ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

15 • 01 • 2012

Gasūnai mainīgas sekmes Austrijā

Saistītā informācija

Pēc šajā ceturtdienā  izcīnītas uzvaras slalomā ar mainīgām sekmēm Austrijas kalnu kūrortā Turnauvā turpina startēt Lelde Gasūna. Piektdien slalomā viņa palika 17.vietā, bet sestdien milzu slalomā Leldei dalītā piektā vieta.

Nākamā dienā pēc uzvaras Leldei Gasūnai pirmais slaloma brauciens bija gaužām neveiksmīgs, jo pieļauto kļūdu dēļ viņa atradās tikai trešā desmita sākumā un līderei  zaudēja vairāk nekā trīs sekundes, tādējādi izgaisinot jebkādas cerības uz līdzīga panākuma atkārtošanu kā ceturtdien. Otrajā braucienā mūsu sportiste uzrādīja trešo labāko laiku, bet tas augstāk par 17.vietu kopvērtējumā neļāva pakāpties. Uzrādot labākos laikus abos braucienos, pārliecinoši uzvarēja jauniņā slovēniete Klāra Livka, kurai tikai pirms trim nedēļām palika 17 gadi. Slovēniete tuvākās konkurentes apsteidza par 1,41 sekundi. Ļoti interesants ir fakts, ka otro vietu dalīja nevis divas, bet pat trīs sportistes – poliete Anna Berezika, čehiete Veronika Rudolfova un slovēniete Naja Babnika.

Pēc neveiksmīgā starta 13.datumā piektdienā Lelde nedaudz reabilitējās sestdien milzu slalomā, kurā ar austrieti Klaudiju Stukleri izcīnīja dalīto piekto vietu. Pirmais brauciens deva reālu cerību uz godalgoto trijnieku, jo Gasūna uzrādīja otro laiku, zaudējot 0,64 sekundes čehietei Danielai Markovai, bet tuvāko sāncensi apsteidzot par pussekundi. Diemžēl devītais laiks otrajā braucienā, kurā Lelde zaudēja vairāk nekā pusotru sekundi labākā laika uzrādītājai Karīnai Haklai no Austrijas, atbīdīja mūsu sportisti uz piekto vietu. Otrais labākais laiks otrajā braucienā nepatraucēja pārliecinošu uzvaru izcīnīt čehietei Markovai, kas tuvāko sekotāju Haklu divu braucienu summā apsteidza par 1,76 sekundēm. Trešo vietu izcīnīja 15 gadus jauniņā austriete Klaudija Hērbingere.

Šodien Turnavā otrās sacensības milzu slalomā Leldei bija visneveiksmīgākās Austrijas tūrē, jo diemžēl nācās izstāties jau pirmajā braucienā. Otro dienu pēc kārtas nepārspēta palika čehiete Daniela Markova, bet vēlreiz otrajā vietā bija austriete Karīna Hakla, kas šoreiz Markovai zaudēja sekundi.

G__0338.JPG

1 Komentāri

Par Leldi turam īkšķus!
15 • 01 • 2012 / 23:00
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv