ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 2m/s

Latvijas čempionāts rollerslēpošanā 1.posms

25-26 • 8 • 2018 / Priekuļi, Cēsu Olimpiskais centrs

Sacensību organizators

Sacensības organizē Latvijas Slēpošanas federācija (LSF).
Sacensības tiek organizētas un norisinās saskaņā ar FIS rollerslēpošanas noteikumiem, ņemot vērā šajā nolikumā minētās atkāpes.

Sacensību laiks, vieta un distances

1. posms, Priekuļi, Cēsu Olimpiskais centrs
25.08.2018 Intervāla starts, īsā distance C
26.08.2018 Intervāla starts, īsā distance F

2.posms, Rīga, Uzvaras parks
15.09.2018 Garais sprints F

Sacensību noteikumi

Sacensības var piedalīties Latvijas pilsoņi un patstāvīgie iedzīvotāji.
Sportisti var trenēties pa trasi tikai oficiālo treniņu laikā.
Visiem dalībniekiem sacensībās obligāti jālieto aizsargķiveres. Ja dalībnieki finišē bez aizsargķiveres, viņš tiek diskvalificēts. Sprinta sacensībās izslēgšanas braucienos obligāti nepieciešamas aizsargbrilles.
Brīvā stila sacensībās VS12, VS14, VS16, VS18 grupas startē ar (START) rollerslēpēm. Riteņu ø ≤ 71mm x platums 30mm vai lielāks; VE, SE  grupas dalībnieki ar visa veida rollerslēpēm, kuru garums ≥ 53cm un riteņu diametrs ø ≤ 100mm.
Klasiskā stila sacensībās dalībnieki startē ar visa veida klasiskā stila rollerslēpēm ar melnās gumijas ø ≤ 75mm x platums 44 mm vai lielāks. Katrai rollerslēpei jābūt vienam ritenim ar bremžu mehānismu.
Sacensību dalībniekiem ir jādod ceļš ātrāk braucošiem pēc 1. pieprasījuma.
V18, S18 vecuma grupām atļauts startēt VE vai SE grupās
Sprinta sacensības visās vecuma grupās sākas ar kvalifikācijas braucieniem kā individuālās sacensībās. Dalībniekiem katrai vecuma grupai starts notiek ik pēc 15 sekundēm.
VE, SE, V18, S18, V16, S16, V14, S14 vecuma grupām izslēgšanas sacensībās (pusfinālos un A finālā) piedalās 8 sportisti, kas uzrādījuši ātrākos kvalifikācijas laikus. Katrā pusfinālā tiek 4 sportisti. A finālā iekļūst katras grupas abu pusfinālu 2 ātrākie sportisti.
V12, S12 vecuma grupām ir 2 kvalifikācijas braucieni. Vietu kārtība tiek noteikta pēc labākā rezultāta vienā no diviem  kvalifikācijas braucieniem.

Sacensību vadība

Sacensību galveno tiesnesi apstiprina LSF valde.
Sacensību galvenais tiesnesis nosaka sacensību tiesnešu skaitu, ieceļ viņus, atceļ no amata un uzrauga viņu darbību.

Pieteikumi

Pieteikšanās sacensībām notiek ar LSF mājas lapas starpniecību ne vēlāk, kā līdz plkst. 12:00 iepriekšējā dienā pirms attiecīgā posma pirmās sacensību dienas. Tehnisku iemeslu dēļ minētajā termiņā pieteikumu var iesniegt rakstiski (fakss) uz LSF Fax 67387717. Pieteikums netiks pieņemts, ja tas nesaturēs visas elektroniskajā formā pieprasītās ziņas.
Par dalībnieku veselības stāvokli, un tehnisko un fizisko sagatavotību ir atbildīga pieteikumu iesniegušā organizācija vai pats dalībnieks.

Dalībnieku reģistrācija

Dalībnieku reģistrācijas apstiprināšanu, numuru saņemšanu veic sacensību pieteikumā norādītais pārstāvis vai pats dalībnieks sacensību vietā.

Dalības maksa

S12, V12, S14, V14, S16, V16, S18, V18 grupās – 3 eiro par katru sacensību distanci.
VE, VE grupās – 8 eiro par katru sacensību distanci.

Protesti

Protestus iesniedz konkrēto sacensību galvenajam tiesnesim 15 minūšu laikā pēc provizorisko rezultātu izlikšanas sacensību sekretariātā, iemaksājot naudas depozītu 50 (piecdesmit) eiro apmērā. Protesta apmierināšanas gadījumā iemaksātā nauda tiks atgriezta protesta iesniedzējam. Protesta atteikšanas gadījumā nauda tiks iemaksāta sacensību organizatoru budžetā.

Apbalvošana

1.-3. vietas ieguvējus VE, SE grupā apbalvo ar LSF Latvijas Čempionāta medaļām un diplomiem. V18, S18, V16, S16, V14, S14, V12, S12 grupas apbalvo ar LSF Latvijas meistarsacīkšu medaļām un diplomiem.
Konkrētās sacensību dienas laureātiem ir pienākums piedalīties apbalvošanas ceremonijā. Ja sacensību dalībnieks vai viņa pārstāvis, iepriekš savlaicīgi nepaziņojot attaisnojošu iemeslu sacensību organizatoriem, neierodas uz apbalvošanu, tas nesaņem balvu, medaļu un diplomu.

Reklāmas izvietošana sacensībās

Ekskluzīvas reklāmas izvietošanas tiesības sacensību laikā pieder LSF. Visa iespējamā reklāmas izvietošana šajā laikā obligāti jāsaskaņo ar LSF. Gadījumā, ja LSF biedrs pārkāpj reklāmas izvietošanas aizliegumu, sportisti, kuri pārstāv šo LSF biedru, var netikt pielaisti pie dalības sacensībās.

Nolikuma spēks un tā grozīšana

Nolikums ir spēkā 2018. gada vasaras sezonā.
Nolikumu ir tiesīga grozīt LSF Valde, saskaņojot ar LSF distanču slēpošanas darba komisiju.
Distanču faktiskais garums var tikt precizēts atkarībā no trases specifikas vai meteoroloģiskajiem apstākļiem.
Precīzāka sacensību programma tiks publicēta LSF mājas lapā kopā ar tiešsaistes (online) pieteikšanos, bet ne vēlāk kā 5 dienas pirms katra posma  sacensību sākuma.

Apdrošināšana

Sacensību organizatori nenes atbildību par nelaimes gadījumiem vai slimībām.  
Dalībnieks pats vai organizācija, kura pieteikusi dalībnieku ir atbildīga par veselības un nelaimes gadījumu apdrošināšanu.

Grupas un distances

Informācijai par grupām un dostancēm skatīt sacensību nolikumu.

 

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase

Reģistrācijas & dalībnieki

Reģistrētie dalībnieki
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv