ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

18 • 02 • 2011

Zvejniekam pietrūkst tikai viena simtdaļa līdz labāko sešdesmitniekam

Saistītā informācija

Šodien Garmišpartenkirhenē (Vācijā) pasaules čempionātā kalnu  slēpošanā milzu slaloma disciplīnā Kristaps Zvejnieks 98 sportistu vidū, kas bija kvalificējušies finālbraucieniem, izcīnīja 61.vietu, un tikai viena sekundes simtdaļa viņu šķīra no labāko sešdesmitnieka, kas turpināja cīņu par uzvaru otrajā braucienā. Uzvaru izcīnīja amerikānis Teds Ligetijs. 

Kā jau iepriekš tika ziņots, vakar milzu slaloma kvalifikācijā automātiski finālbraucienos tikt neizdevās nevienam no mūsējiem, taču, ņemot vērā noteikumu, ka valsts finālbraucienos var uz starta uzlikt vienu pārstāvi, tad šodien finālbraucienos 98 sportistu vidū no 57 valstīm piedalījās mūsējo kalnu slēpotāju līderis tehniskajās disciplīnās – Kristaps Zvejnieks, kurš vakar bija labākais no latviešiem, paliekot tikai divas vietas aiz labāko divdesmitpiecinieka. Kristaps startēja ar 74.numuru un, uzrādot laiku 1:08,28, kas bija par 6,2 sekundēm lēnāks nekā līderim pēc pirmā brauciena Akselam Lundam Svindālam no Norvēģijas. Šāds rezultāts Kristapam deva 61.vietu, un kā beigās izrādījās, tikai viena sekundes simtdaļa (!) pietrūka, lai tiktu labāko sešdesmitniekā, kas otrajā braucienā turpināja cīņu par uzvaru. Neskatoties uz to, iegūtā vieta ir labs rezultāts, kaut arī pēc trenera Dināra Dorša teiktā, kļūdiņas esot bijušas, bet kopumā rezultāts grūtajā trasē vērtējams kā labs. Protams, ir nedaudz sāpīgi, ka tik maz pietrūkst, taču laika pārdzīvot nav, jo jāgatavojas jau rītdienas slaloma kvalifikācijai, kurā pāri par 120 dalībnieku vidū tiks noskaidroti labākie 25, kas pievienosies 50 vadošajiem pasaules slalomistiem. Ja neizdosies automātiski kvalificēties nevienam no mūsējiem, tad tik un tā viens Latvijas pārstāvis svētdien slaloma finālbraucienos startēs. 

Pie savas pirmās zelta medaļas pasaules čempionātos tika olimpiskais čempions superkombinācijā Teds Ligetijs no ASV, kuram šis čempionāts tāpat kā viņa slavenākajam tautietim Bode Milleram bija sācies neveiksmīgi. Ligetijs līdz šim startēja supergigantā un superkombinācijā, kur abās divās nefinišēja. Šoreiz milzu slalomā amerikānim viss izgāja ļoti veiksmīgi un izdevās izcīnīt uzvaru divu braucienu summā, kaut arī pēc pirmā brauciena viņš atradās ceturtajā vietā. Līdz šim Ligetijs bija startējis četros čempionātos, un viņa kontā bija viena medaļa – bronza, kas iegūta pirms diviem gadiem arī milzu slalomā. 

Otrās vietas ieguvējs, francūzis Sipriens Rišārs, tika apsteigts par 0,08 sekundēm, bet trešās vietas ieguvējs Filips Šerghofers no Austrijas par 0,43 sekundēm. Svindāls, kas bija līderis pēc pirmā brauciena, savu pārsvaru „izsēja” un palika tūdaļ (0,06) aiz goda pjedestāla, palaižot garām iespēju tikt pie otrās medaļas šajā čempionātā, jo zeltu jau izcīnīja superkombinācijā. 

Rītdien slalomā sacentīsies dāmas, kuru vidū būs arī labākās Latvijas pārstāves, kuras mēģinās iekļūt labāko sešdesmitniekā, kas turpina cīņu par uzvaru otrajā braucienā. 

3 Komentāri

Kamēr iekomentēju pie iepriekšējā raksta, parādījās šis. Labs rezultāts Kristapam. Lai veicas viņam un visiem pārējiem mūsējiem slalomā!
Jana
18 • 02 • 2011 / 20:19
Malacis Kristap!!! Tev vēl viss priekšā!!! Lai veicas slalomā!
džeksons
19 • 02 • 2011 / 10:56
ir jaabrauc netikai turcijāa lai brauktu uz pasaules chempi

19 • 02 • 2011 / 12:03
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv