ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: -2°C
Vējš: 0m/s

Jaunumi

19 • 02 • 2012

Ļoti aizraujošas cīņas pirmajā dienā Latvijas kausā kalnu slēpošanā

Sestdien Siguldā Kordes trasē Latvijas kausa pirmajā posmā kalnu slēpošanā elites grupā vīriešiem gan supergignatā, gan milzu slaloma disciplīnā labākais bija juniors Kristaps Zvejnieks, bet dāmām supergigantā nepārspēta palika Agnese Āboltiņa, bet milzu slalomā uzvaru svinēja Liene Fimbauere.  

Kā jau tika gaidīts, tad uz Latvijas kausa pirmo posmu, ko organizēja Latvijas Slēpošanas savienība sadarbībā ar Kordes trasi, bija ieradušies lielākā daļa Latvijas vadošie kalnu slēpotāji. Vissīvākās cīņas, kā jau to varēja prognozēt, izvērtās supergigantā, jo priekš šīs disciplīnas salīdzinoši īsajā trasē allaž ir blīvi rezultāti. Ne visai veiksmīgi veicot pirmo braucienu, pēc kura viņš atradās tikai astotajā vietā, otrajā braucienā saņēmās, uzrādot labāko laiku, un kopvērtējumā uzvaru tikai ar divu sekunžu simtdaļu pārsvaru izcīnīja SK "Virsotne" pārstāvis Kristaps Zvejnieks. Kristaps divu braucienu summā uzrādīja laiku 24,91. Divas sekundes simtdaļas atpalika otrās vietas ieguvējs Ģirts Zīle no SK "Ziemeļpols", bet vēl par četrām sekundes simtdaļām lēnāks bija Kristapa brālis Miks Zvejnieks SK "Virsotne". Visu goda pjedestālu aizņēma juniori, bet labākie no pieaugušo grupas bija "Kores" pārstāvji Svens Markss un Arturs Kāršenieks, kurus šķīra viena sekundes simtdaļa un kuri palika attiecīgi ceturtajā un piektajā vietā. Savukārt milzu slalomā dubultuzvara SK "Virsotne" un Zvejnieku ģimenei. Pārliecinoši pirmais bija Kristaps, kurš abu braucienu summā uzrādīja laiku 31,28 un par 1,12 sekundēm apsteidza brāli Miku. Trešo vietu izcīnīja mājinieks Kaspars Daugulis, kurš bija labākais no pieaugušo grupas. Jāatzīmē jauniešu grupas pārstāvja, 14 gadus jaunā, Elvja Opmaņa devītā vieta. Neveiksmīga pirmā diena bija vienam no labākajiem mūsu kalnu slēpotājiem Robertam Rodem, kurš nupat iekļuva labāko trīsdesmitniekā Pasaules kausa posmā superkombinācijā. Savā iecienītajā supergigantā viņš krita pirmajā braucienā, bet milzu slalomā, atrodoties trešajā vietā pēc pirmā brauciena, otrajā Roberts nefinišēja un līdz ar to palika bez rezultāta abās disciplīnās.

Dāmu konkurencē supergigantā arī bija ļoti aizraujošas cīņas par godalgotām vietām. Uzvaru ar četru sekunžu simtdaļu pārsvaru svinēja pirmo sezonu junioru grupā startējošā Agnese Āboltiņa SK "Rīgas favorīts", kura tāpat kā Kristaps uzvaru nodrošināja, pateicoties labajam otrajam braucienam. Otro vietu izcīnīja tikai 13 gadus jaunā Elīna Nežborte SK "Snowfeel", bet trešajā vietā palika juniore Katrīna Krūmiņa no SK "Kore", kuru līdz otrai vietai šķīra tikai 0,03 sekundes. Labākā no pieaugušo grupas pārstāvēm bija Liene Fimbauere SK "Kore", kura ierindojās 5.vietā. Savukārt milzu slalomā Liene izcīnīja pārliecinošu uzvaru, otrās vietas ieguvēju Madaru Zvīni SK "Apex", kura vēl ir jauniešu grupas dalībniece, viņa apst eidza par 1,43 sekundēm. Trešajā vietā ierindojās senioru grupas pārstāve Žaklīna Frickausa no SK "Virsotne". Uzvaru no rokām milzu slalomā izlaida Katrīna Krūmiņa, kura bija pārliecinošā vadībā pēc pirmā brauciena, par 0,86 sekundēm apsteidzot otrā laika uzrādītāju Agnesi Āboltiņu, bet abas otrajā braucienā nefinišēja.

Dienas pirmajā daļā minētajā divās disciplīnās sacentās visas trīs jauniešu grupas. C grupā (2001./2002.g.) meitenēm par neveiksmēm Latvijas jaunatnes čempionātā februāra pirmajās brīvdienās reabilitējās Rēzija Krastiņa no SK "Pantera", kura uzvarēja supergigantā un bija otrā milzu slalomā. Ar Rēziju vietām abās disciplīnās apmainījās Keita Vējiņa no SK "Apex". Šoreiz tik labi kā Latvijas jaunatnes čempionātā, kur tika izcīnīts zelts un sudrabs, negāja Līvai Oliņai, kurai Latvijas kausa pirmajā dienā labākā vieta bija sestā milzu slalomā. Puišiem šajā grupā gan supergigantā, gan milzu slalomā atkal nepārspēts palika Lauris Opman is no SK "Apex". Abas reizes trijniekā, izcīnot otro un trešo vietu, izdevās iekļūt Paulam Rubenim no SK "Pantera".

B grupā (1999./2000.g.) meitenēm supergigantā uzvarēja Ieva Pildiņa no SK "Apex", kura bija pārliecinoši ātrākā milzu slaloma otrajā braucienā, bet kritiens un devītā vieta pirmajā braucienā neļāva viņai kopvērtējumā milzu slalomā ierindoties augstāk pat septīto vietu. Milzu slalomā pagājušā gada C grupas līderu Katrīnas Sadovņikovas SK "Traverss-V" un Luīzes Braueres SK "Pantera" starpā cīņā par uzvaru šogad B grupā pārāka, pateicoties nepieļautām kļūdām pirmajā braucienā, bija Katrīna, bet supergigantā abas noslēdza labāko trijnieku, tikai mainītās pozīcijās. Puišiem šajā grupā supergigantā nepārspēts palika Kristers Čerņevskis no SK "Asi Ski box", bet milzu slalomā beidzot "atvērās" un izcīnīja uzvaru pagājušā gada līderis C grupā Jorens Jēkabsons no SK "Pantera". Jorens bija trešais supergigantā, un viņam vienīgajam izdevās iekļūt trijniekā abās disciplīnās.

Vecākajā jauniešu grupā (A grupa - 1997./1998.g.) meitenēm abās disciplīnās godalgoto trijnieks bija identisks - uzvarēja Elīna Nežborte no SK "Snow feel", aiz sevis atstājot Evitu Bugaju SK "Merkurs" un Madaru Zvīni SK "Apex", turklāt milzu slalomā cīņā par otro vietu Evita divu braucienu summā bija tikai par 0,02 sekundēm ātrāka nekā Madara. Puišiem A grupā tāpat kā C grupā trijniekā bija Rubeņu un Opmaņu ģimeņu pārstāvji. Interesantā cīņā par uzvaru abās disciplīnās Klāvs Rubenis no SK "Pantera" bija nedaudz pārāks par Elvi Opmani. Vēl sīvāka cīņa abās disciplīnās notika  par trešo vietu starp Kristapu Stefanu SK "Pantera" un Dāvi Zvejnieku no SK "Virsotne". Supergigantā par 0,03 pārāks bija Kristaps, bet milzu slalom ā par 0,02 sekundēm - Dāvis, kuram, startējot vakarpusē kopā ar junioriem un pieaugušajiem, milzu slalomā pietrūka trīs sekundes desmitdaļas, lai pirmajā desmitā būtu visi trīs brāļi Zvejnieki. Varbūt šodien slalomā tā notiks.

Sakarā ar došanos uz starptautiskajām sacensībām jauniešu grupās nestartēja vairāki vadošie sportisti, galvenokārt no SK "Ziemeļpols" - Žanete Gedra (B grupa), Emīls Eihmanis (B grupa), Evelīna Gasūna (A grupa), Žaks Gedra (A grupa) un arī SK Merkurs" pārstāvis Daniels Loss (B grupa).  

Šodien Latvijas kausa pirmais posms Kordes trasē noslēgsies ar sacensībām slalomā.

IMG_3192.jpg

IMG_3370.jpg

4 Komentāri

Dāvis Zvejnieks - SK Virsotne

19 • 02 • 2012 / 19:53
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv