ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 11°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

08 • 12 • 2010

LSSIA organizē slēpošanas instruktoru 1. līmeņa kursus

Latvijas slēpošanas un snovborda instruktoru asociācija (LSSIA)

Kopš 2006.g. “Latvijas slēpošanas un snovborda instruktoru asociācija” (LSSIA) apvieno Latvijas profesionālos slēpošanas un snovborda instruktorus, kuri Latvijā, Eiropā, vai citur pasaulē ieguvuši vismaz pirmā līmeņa profesionālās kvalifikācijas sertifikātu atbilstošu "International Ski Instructors Association" (ISIA) standartiem.

LSSIA ir izstrādājusi un ievieš Latvijā ISIA standartiem atbilstošu vienotu instruktoru apmācības metodiku un kvalifikācijas celšanas sistēmu. Ir izstrādāti instruktoru apmācību materiāli latviešu valodā.

LSSIA ir vienīgā organizācija Latvijā, kas ir ISIA biedrs un vienīgā, kas ir tiesīga apmācīt un sertificēt slēpošanas un snovborda instruktorus.

2008.g. LSSIA tika uzņemta "International Ski Instructors Association" (ISIA) un 3 gadus esam jaunuzņemto biedru statusā. 2011.-2012.g. LSSIA kļūs par pastāvīgo ISIA biedru.

Sadarbībā ar LSTA (Latvijas Slēpošanas trašu asociāciju) kopīgi tiek strādāts pie tā, lai valstiskā līmenī tiktu ieviesti noteikumi, kas reglamentē, ka slēpošanas un snovborda apmācību Latvijas trasēs drīkstēs veikt tikai sertificēti instruktori. Tas neapšaubāmi veicinās drošības uzlabošanos trasēs, pakalpojuma kvalitāti un garantiju klientam, ka nonākot jebkurā no Latvijas slēpošanas kalniem, apmācība tiks veikta pēc vienotas profesionālas sistēmas.

Pašlaik LSSIA organizētos instruktoru kursus ir veiksmīgi beiguši 51 slēpošanas un 25 snovborda instruktori no dažādiem Latvijas slēpošanas kalniem. 3 slēpošanas instruktori ir ieguvuši 3. (augstākā) līmeņa sertifikātus, 7 instruktori ieguvuši 2. līmeņa sertifikātus un pārējie 1. līmeņa sertifikātus.

Iestāties LSSIA var pēc 1. instruktoru līmeņa eksāmenu nokārtošanas.

LSSIA biedriem ir iespēja iegādāties vienotus LSSIA oranžus slēpošanas tērpus, kas vieno visus profesionālos slēpošanas instruktorus Latvijā un jau kļuvuši par augstākās kvalitātes zīmi.

LSSIA saviem biedriem piedāvā bezmaksas kvalifikācijas kursus vienu reizi divos gados.

Ja LSSIA ir darba piedāvājumi instruktoriem no Latvijas slēpošanas trasēm, kā arī Eiropā vai Skandināvijas valstīs, vai braucot līdzi grupām uz kalniem, šie piedāvājumi tiek piedāvāti LSSIA instruktoriem.

 

Par slēpošanas instruktoru kursiem un līmeņiem

 LSSIA organizē slēpošanas un snovborda instruktoru kursus. Apmācība un gala eksāmeni notiek pēc Eiropas apmācības sistēmas (atbilstoši ISIA standartiem) pie Latvijas labākajiem instruktoriem, pieredzējušā somu instruktoru trenera Seppo Keranen virsvadībā. Viņš ir viens no visaugstāk kvalificētajiem instruktoru treneriem Eiropā un pārstāv Somijas instruktoru asociāciju sadarbībā ar austriešu Zalcburgas slēpošanas skolu, kas, ir viena no vadošajām Eiropā.

Lai varētu mācīties par slēpošanas instruktoru, vienīgie nosacījumi ir laba slēpošanas prasme un labas komunikācijas spējas. Uzņemšana kursos notiek pēc slēpotprasmes testa nokārtošanas.

Pēc Eiropas apmācības sistēmas slēpošanas instruktoru apmācībai ir 3 līmeņi. Katrs līmenis sastāv no 10 apmācību dienām un eksāmena.

1. apmācību līmenī tiek apgūtas mācīšanas metodikas un stratēģijas darbā ar iesācējiem un bērniem; tiek uzlabotas instruktora individuālās slēpošanas prasmes. Kursa beigās ir eksāmens (latviešu valodā vai svešvalodā), kas sastāv no 3 daļām: slēpošana, slēpot mācīšana, teorija.

2. apmācību līmenī tiek apgūtas un uzlabotas mācīšanas metodikas un stratēģijas darbā ar visu līmeņu slēpotājiem, ieskaitot laba līmeņa slēpotājus; tiek uzlabotas instruktora individuālās slēpošanas prasmes. Kursa beigās ir eksāmens (svešvalodā), kas sastāv no 3 daļām: slēpošana, slēpot mācīšana, teorija.

3. apmācību līmenī tiek uzlabota mācīšanas metodika darbā ar visu līmeņu slēpotājiem, ieskaitot laba līmeņa slēpotājus un sportistus; tiek apgūta slēpošana pa pūdersniegu, ledu, mogulu, off-piste, “jaunā skola”; tiek uzlabotas instruktora individuālās slēpošanas prasmes. Kursa beigās ir eksāmens (svešvalodā), kas sastāv no 3 daļām: slēpošana, slēpot mācīšana, teorija.

Ar trešā līmeņa sertifikātu ir iespējams dabūt darbu gandrīz jebkurā pasaules slēpošanas kūrortā.

Pēc katra līmeņa sertifikāta iegūšanas ir nepieciešama reāla prakse darbā par instruktoru vismaz 1 ziemas sezonu (vismaz 20 stundas), kā arī jāveic rakstiska atskaite par nostrādātajām vismaz 10 stundām.

LSSIA 1. līmeņa instruktoru kursus organizē katru ziemas sezonu tepat Latvijā.

2. un 3. līmeņa instruktoru kursi tiek organizēti Somijā vai Austrijā.

 

Vieta: Žagarkalns, Cēsis

 Kursu ilgums: 10 dienas (80 stundas)

 Datumi (2011.g)

  • 31.janvāris – 4. februāris
  • 7.februāris – 11.februāris

 Laiks: no 14:00 – 21:00

 Treneri: Inga Smertjeva (Latvija), Dāvis Siminaitis (Latvija), Seppo Keranen (Somija)

 Maksa: ~ 350 Ls (atkarībā no dalībnieku skaita)

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv