ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

30 • 11 • 2010

Suomutunturi gatavi Baltijas kausam 2011

Kalnu slēpošanas LSS sacensību sezonas kalendārs kādu neilgu brīdi jau iezīmēts, un zinām, ka no nākamā gada 21. – 25. martam Somijas Suomutunturos risināsies vienas no noslēdzošajām sezonas sacensībām un arī Latvijas kalnu slēpotājiem svarīgākās – mūsu nacionālais čempionāts, kas kā jau ierasts notiks Baltijas kausa ietvaros.

Pagājušās divas nedēļas Latvijas izlase kalnu slēpošanā aizvadīja treniņu nometni tieši Suomutunturos, kas ļāva arī novērtēt situāciju sezonas sākumā šajā kalnu slēpošanas centrā un sakārtot dažus organizatoriskus jautājumus saistībā ar Baltijas kausu 2011. 

Baltijas kauss 2011 sola dažus jauninājumus un varbūt arī kādu patīkamu pārsteigumu. Suomutunturi slēpošanas komplekss apaudzis ar jauni uzceltiem apartamentiem un tiks piedāvāts par pievilcīgām cenām tieši Baltijas kausa dalībniekiem. Vēl Baltijas kausa apmeklētājiem būs iespēja izmantot viesnīcas SPA centru, jo spraigi darbi notiek pie kalna esošajā viesnīcā, kurā izbūvēts tiks arī jauns SPA ar baseinu, un tas ļaus veselīgi relaksēties pēc intensīvā treniņu un sacensību grafika mūsu kalnu slēpotājiem. Profesionālākiem un aktīvākiem sportistiem būs pieejama arī jauna trenažieru zāle, kas sacensībām sagatavoties ļaus vēl labākā līmenī.
Augt varētu arī dalībnieku skaits, jo interesi par notiekušo Suomutunturos martā izrādījušas arī dažas vietējās komandas un bērnu un elites grupas komandas no Krievijas, kurām Suomutunturi arī kļuvuši par treniņu bāzi, tāpat kā Latvijas izlasei.

Vēl uzzinājām patiešām interesantu faktu, jo izrādās, ka Suomutunturu slēpošanas centram ir ļoti draudzīgas attiecības ar turpat Laplandē dzīvojošo Santa Klausu, jeb mūsu valodā Ziemassvētku vecīti. Jau zinājām, ka īstais Ziemassvētku vecītis dzīvo netālu no Suomutunturiem (apmēram 140 km attālājā) Rovaniemi pilsētiņā, bet pats interesantākais ir tas, ka Ziemassvātku vecītim ļoti patīkot slēpot, ko brīvajā laikā viņš labprāt dara tieši Suomutunturos. Noskaidrojām arī to, ka marta mēnesis Ziemassvētku vecītim neesot īpaši noslogots ar saviem pamata pienākumiem, un ir labas cerības viņu sastapt arī slēpojot pa kalnu Baltijas kausa 2011 laikā.
Tādēļ atliek tikai novēlēt izdevušos jauno kalnu slēpošanas sezonu visiem kalnu slēpošanas aktīvistiem, un tikties mūsu iemīļotā sporta veida galvenajos sezonas svētkos - Baltijas kausā 2011.
Bet jautājums, kas šosezon izcīnīs Baltijas atklāto kausu – mūsējie latvieši, Baltijas kaimiņi igauņi vai lietuvieši, vai varbūt krievi vai somi, vai arī kāds cits, līdz Baltijas kausa 2011 laikam paliek atklāts!

P.S. Par konkrētiem piedāvājumiem, dzīvošanas un pacēlāja cenām sacensībām Baltijas kauss 2011, un treniņu iespējām Suomutunturos ziņosim tuvākajā laikā.

Ar cieņu,
Jūsu LSS

 

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv