ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

09 • 10 • 2011

Dinārs Doršs kopā ar ASV izlasi

Nu jau pagājušas trīs dienas, kopš esmu kopā ar ASV izlasi, un laikam jāsaka, ka nu jau jūtos pavisam iejuties. Un kā nu savādāk, ja pirmie vārdi ko saņēmu, kad mani sagaidīja jau trīs dienas atpakaļ bija „...paldies, ka esi atbraucis mums palīdzēt, mums vienmēr noder vēl kādas palīdzīgas rokas...”, arī tāpēc nemēģinu sēdēt malā un skatīties, bet iesaistos visos procesos, kuros vien varu, protams, mēģinot nemaisīties pa kājām.

Pirmā diena faktiski bija pārbrauciens no lidostas caur noliktavu uz ASV izlases ziemas mītni Eiropā, kas atrodas tieši Soldenā, kur 23. un 24. oktobrī notiks sezonas pirmās pasaules kausa sacensības. Jā ASV izlasei ir sava noliktava Austrijā, kurā atrodas mieti, velotrenažieri, un faktiski jebkāds inventārs, kas var ievajadzēties treniņu procesam. Bet šis inventārs kalpo tikai Eiropā, ASV glabājas otrs komplekts ar visu nepieciešamo, kas vajadzīgs uzturoties mājvietā. Kā arī izlases ziemas mītne Soldenā ir glīti, jāsaka, ka plaši dzīvoklīši, kas tiek īrēti uz visu sezonu, un kalpo kā galvenā atpūtas vieta starp intensīvajiem sezonas startiem. Jāpiezīmē, ka esmu kopā tikai ar ASV vīriešu tehnisko disciplīnu izlasi, jo ātruma disciplīnas pārstāv sportisti, kas nav te, un tai komandai ir cita vadība. Tāpat ir arī ar sieviešu izlasi, tāpēc var teikt, ka ASV faktiski ir četras izlases komandas, kur katrai ir cita vadība – līdzīgi ir arī citās kalnu slēpošanas lielvalstīs.

Šī tehnisko disciplīnu komanda šobrīd sastāv no sportistiem Džimiju Kokranu (Jimmy Cochran 6.06 fis punkti slalomā), Kolbiju Grandstormu (Colby Granstorm 7.16 fis punkti slolomā), Deividu Čadaunskiju (David Chodounsky 6.00 fis punkti slalomā), šodien piebiedrojās arī Bode Millers (Bode Miller 3.98 fis punkti supergigantā), kurš dzīvo citur, un nākamnedēļ atbrauks arī Teds Ligetijs (Ted Ligety 0.00 fis punkti milzu slaolomā), kas tikko pabijis Čīlē kopā ar ātruma disciplīnu izlasi. Vēl ar komandu kopā dzīvo un trenējas Tims Kellijs (Tim Kelley), bet viņš ar saviem 12.16 punktiem slalomā nav ticis sastāvā, tādēļ arī savas slēpes sagatavo pats. Komandas galvenais treneris ir Maikls Deijs (Michael Day), kuram palīdz tehnisko disciplīnu treneri Bens Bleks (Ben Black) un Džošs Apelgeits (Josh Appelgate), kurš vada arī fiziskos treniņus. Vēl komandu aprūpē divi tehniskie cilvēki slēpju jautājumos, kas abi ir francūži Alex Petitemange un Ben Perenzin, kuru vārdus baidos izrunāt, kā arī fizioterapeits Kris Antinori (Chris Antinori). Tuvāk sacensību datumam atbraukšot arī komandas dakteris un pats galvenais ASV vīriešu izlasēs Saša Reariks (Sasha Rearick). Starpcitu Tedam Ligetijam un Bode Milleram ir pašiem savi slēpju servisa cilvēki, ko viņiem nodrošina Head slēpju brends, ko viņi pārstāv. Tā tas ir tikai pašai spicei, un šie „servismeņi” varot piedāvāt patiešām pašu labāko, kas katrā reizē iespējams.

Komanda izskatās ļoti aprīkota, bet jāsaka, ka lieko cilvēku te nav, jo katram ir savs darbs ko darīt, tādēļ treneri, zinot manu statusu, nekautrējās mani pasaukt palīgā ikdienas treniņu organizatoriskajos jautājumos. Sportisti ir saliedēti un ar ļoti profesionālu attieksmi, kas paši zina kāpēc viņi te ir, un kas viņiem ir jādara, ir ļoti patīkami ar tādiem strādāt, redzot, ka neviens no treneriem neliek nevienam neko darīt, tiek tikai piedāvāta iespēja un radīti maksimāli labi apstākļi, ko sportisti ar atbildību izmanto. Bet sarežģījumi, kādus esmu novērojis ir visregulārākie, piemēram, Deivids Čadaunskijs jau iebraukšanas dienā spēlējot futbolu savainoja ceļgalu, tas viņam diemžēl liedz trenēties kopā ar pārējiem, bet, cerams, ka vairs ne ilgi. Taču komanda ir laba, saliedēta, un fiziskajos treniņos piedalās arī treneri, kas kolektīvu saliedē vēl vairāk. Bijis ir kopīgs futbols, arī volejbols un jāsaka, ka visi tos spēlē aizrautīgi un diezgan labā līmenī, bet man bija maza iespēja parādīt savu maznozīmīgo volejbola prasmi :). Vēl interesanti, ka tagad pirmajās dienās mums fiziskajos treniņos pievienojās arī Sāra Šlepere (Sarah Schleper 5.76 fis punkti milzu slalomā), kura arī šobrīd atrodas Soldenā kopā ar savu treneri, kuram ir savs treniņu plāns tieši priekš viņas. Jāatzīst, ka mūsu izlases puišiem būtu ko turēt līdzi Sārai gan volejbolā, gan arī futbolā :).

Tagad nākamais uzdevums komandai ir ātri sakravāt mantas, jo rīt agri no rīta visi pārbraucam uz slēpošanas halli Vācijā. Lēmums tika pieņemts dēļ sniega vētras, kas šobrīd ir traucējusi organizēt pietiekami kvalitatīvus treniņus uz sniega pirmās divas dienas, un laika prognoze nesola neko labu arī rīt vai parīt. Tādēļ komanda ļoti mobili pārvāksies dažas dienas uz slēpošanu telpās, lai nezaudētu nevienu lieku dienu. Bet, kamēr esam bijuši te, ASV izlases sportisti ir slēpojuši arī putenī, un, neizjūtot nekādas atlaides, kaut dažus braucienus ir veikuši.

Tādai mazai atkāpei nosūtu bildes ar dažiem ASV izlasei piešķirtajiem auto, kas ir ar AUDI noslēgta vienošanās uz sezonu. Izlase pārvietojas ar jauniem Allroad, Q7, un A6, bet Lindsijai Vonnai ir piešķirts AUDI RS6, kāds pagājušajā gadā ir bijis Tedam Ligetijam, un kuram esot ap 590 ZS.

Dinārs Doršs

noliktava_Patsch.JPG
Noliktava, kas atrodas Patsch, Austrijā

apartamenti.JPG
ASV izlases apartamenti

Soldena_puenis.JPG
Laika apstākļi Soldenas slēpošanas centrā pirmajās dienās.

audi_allroad.JPG
Viens no ASV izlasei piešķirtajiem Audi Allroad

LindsijasRS6.JPG
Lindsijas Vonnas RS6

2 Komentāri

un kā viņiem ir ar dietologu (nutritionist) ?
bode, kad savā laikā pameta izlasi, bija neapmierināts ar izlases piedāvāto kandidātu un pats atrada kaut kādu specu.

un vai viņi ir attīstījuši tālāk tieši individiālo fizisko sagatavotību. ?
pirms pāris gadiem viens viņu specs stāstīja ka esot atklājuši , ka tomēr būtiski atšķiras kā uz standarta vingrinājumiem reaģējot dažādi sportisti. tādēļ toreiz tika uzsvērts, ka katram varot būtiski atšķirties fiziskās sagatavotības programma (customization).
Karver
11 • 10 • 2011 / 11:37
Sveiks Karver! (Hello Carver!)
Paldies. (thank you).

12 • 10 • 2011 / 11:59
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv