ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

06 • 04 • 2012

Krievija aiz Polārā loka

Latvijas komanda piedalās sacensībās Krievijā pēc ļoti ilga pārtraukuma un esam patīkami pārsteigti par sacensību oragnizatorisko pusi, par izcilajiem treniņu apstākļiem un laipno uzņemšanu. Sacensības notika Poljarnije Zori - salīdzinoši jaunā trasē, bet Izmantojām iespēju arī apskatīt kādreizējos Kirovskas kalnus, ievācām vērtīgu informāciju par treniņu iespējām šajos polārajos apgabalos, saņēmām daudz ielūgumus uz treniņnometnēm un sacensībām.

Bija iespēja tuvumā vērot Krievijas izlases treneru profesionālo attieksmi un darbību (viņu treneru korpusa bijušiem audzēkņiem kopā ir 6 Olimpiskās medaļas kalnu slēpošanā). No Krievijas Kalnu slēpošanas federācijas prezidentes dzirdējām daudz labus vārdus arī par mūsu komandu un izbrīnu par to, cik daudz esam varējuši sasniegt par saviem personīgajiem līdzekļiem un ka valsts finansējums kalnu slēpošanai Latvijā ir tik niecīgs...
Bija prieks, ka daudzi atceras mūsu padomju laika labākos kalnu slēpotājus - Ullu, Guntu un visīpašākie, sirsnīgākie sveicieni tika sūtīti Jānim Ciagunam, kurš vēl tagad tiek pieminēts kalnu slēpotāju zinātāju aprindās un intervijās (vairākas reizes gadā tiek izdots federācijas žurnāls gan par aktivitātēm, gan aktualitātēm, gan vēsturi - tiešām interesanti).

Agnese, Kristaps, Miks un Daniels labi patrenējās (pirmo reizi kalns atradās jūras malā, jo trenējāmies mēs Kandalakšā), atsvaidzināja savas krievu valodas zināšanas un ieguva labu pieredzi braucot pa vienu trasi kopā arī ar Pasaules kausa braucējiem.

Krievijas Kalnu slēpošanas federācijas prezidente Svetlana Gladiševa informēja mūs arī par treneru semināriem Krievijā un iespējām viņos ņemt dalību, un uzaicināja nākošgad atkal piedalīties FIS un NC sacensībās Krievijā. Noteikti brauksim!

Jana Zvejniece, Poljarnije Zori

IMG_1152.JPG
Foto no Krievijas treniņkalna - bieži jau negadās slēpot pie jūras! Bildē Kristaps, Miks, Daniels un Agnese trenējas kopā ar labāko Lietuvieti Rokas Zaveckas.

5 Komentāri

Loti izbrīnīja vietas izvēle FIS sacensībām jauniešiem ! Tajā apkaimē ir vairākas ekologiski nelabvēlīgas un potenciāli bīstamas vietas. Mončegorskas apkaimē, radiusā līdz 50 km visi kalni ir izdedzināti melni. Braucot garām ar auto tas izskatās baisi, bet ja lido pāri ar lidmašīnu ir redzami īstenie ekologiskās katastrofas apmēri un tie ir briesmīgi. Pilsētā Niķeļ it visur ir zaļi dubļi, neaug ne viens kociņš un pilsētas austrumu daļā ir milzīgi kapi, kuros atdusas komjaunieši, kuri kādreiz strādāja pilsētā. Pašā Poļarnije zori rajonā atrodas liela un jaudīga AES !!! Zinot par Černobiļu un Fukusimu atrasties tur tuvumā nav diez cik omulīgi.
09 • 04 • 2012 / 19:30
tikai tāds sīkums ka neatšķir jauniešu FIS no Krievijas pieaugušo Čempionāta !
RAIVO
10 • 04 • 2012 / 10:47
Malacis Valdi, nu īsts letiņš!
līdzjūtējs
10 • 04 • 2012 / 12:57
Paldies Janai par rakstu, interesanti.
Starp citu Krievija gatavojas šajā reģionā izveidot modernu kalnu slēpošanas bāzi http://www.fgssr.ru/novostj.aspx?id=3043
10 • 04 • 2012 / 15:42
Manuprāt ir ļoti dīvaini rīkot sacensības AES tuvumā. Tas nedaudz atgādina veselības skrējienu apkārt Černobiļas AES dažas dienas pēc avārijas.
Murmanska Krievijā skaitās ziemeļu pilsēta ar sliktiem dzīves apstākļiem jo tajā aptuveni pusgadu ir tumšs un tāpēc visi Murmanskā strādājošie vasaras atvaļinājumus cenšas pavadīt dienvidos, tāpēc pa ceļu no Murmonskas garām Mončegorskai un Poļarnije Zori ik vasaru veic tur pat visi Murmanskas iedzīvotāji un ne viens no viņiem nekad neapstāsies, pat lai tikai izlocītu kājas, Mončegorskas vai Poļarnije Zori tuvumā, bet logus ciet un neapstājoties garām, tālāk Karēlijas virzienā. Rhievi saka:"Береженного, Бог бережет!"
11 • 04 • 2012 / 10:07
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv