ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

14 • 02 • 2011

Arī superkombinācijā Rode izstājas, uzvar norvēģis Svindāls

Saistītā informācija

Šodien pasaules čempionātā kalnu slēpošanā, kas norisinās Vācijas ziemas kūrortā Garmišpartenkirhenē, vīriešiem superkombinācijā (nobrauciens + slaloms) vienīgais Latvijas pārstāvis Roberts Rode diemžēl nefinišēja, līdz ar to līdzīgi kā nobraucienā palika bez rezultāta. Uzvaru, pateicoties lieliski veiktajam nobraucienam, izcīnīja norvēģis Aksels Lunds Svindāls.

Sestdien nobraucienā Rode, tiekot līdz trases vidum, bija spiests izstāties, jo sarežģītā vietā nespēja izbraukt vārtus. Šodien ar to vietu viņš tika galā veiksmīgi, taču liktenīga šoreiz bija nākamā sarežģīta vieta pāris simtu metru tālāk un diemžēl atkal nācās izstāties, vienīgi labi, ka netika piedzīvots kritiens un sportists nedabūja nekādas traumas. Bija piesalis, tādēļ trase šodien bija ātrāka un līdz ar to arī sarežģītāka. Un šādos apstākļos lieti noder Pasaules kausa posmu pieredze, kuras mūsu sportistam pietrūka, jo tikai vienu reizi pirms diviem gadiem ir startēts pasaules kausā. Starp citu Rodem, kuru Latvijā vairāk zina kā ātrumdisciplīnu pārstāvi, tas bija ceturtais pasaules čempionāts, bet nobraucienā viņš startēja tikai pirmo reizi, savukārt pagājušajā čempionātā papildus slaloma disciplīnām pirmo reizi tika iemēģināts supergigants. Tā kā nobrauciens un supekombinācija bija vienīgās disciplīnas, kurās Rodem bija paredzēts startēt, tad sportists rītdien mājup dodas ne ar tām labākajām emocijām. 

„Esmu ļoti sarūgtināts, jo šodien trasē devos pārliecinātāks nekā iepriekš. Pietrūka pasaules kausu pieredzes, jo tur ir ledainas u sarežģītas trases,” ar saviem iespaidiem dalās Rode. Kaut āri neizdevās sasniegt iecerēto, tomēr mūsu vienīgais ātrumdisciplīnu pārstāvis saglabā kaujiniecisku noskaņojumu un ir apņēmības pilns labāk nostartēt nākošajā čempionātā. Robertam nākamais starts paredzēts FIS sacensībās Somijā. Nedaudz sarūgtināts ir arī treneris Dinārs Doršs, taču tik un tā velta atzinīgus vārdus Robertam. „Jā, diemžēl nepaveicās. Sarežģītā Kandaharas trase, kas ir viena no grūtākajām, nebija mums šoreiz pa zobam. Taču ir labi, ka mums vispār ir kalnu slēpotājs, kas ir gatavs braukt nobraucienu, jo daudziem vēlme pāriet, nostājoties kalna galā.”

Pēc nobrauciena vadībā atradās pašreizējais pasaules čempions superkombinācijā  Svindāls no Norvēģijas, uzrādot laiku 1:59,49 un tuvākos konkurentus, šveicieti Feicu un itāli Innerhoferu, apsteidzot attiecīgi par 0,63 un 1,18 sekundēm. Kaut arī slalomā norvēģis uzrādīja septīto laiku (ātrākais slalomā bija Svindāla tautietis Laršs Mīre), savu pārsvaru Svindālam izdevās nosargāt un līdz ar to izcīnīt čempiona titulu superkombinācijā otro gadu pēc kārtas. Pēc ne visai veiksmīgā čempionāta sākuma, Akselam tā ir pirmā medaļa, bet pa visiem čempionātiem kopā jau sestā, no kurām vairākums – četras – ir zelta. Svindāls izcīna vismaz vienu medaļu pēdējos četros čempionātos, kā arī trīs medaļas viņa kontā Olimpiskajās spēlēs Vankūverā, tā viņš iet savu slaveno tautiešu – Lasse Čusa un Četila Andrē Omuta pēdās.

Jau pie trešās medaļas trīs startos ticis itālis Krištofs Innerhofers, kam iepriekš nebija izdevies tikt trijniekā čempionātos un kas Garmišpartenkirhenē cerēja labi ja uz vienu medaļu. Izcīnot sudrabu superkombinācijā, Innerhoferam tagad ir pilns medaļu komplekts, un itāļa apetīte vēl nav beigusies. Bronzas medaļu šodien izcīnīja Innerhofera tautietis Peters Fils.’Sacensībās piedalījās 41 sportists.

Kā jau minēts, Rode dodas mājup, bet rīt Garmišpartenkirhenē ierodas pārējie septiņi mūsējie, kas startēs tehniskajās disciplīnās – milzu slalomā un slalomā. Puišiem kvalifikācijā pieteikušies pat ap 190 dalībniekiem, tā kā būs grūta cīņa, bet izredzes un iespējas pārvarēt kvalifikāciju ir. 

7 Komentāri

Pirmais latvietis kurš ir kāpis uz PČ nobrauciena starta thats cool!
Einārs
15 • 02 • 2011 / 00:28
LAI IZDODAS PĀRĒJIEM!
15 • 02 • 2011 / 09:56
Ja es pareizi esmu sapratis vinsh bija arii pirmais latvietis kursh nobrauca pasaules kausa posmu nobraucienaa Lake luisaa.
Galvenais neapstaaties pie neveiksmeem - kas dara tam izdodaas.
UDT
15 • 02 • 2011 / 09:56
Žēl, protams, ka tā, bet Robis darīja, ko varēja. Malacis, ka nenokar degunu un gatavs cīnīties tālāk. Lai pārējiem veicas labāk!
rollex
15 • 02 • 2011 / 10:33
Labi, ka kalnu slēpošanas interesenti palikuši aktīvāki. Ja kādreiz labi ja viens vai divi komentāri bija, tad tagad jau pēdējās nedēļas laikā aiziet padsmitos:)
rollex
15 • 02 • 2011 / 10:44
Trase Garmišā tiešām ir šausmas. Pie tam LV nav nekādu iespāju trenēt ātruma disciplīnas.
Janis
18 • 02 • 2011 / 00:43
Nav ko pārdzīvot, vēl būs Siguldas kauss

19 • 02 • 2011 / 13:40
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv