIS punktus, kas ir labākais viņa rādītājs šajā disciplīnā. Dāmu konkurencē visaugstāko vietu no mūsējām ieguva Agnese Āboltiņa, kura 72 dalībnieču vidū bija 33.vietā.

Ziemas sporta centrs Levi ir labi pazīstams kalnu slēpotāju aprindās, jo tur pēdējos gados, neskaitot tikai šo sezonu, ir norisinājies viens no pirmajiem Pasaules kausa sezonas posmiem. Arī mūsu sportistiem tas nav svešs, jo Levi ir startēts arī iepriekš, ieskaitot pagājušā gada decembra sākumu. Pagājušās nedēļas beigās Levi sākās piecu dienu sacensības, ietverot sešas disciplīnas – trīs milzu slalomus un trīs slalomus, no kuriem viens paralēlais. Sacensībās piedalījās ne tikai mājinieki somi un kaimiņi zviedri, bet arī Baltijas valstu pārstāvji, kā arī briti, Apenīnu pussalas pārstāvji itāļi un pat viesis no tālās Kanādas. Šajā rakstā informēsim par milzu slalomu sacensībām pirmajās divās dienās.

Kopumā vislabāk mūsējiem gāja pirmajā dienā, kaut arī labākā vieta, ko ieguva Kristaps Zvejnieks, tajā reizē bija viszemākā no visām trim sacensībām. Kristapam vienīgajam no mūsējiem izdevās iekļūt trīsdesmitniekā no 101 startējušā dalībnieka, ierindojoties 26.vietā, bet tas nebūt nebija tas, uz ko bija cerēts, jo uzvarētājam Samu Torsti (9,91 FIS punkti) no Somijas divu braucienu summā zaudēts daudz – nepilnas sešas sekundes, un tāpēc arī punktu ziņā priekš Kristapa viduvējs rezultāts – 51,52 FIS punkti. Roberts Rode bija nedaudz virs sekundes lēnāks nekā Zvejnieks, ierindojoties 31.vietā un iegūstot karjerā labāko rezultātu milzu slalomā – 59,28 FIS punkti. Mārtiņš Onskulis ierindojās 48.vietā (+9,25 sekundes, 75,71 FIS punkti), bet jaunākajam dalībniekam no mūsējiem Mikam Zvejniekam šoreiz nācās samierināties ar ceturto rezultātu latviešu – 53.vieta (+9,68 sekundes, 78,77 FIS punkti). Otrajā dienā notika divas sacensības milzu slalomā. Nākamajā dienā pirmais starts kopumā mūsējiem bija neveiksmīgāks, jo Rode izstājās pirmajā braucienā, Onskulim 60.vieta, bet Mikam izdevās atkārtot iepriekšējā dienā iegūto vietu (abiem ar Mārtiņu šoreiz pāri par 80 FIS punktiem – aut. piez.). Vienīgi Kristapam Zvejniekam izdevās uzlabot savu pozīciju, finišējot astoņas vietas augstāk (18.vietā) un uzstādot karjeras rekordu šajā disciplīnā – 35,82 FIS punkti. Atkal uzvarēja soms Samu Torsti (11,07 FIS punkti), kuram Kristaps šoreiz zaudēja gandrīz uz pusi mazāk – 3,42 sekundes.

Taču, kā izrādījās, jaunais rekords nenoturējās ilgi, jo ar to Kristapam nebija pietiekoši, un burtiski pēc pāris stundām nākamajā startā viņš to laboja, pirmo reizi milzu slalomā iegūstot mazāk par 30 FIS punktiem – 27,16 punktus. Tos viņš nopelnīja par 9.vietu, uzvarētājam Jonasam Nībergam (1:58,62, 12,42 FIS punkti) no Zviedrijas zaudējot divas sekundes. Šādu deficītu Kristaps iekrāja jau pirmajā braucienā, uzrādot 13.laiku, bet otro viņš veica līdzīgi ar līderiem un uzrādīja piekto laiku, kas palīdzēja kopvērtējumā iekļūt desmitniekā. Nībergam Zvejnieks zaudēja tikai 0,03 sekundes, bet labākā laika uzrādītājam Sundkvistam – 0,17 sekundes. Pirmo divu sacensību uzvarētājs Torsti šoreiz ierindojās tikai sestajā vietā, divu braucienu summā Kristapu apsteidzot par 0,3 sekundēm, savukārt, pagājušā gada Pasaules čempionāta desmitās vietas ieguvējs milzu slalomā un šosezon divreiz desmitniekā Pasaules kausa posmos šajā disciplīnā iekļuvušais soms Markuss Sandels ierindojās divas vietas aiz mūsu labākā kalnu slēpotāja, nobraucot par 0,31 sekundi lēnāk. Roberts Rode nostartēja līdzīgi pirmajai dienai – 36.vieta un 60,39 FIS punkti, taču šoreiz Kristapam viņš zaudēja krietni pamatīgāk – 4,5 sekundes. Mikam Zvejniekam un Mārtiņam Onskulim diemžēl neizdevās finišēt otrajā braucienā.

Dāmu konkurencē visaugstāko vietu izdevās iegūt Agnesei Āboltiņai, kura otrajā startā  izcīnīja 33.vietu, uzvarētājai Ilvai Stānaklei no Zviedrijas divu braucienu summā zaudējot tieši desmit sekundes un nopelnot 87,51 FIS punktus. Par Agnesi 1,73 sekundes lēnāka bija Katrīna Krūmiņa, iegūstot 99,45 FIS punktus un izcīnot 36.vietu. Katrīnai vēl viena 36.vieta šīs pašas dienas otrajā startā, kurā otrajā braucienā finišu diemžēl neizdevās sasniegt Āboltiņai. Patīkami, ka beidzot pēc ilgāka pārtraukuma Katrīna neizstājās, sasniedzot finišu visās trīs milzu slaloma sacensībās.


img_8615_0373b.jpg

1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv