ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

15 • 03 • 2011

Interesantiem notikumiem pilnais Latvijas kausa 2.posms

Pagājušajās brīvdienās Siguldā „Kordes trasē” aizvadīts Latvijas kausa otrais posms kalnu slēpošanā. Gan jauniešu, gan junioru, kā arī pieaugušo grupās aizraujošās cīņās tika noskaidroti labākie trīs disciplīnās – supergigantā, milzu slalomā un slalomā.

Pirmie savas sacensības abas dienas rīta agrumā uzsāka jaunieši. Meitenēm C grupā (2000. un 2001.g.) pirmā posma līdere Luīze Brauere („Pantera”) tika vairs tikai pie vienas uzvaras (supergigantā), jo viņas dominēšanu pārtrauca Volgemutu audzēkne Katrīna Sadovņikova (Traverss-V”), izcīnot uzvaras milzu slalomā un slalomā. Visās disciplīnās labāko trijniekā iekļuva Agnese Sakoviča („Pantera”), bet vienā (milzu slalomā) „Apex” pārstāve Sintija Vējiņa. Savukārt puišiem šajā grupā visās disciplīnās pilnīgi vienāds godalgoto trijnieks – Jorens Jēkabsons („Pantera”), Radvilas Janulionis (Lietuva) un Elvis Opmanis („Apex”). Jorens, starp citu, bija vienīgais, kas Latvijas kausa 2.posmā izcīnīja trīs uzvaras. 

B grupā (1998.-99.g.) meitenēm turpinājās ierastā cīņa starp Žaneti Gedru („Ziemeļpols”) un Elīnu Nežborti („Reflex”). Arī šoreiz Žanete, uzvarot abās slaloma disciplīnās, pirmo vietu ziņā bija pārāka par Elīnu 2:1. Nemainīgi trešā visās disciplīnās bija Ieva Pildiņa („Apex”). B grupā puišiem Žanetes brālim Žakam („Ziemeļpols”) neveiksmīgs bija slaloma otrais brauciens, kas neļāva tikt pie trešās uzvaras Latvijas kausa otrajā posmā. To ”izmantoja” Linards Augusts no kluba „Kore”, izcīnot pirmo vietu. Līdzīgi kā Žakam slalomā  izgāja arī supergiganta un milzu slaloma otrās vietas ieguvējam Evertam Ģērmanim („Pantera”). Divreiz trijniekā izdevās tikt Dāvim Zvejniekam („Pantera”), bet vienreiz Emīlam Eihmanim („Ziemeļpols”).

A grupā (1996.-97.g.) meitenēm pirmajā dienā kā ierasti divas uzvaras izcīnīja Agnese Āboltiņa („Rīgas favorīts”), otrajā un trešajā vietā atstājot attiecīgi Lieni Bondari („Apex”) un Evelīnu Gasūnu („Ziemeļpols”).  Svētdien slalomā Agnese kļūdījās abos braucienos un augstāk par trešo vietu nespēja tikt, tādējādi viņas tuvākās konkurentes – Liene un Evelīna, kas parasti paliek otrajā un trešajā vietā – varēja  pakāpties par vienu vietu augstāk. Puišiem A grupā pirmajā dienā supergigantā un milzu slalomā uzvarēja Elvis Opmanis („Apex”), bet svētdien vienā no negaidītākiem notikumiem pilnajā slalomā viņam, tāpat kā favorītam no Lietuvas Rokam Zaveckam un supergiganta trešās vietas ieguvējam Robertam Suharevam („Pantera”), otrais brauciens bija neveiksmīgs, un pie uzvaras tika Klāvs Rubenis („Pantera”), kas pirmajā dienā izcīnīja divas otrās vietas, bet otrajā un trešajā vietā negaidīti ierindojās Pauls Kozlovskis („Aisbergs06”) un Ralfs Dreimanis („Reflex”).

Latvijas kausa pirmajā posmā elites grupā „visu paņēma” Kristaps Zvejnieks, bet divas uzvaras izcīnīja Lelde Gasūna, bet otrajā posmā katrā disciplīnā bija savs uzvarētājs. Vīriem supergigantā uzvarēja senioru grupas pārstāvis, mājinieks Jānis Korde („Kore”), otrajā vietā atstājot labāko junioru Kristapu Blūmu („Pantera”), bet ievērības cienīgs moments bija cīņā par trešo vietu, ko sadalīja brāļi Kristaps un Miks Zvejnieki no „Pantera”. Dāmām elites grupā līdzīgs scenārijs pirmajam posmam – uzvaru svinēja jauniete Agnese Āboltiņa un trešā bija Liene Bondare, savukārt otro vietu šoreiz izcīnīja Katrīna Krūmiņa („Kore”).  Milzu slalomā, nestartējot vecākajam brālim, pirmo uzvaru elites grupā izcīnīja Miks Zvejnieks, nedaudz apsteidzot otrās un trešās vietas ieguvējus Svenu Marksu („Kore”) un Kristapu Blūmu. Augstajā devītajā vietā ierindojās jaunietis Opmanis. Dāmām milzu slalomā Kordes sasniegumu supergigantā atkārtoja viņa komandas biedre Žaklīna Frickausa. Līderes pēc pirmā brauciena – Āboltiņa un Krūmiņa – otrajā braucienā diemžēl izstājās. Jauniete Bondare atkal trešā, bet, salīdzinot ar pirmo posmu, par vienu vietu augstāk – otrajā – juniore Ieva Meldere no „Pantera”. Ieva bija otrā arī slalomā svētdien, bet pie pirmās uzvaras beidzot tika „mājiniece” Krūmiņa, remdējot neveiksmi milzu slalomā. Pirmo reizi šajā sezonā elites grupā uz goda pjedestāla bija „Aisbergs06” un tas pateicoties Beātes Bērziņas trešajai vietai. Vīriem slalomā konkurentiem nekādas cerības neatstāja Kristaps Zvejnieks, kas nebūt nebija priecīgs par pirmās dienas rezultātiem. Savukārt par otro un trešo vietu gan bija ļoti sīva cīņa, jo abus šķīra tikai divas simtdaļas. Pēc ceturtās un piektās vietas pirmajā dienā beidzot labāko trijniekā ielauzās Dainis Krauja („ASI-SKIBOX”), izcīnot otro vietu un nodrošinot savam klubam pirmo goda pjedestālu elites grupā šajā sezonā. Trešā vieta mājiniekam Svenam Marksam, tādējādi abās slaloma disciplīnās tiekot trijniekā. Interesanti, ka pirmajā posmā Svens trijniekā tika supergigantā, bet labākā vieta slaloma disciplīnās bija devītā. Otrajā posmā nepiedalījās vairāki vadošie kalnu slēpotāji – Roberts Rode, Kaspars Daugulis, Roberts Briška, Lelde Gasūna, māsas Fimbaueres. 

Līdz ar to Latvijas kauss šajā sezonā ir noslēdzies. Vairāki dalībnieki kā pozitīvu momentu minēja to, ka tiek veicināta dažādība un ka otrais posms tika rīkots „Kordes trasē”. Nākošajā sezonā jāmēģina pieturēties pie šāda principa. Taču sezona vēl nav galā, jo jau šīs nedēļas nogalē Latvijas kalnu slēpotāji dosies uz Somiju, kur norisināsies Baltijas kauss, kas vienlaikus būs arī Latvijas čempionāts. Lai visiem veiksmīgs starts Somijā!

 

8 Komentāri

Smuki video :) Interesanta kompozīcija.

16 • 03 • 2011 / 14:10
Labas bildes galerijā. Paldies LSS un fotogrāfam Jānim par kolosālām bildēm visas sezonas garumā.
No šī 2.kausa posma bildes, starp citu, arī šajā mājas lapā-
http://www.alnisg.id.lv/alnis/saturs.html
16 • 03 • 2011 / 14:17
Paldies par lieliskajiem video un bildėm!
17 • 03 • 2011 / 08:21
Paldies dalībniekiem par lieliskajiem mačiem un aizraujošām cīņām! :) Es tur biju un man patika. Protams visinteresantāk ir skatīties un uzmanīt līderu cīņas, taču jebkura dalībnieka cīņu trasē var noskatīties ar interesi, it sevišķi pateicoties komentētājam, kas visu laiku uztur tevi lietas kursā par katru braucēju, viņa pozīciju trasē un iepriekšējā braucienā vai pat iepriekšējos mačos.
17 • 03 • 2011 / 08:34
No vienas puses, līderiem gribās vienmēr uzvarēt, bet, no otras puses, ir labi, ka pamainās rezultāti, tad ir interesantāk. dažās grupās jau tīri laba intriga bija.
rollex
17 • 03 • 2011 / 09:23
Ne tikai par trijnieku ir cīņa, bet arī par ceturto līdz tālākām. Tas ir labi, jo nākošgad piektajiem via sestajiem ir labas izredzes tikt uz pjedetāla.
Atomic
17 • 03 • 2011 / 15:22
Tiešām ļoti interesantas sacensības :)
Jāpiekrīt Agrim par komentētāju, manuprāt viens no labākajiem kāds ir bijis. :)
19 • 03 • 2011 / 13:09
Tiešām ļoti interesantas sacensības :)
Jāpiekrīt Agrim par komentētāju, manuprāt viens no labākajiem kāds ir bijis. :)
19 • 03 • 2011 / 13:09
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv