ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 5m/s

Alūksnes ziema

2 • 3 • 2019 / Alūksne

FB-parastais.jpg

Jau vairāk nekā trīsdesmit gadus nozīmīgu vietu Latvijas ziemas sporta sacensību kalendārā ieņem arī slēpojums Alūksnē. Ziema šeit iestājas ātrāk nekā citur un arī sniegs nokūst vēlāk. Te trenējušies un izauguši meistarīgi Latvijas biatlonisti un arī viņiem slēpojums ir bijušas vienas no sacensībām uz meistarības virsotnēm.  Noteikti gribas uzsvērt, ka šī ir arī patlaban spēcīgākā Latvijas biatlonista Andreja Rastorgujeva treniņu vieta vasarā un ziemā! Arī „Alūksnes ziema” slēpojuma laikā lielākā daļa trases vīsies tieši pa šīm trasēm. Viegli nebūs, bet jūs tās noteikti spēsiet pieveikt,
Būsiet gaidīti Alūksnē!

Laiks un vieta

Sacensības risinās sestdien, 2019.gada 2. martā, Alūksnes novada ziemas sporta centrā “Mežinieki”, kas atrodas ~ 2 km aiz Alūksnes. Sacensību sākums pulksten 11.45  

Sacensību vadība

Sacensības organizē Alūksnes novada pašvaldības kultūras un sporta nodaļa, Alūksnes BJSS,  un biedrība „Alūksnes novada attīstībai”.Sacensības vadību veic biedrības apstiprināta tiesnešu brigāde, galvenais tiesnesis Vilnis VEĻĶERIS, novada pašvaldības sporta darba organizators (tālr. 29273114, [email protected]). 

Dalībnieki, vecuma grupas

Slēpojumā var piedalīties ikviens interesents, kas apzinās savu sagatavotību un prasmes veikt attiecīga garuma slēpojuma distanci. Dalībnieki paši uzņemas atbildību par savu sagatavotību un veselības stāvokli sacensību laikā. Dalībniekiem slēpojumā tiek noteikts sekojošs iedalījums vecuma grupās:
Vecuma grupas skatīt sacenību nolikumā.

Sacensību programma un norise

Dalībnieku ierašanās, reģistrācija, distances apskate un iesildīšanās 10:00 -11:30
Starts 0,5 km un 1 km bērnu grupām 11:45
Starts 3 km grupām S12, V12, S14, V14 12:05
Starts 10 km grupām S17, V17, S21T, V21T, S45<, V55< 12:30
Starts 15 km grupām V21, S21, S35, V35, V45 12:30

Sacensības notiek brīvajā slēpošanas stilā, bet būs arī klasiskā stila sliede.
Visās sacensību grupās un distancēs kopējais starts.
Dalībnieki starta vietas koridoros ieņem pēc pašvērtējuma, slēpojuma garākajās distancēs priekšroka starta koridoros tiem dalībniekiem, kuriem organizatori būs piešķīruši mazāko starta numuru!
Rezultāti tiks fiksēti ar elektronisko laika mērīšanas sistēmu.

Distances

Atkarībā no vecuma grupas un sagatavotības dalībniekiem tiek piedāvātas sekojošas distances 0,5km, 1km, 3km, 10km un 15km.
Slēpojuma trases iekārtotas ziemas sporta centra „Mežinieki” teritorijā. Tā pārsvarā atrodas mežiem klātā apvidū, bet daļa no trases virzās arī pa laukiem Alūksnes pievārtē. Trases augstākās vietas sasniedz aptuveni 220m virs jūras līmeņa. 10km un 15km jāveic pa 5km apli attiecīgi 2 un 3 reizes. Trase sagatavota veikšanai slidsolī ar sniega traktoru RETRAK (būs sliede slēpošanai arī klasiskajā stilā). Grūtības pakāpe – vidēja. Trases platums 4-6m. =

Pieteikšanās sacensībām un dalības maksa

Pieteikšanās sacensībām notiek aizpildot elektronisko pieteikuma formu ŠEIT līdz attiecīgajam pieteikumu iesniegšanas termiņam.
Sīkāka informācija par dalības maksām sacensību nolikumā.
Dalības maksu iespējams samaksāt ar pārskaitījumu: biedrība ”Alūksnes novada attīstībai”, reģ.nr. 40008140695, konts: LV97 UNLA 0055 0007 0577 4 vai sacensību dienā sekretariātā pie starta numuru saņemšanas.
Piezīme.  Alūksnes novadā reģistrētajiem bērniem un skolēniem dalība slēpojumā ir bez maksas, bet pieaugušajiem, kas dzimuši 1997.gadā un vecākiem jāmaksā 50% no noteiktās dalības maksas. Lai piemērotu atlaidi, pieteikumā piezīmju laukā jāieraksta sava adrese.

Apbalvošana

1.-3.vietu ieguvēji bērnu grupās tiks apbalvoti ar organizatoru balvām, bet pārējās vecuma grupās un distancēs 1.-3.vietu ieguvēji tiks apbalvoti ar speciāli gatavotām balvām.

Dažādi

Pēc finiša katrs dalībnieks saņems īpašu medaļu, varēs cienāties ar organizatoru sarūpēto spēka putru un tēju. Atspirdzinājuma punkts starta – finiša rajonā.
Ar trasi pirms sacensībām var iepazīties jebkurā sev izdevīgā laikā, bet sacensību dienā līdz 11.30.
Pirms sacensībām, ierobežotā skaitā, veikalā „Sportam un atpūtai”, Pils ielā 70, Alūksnē  (2km no „Mežiniekiem”) iespējama slēpju sagatavošana sacensībām.
Čipa sabojāšanas vai nozaudēšanas gadījumā jāatmaksā tā vērtība, kas ir 20,- EUR.
Piesakoties sacensībām dalībnieki piekrīt, ka sacensību laikā uzņemtās fotogrāfijas sacensību organizatori drīkst izmantot mārketinga un publicitātes vajadzībām.
Autotransports jānovieto uz stāvlaukuma, sekojot norādījuma zīmēm un tiesnešu norādījumiem.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv