ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

06 • 02 • 2011

Jaunatnes izlases starti Slovākijā un Čehijā

Jaunatnes izlase 10 sportistu sastāvā veiksmīgi ir debitējusi šīs sezonas pirmajās FIS sacensībās Slovākijā ( 25.-26.01.) un Čehijā (28.- 29.01.2011.).  Slovākijā 18 un Čehijā 21 valsts konkurencē Latvija godam vairākkārtīgi apliecināja savu vārdu labāko sešiniekā.  Liels prieks par jaunākās grupas sportistiem:  Žaneti Gedru, kura jau pirmajā dienā Slovākijā – Vratnā mūs iepriecināja ar 1.vietu Gigantā, Elīnai Sabīnei Nežbortei,  lai iekļūtu labāko sešiniekā pietrūka 0.3 sekundes desmitdaļas, izcīnīta 7.vieta. Jaunākās grupas zēniem Žaks Gedra 6.vieta, Evertam Ģērmanim  25.vieta.  Slaloma disciplīnā Žaneti piemeklē neveiksme jau pašā startā. Sacensību organizatori neveiksmīgi izvēlējušies starta palikņus nūjām ar caurumiem,  kuros ieliekot nūjas, vairāki sportisti arī devās trasē bez nūjām, tajā skaitā arī Žanete. Igaunijas sportiste, tā izrāva roku, ka tika traumētas locītavas saites un uzlikts ģipsis rokai. Rezultāti sekojoši : šoreiz  0.3 sekundes desmitdaļas liedz Žakam būt trešam, izcīnīta 4.vieta, Everts 17.vieta, Elīna 13.vieta; Žanete 18.vieta. Vecākajā grupā vislabāk veicās un iepriecināja ar labiem rezultātiem Agnese Āboltiņa-  7.vieta slalomā (SL) un 9.vieta gigantā (GS); Liene Bondare  10.vieta SL un kļūdās GS, izcīnīta 31.vieta. Pēc pagājušā gada traumas ierindā atgriezusies arī Evelīna Gasūna izcīnot 15.vietu SL un 24-tā GS. Vecākās grupas zēniem vislielākā konkurence no 51 dalībnieka, kas stājušies uz starta Opmanim Elvim 20.vieta SL un 28-tais GS. Līdzvērtīgi nostartēja arī Rubenis Klāvs 27.vieta SL un 18-tais GS. Šoreiz Slovākijā Robertam Suharevam SL kritiens un nepareizi veikta trase, bet GS pievīla slēpju stiprinājumi, kas trases vidū atnāca vaļā, kaut gan bija uzlikti uz 11, kas ir pilnīgi pietiekoši Roberta svaram.

Pēc dienas turpinās starti Čehijā, Ričkos. Sacensību kalns vairs nav tik vienmērīgs: nogāžu maiņa no lēzena uz pavisam stāvu ar tendenci uz negatīviem griezieniem uz labās kājas. Šis kalns jau prasa no sportistiem lielāku pieredzi un meistarību. Sacensības sākas ar slaloma disciplīnu, kurā protams ceram uz godalgotām vietām jaunākajā grupā. Diemžēl abas meitenes kļūdās pirmās trases pēdējos griezienos un ir spiestas kāpt atpakaļ lai dabūtu ieskaiti braucienā.  Attiecīgi divu braucienu summā Žanete 21.vieta, Elīnai 24.vieta. Zēniem visstabilāk un labāk veicās Evertam Ģērmanim, kurš labi un stabili veica abas SL trases izcīnot 9.vietu. Diemžēl  neveiksmi pirmajā trasē piemeklēja Žaku, kritiens. Bet cīņas spars otrajā trasē Žakam dod otro rezultātu trasē un summā 8.vietu. Vecākās grupas meitenēm un zēniem sacensību trase atbilst jau FIS trases garumam 51- 52 vārti trasē. Gandrīz uz pusi garāka nekā Latvijā. Tādēļ arī fiziskā sagatavotība ir nepieciešama uz pusi nopietnāka nekā Latvijā, kas arī dažiem  mūsu sportistiem pietrūka, lai sniegtu savai tehniskai  sagatavotībai atbilstošu rezultātu sacensību trasē. Rezultāti: Liene Bondare 19.vieta, Evelīna Gasūna 21.vieta, Agnesei pirmajā trasē kritiens un diskvalifikācija. Zēniem vislabāk veicās Elvim Opmanim  27.vieta, diemžēl gan Robertam, gan Klāvam vienā no trasēm kritiens un attiecīgi 31 un 33.vieta.  Pēdējā sacensību disciplīna GS. Ar savu rezultātu un 2.vietu iepriecina Žaks Gedra, Evertam  27.vieta. Vājš starta ieskrējiens  Žanetei šoreiz laupa ierindoties labāko sešiniekā, izcīnot tikai 13. vietu, pieļauta kļūda stāvajā kalna posmā Elīnai dod iespēju būt tikai 23.vietā.  Stabilu un labu rezultātu GS starp 48 konkurentēm  uzrāda Agnese Āboltiņa 8.vieta, savukārt Evelīna 19.vieta, Liene 24.vieta. Vecākās grupas zēniem no 60 startējošiem un sevi kā labāko starp latviešiem parāda Elvis Opmanis  izcīnot 23.vietu, Klāvs Rubenis 40.vietā, Roberts Suharevs otrajā trasē divi kritieni un izstājās.

Nu, tādi mēs esam nākamie Olimpieši šogad, 2011.gadā,  bērnu un jauniešu FIS sacensībās.

Vēlot, veiksmi un panākumus sportistiem turpmākajos startos Slovēnijā, Francijā un Itālijā un ar milzīgu PALDIES Everta mammai, Žaka un Elvja tētiem par patiesi profesionālo palīdzību sacensību laikā, visu vecāku vārdā komandas atbildīgā trenere Slovākijā un Čehijā,

Gunta Gasūna  ( SK Ziemeļpols).

 

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv