ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 3m/s

Slēpju maršs - pārgājiens Brenguļi - Valmiermuiža

16 • 2 • 2013 / Brenguļi - Valmiermuiža

Br_Valm_slepes_ziime.jpg

Slēpju maršs “No Brenguļu alus uz Valmiermuižas alu”, Sestdien , 16.februārī. Maršruts: Brenguļi-Abuls-Abula ieteka Gaujā- Baiļu kalns-Vanšu tilts-Gaujas stāvie krasti-Daliņi- Valmiermuižas alus darītava.

Slēpojuma garums: 16 km

Pasākuma ideja
Pateicoties divām mazām un ļoti smeķīgām alus darītavām “Abula alum” Brenguļos un “Valmiermuižas alum” Valmiermuižā, kuras katra izvietojusies savā Gaujas krastā, radās ideja abas darītavas savienot slēpju pārgājienā.

Par alus darītavām
Brenguļu alus jau izsenis brūvēts Gaujas kreisā krasta pietekas Abula krastos, bet Valmiermuižas alus kopš 2009.gada brūvējās Gaujas labajā krastā! Abas alus darītavas šķir Gauja un Baiļu kalna meži un sili. Tradicionāli šajos mežos pulcējas slēpotāji, sēņotāji, riteņbraucēji, mīlētāji un citi zvēri. Atliek tik savienot abus galapunktus ar slēpju sliedi un slēpojums gatavs!

Par slēpojumu
Šis slēpojums nav sacensības, tas ir pārgājiens ar mērķi baudīt dabu, kompāniju un procesu. Slēpojuma trase netiks marķēta un speciāli sagatavota, dalībnieki sekos gidam vai slēpos pēc kartes. Slēpojums sāksies Brenguļos. Slēpojums veicams ar pārgājieniem un mežam paredzētām slēpēm. Pie Abula ietekas Gaujā (maršruta vidū) tiks organizēts lielais ugunskurs ar karstalu un citiem cienastiem (te varēs arī cept savas desiņas). Slēpojuma kontrollaiks - ierasties Valmiermuižā ne ātrāk kā 15:00 un ne vēlāk kā 17:00! Finišā visiem dalībniekiem tiks nodrošinātas siltas telpas! restorāna Rātes Vārti gardā bukstiņbiezputra ar rupjmaizi no Liepkalniem muzikāli priekšnesumi, jautra atmosfēra un mobilā pirts! Slēpojuma mērķis – katram savs! Beigu beigās, lai ir gandarījums par lieliski pavadītu dienu! Pasākums notiks jebkādos laika apstākļos, pat ja sniegs būs jau tikpat kā izkusis, slēposim, un ja nebūs nemaz, tad iesim vai nūjosim!

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv