ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

14 • 02 • 2011

Kaķīškalnā noskaidroti labākie Latvijas jaunieši kalnu slēpošanā

Pagājušajās brīvdienās Kaķīškalnā Siguldā norisinājās Latvijas Jaunatnes čempionāts kalnu slēpošanā. Trīs disciplīnās – supergigantā, milzu slalomā un slalomā, tika noskaidroti labākie Latvijas kalnu slēpotāji jauniešu grupās (1996.gadā līdz 2001.gadā dzimušie).

Kamēr Latvijas labākie slēpotāji vai nu ir uz vietas vai gatavojas doties uz Garmišpartenkirheni (Vācijā), lai piedalītos pasaules čempionātā pieaugušajiem, tikmēr A (1996.-97.g.), B (1998.-99.g.) un C (2000.g-2001.g.) grupas jauniešiem pagājušās brīvdienās norisinājās sīvas cīņas Latvijas Jaunatnes čempionāta ietvaros tepat Kaķīškalnā, kurā čempionāta rīkošana notiek pēc vairāku gadu pārtraukuma. Sacensības organizēja Latvijas slēpošanas savienība, bet atbildīgā persona bija Guntis Čivčš.

Meitenēm C grupā visās disciplīnās pārliecinoši tāpat kā pirms mēneša Latvijas kausā Pilsētas trasē uzvarēja Luīze Brauere (SK „Pantera”), sudraba godalgas atstājot Katrīnai Sadovņikovai („Traverss-V”). Visās disciplīnās un visos braucienos Luīzei bija labākie laiki, un vienīgi milzu slalomā viņas pārsvars divu braucienu summā pār tuvāko sāncensi bija mazāks par sekundi (0,84). Tuvu līdzīgam sasniegumam C grupā puišiem bija Luīzes komandas biedrs Jorens Jēkabsons, kas pārliecinoši uzvarēja supergigantā un milzu slalomā, taču slalomā viņš par 0,23 sekundēm piekāpās SK „Merkurs” pārstāvim Danielam Losam. 

B grupā meitenēm pārējo dalībnieču vidū izcēlās Žanete Gedra (SK „Ziemeļpols”) un Elīna Nežborte (SK „Reflex”). Nežborte uzvarēja supergigantā, atstājot Gedru trešajā vietā (otrā bija Paula Lazdiņa no SK „Rīgas favorīts”), savukārt slalomā pārliecinoši uzvarēja Gedra, bet Nežborte ieguva otro vietu. Milzu slalomā bija vislielākā intriga, jo pēc pirmā brauciena abas favorītes bija dalītā pirmajā vietā. Otro braucienu Žanete veica lieliski, bet Elīna nedaudz kļūdījās (tikai ceturtais laiks), līdz ar to pie otrās uzvaras tika Gedra, bet Nežbortei otrā sudraba godalga. Puišiem B grupā Žanetes brālis Žaks Gedra (SK „Ziemeļpols”) pārējiem konkurentiem neatstāja nekādas izredzes, izcīnot uzvaras visās disciplīnās, turklāt supergigantā uzrādot labāku laiku nekā A grupas puiši. Pirms mēneša Latvijas kausā viņš iespēja ko līdzīgu. Divas otrās vietas un viena trešā vieta šajā grupā Evertam Ģērmanim no SK „Pantera”.

Meitenēm A grupā visās disciplīnās triumfēja Agnese Āboltiņa (SK „Rīgas favorīts”). Iecienītajā supergigantā, kurā Latvijas kausā viņa pārspēja arī juniores un pieaugušo grupas dalībnieces, un slalomā viņa tuvākos sāncensi pārspēja vairāk nekā par sekundi, un vienīgi milzu slaloma otrajā braucienā viņai nebija labākais laiks, par 0,1 sekundi piekāpjoties Lienei Bondarei no SK „Apex”. Visās disciplīnās cīņa par otro un trešo vietu norisinājās starp minēto Lieni Bondari un Leldes Gasūnas jaunāko māsu Evelīnu (SK „Ziemeļpols”). Liene bija pārāka abās slaloma disciplīnās, izcīnot otro vietu, bet Evelīna supergigantā. Savukārt puišiem A grupā par uzvaru visās disciplīnās norisinājās starp Elvi Opmani (SK „Apex”) un Robertu Suharevu (SK „Pantera”). Tomēr ar 2:1 pārāks bija gadu jaunākais Opmanis, kas uzvarēja supergigantā un milzu slalomā, Suharevu divu braucienu summā pārspējot attiecīgi par 0,14 un 0,44 sekundēm. Abiem mūsējiem pa vidu iespraucās lietuvietis Rokas Zaveckas, kas, protams, Latvijas čempionāta ieskaitē netika vērtēts. Slalomā, palaižot priekšā tikai lietuvieti Zavecku, labākais latviešu starpā bija Roberts Suharevs (+0,33), apsteidzot Opmani par 1,28 sekundēm. Divas trešās vietas Latvijas čempionāta ieskaitē – milzu slalomā un slalomā – Klāvam Rubenim no SK „Pantera”.

Pēc divām nedēļām turpat Kaķīškalnā norisināsies „Bosch” balvu izcīņa, bet pēc mēneša Pilsētas trasē Siguldā notiks noslēdzošais otrais posms Latvijas kausam kalnu slēpošanā. tikmēr šodien pasaules čempionātā Garmišpartenkirhenē Superkombinācijā startē Roberts Rode, bet pārējie septiņi mūsu izlases dalībnieki, kas startēs milzu slalomā un slalomā, Vācijas ziemas kūrortā ieradīsies rīt. 

Video Latvijas jaunatnes čempionāta Kaķīškalnā

Video matereāls no SL sacensībām 13.02.2011

 

4 Komentāri

Tā kā šoreiz nebiju un neredzēju, tad paldies par jaukiem un informatīviem video, kas ļauj gūt priekšstatu par pasākumu.
14 • 02 • 2011 / 22:35
Es arī gribu pateikt paldies autoram par saturīgo rakstu. Apsveicu uzvaretājus!
14 • 02 • 2011 / 23:51
Paldies par lieliski organizētajām sacensībām! un protams, kā vienmēr viesmīlīgajam Kaķīškalnam par laipno uzņemšanu!
Marita
15 • 02 • 2011 / 08:48
Pasākums bija tiešām foršs, labi noorganizēts!
Un laiks palīdzēja priecāties: saulains, balts, pūkains sniedziņš....
Paldies!
15 • 02 • 2011 / 09:55
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv