ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 15°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

14 • 11 • 2017

Slēpotājai Eidukai FIS punktu rekords sacensībās Zviedrijā

Labus rezultātus Zviedrijas pilsētā Bruksvalarnā FIS sacensībās distanču slēpošanā uzrādījuši Latvijas slēpotāji Patrīcija Eiduka un Raimo Vīgants, informē Latvijas slēpotāju pārstāvis Ivars Bācis.

Latvijas vadošā slēpotāja un olimpisko spēļu kandidāte Eiduka gan distancē, gan sprintā sasniedza savus labākos FIS punktus karjerā – 106 FIS punktus distancē un 136 FIS punktus sprintā, kurā iekļuva arī fināla sešiniekā. Savukārt Vīgants, neskatoties uz kritienu, uzrādīja labākos punktus FIS sacensībās ārpus Latvijas,

Latvijas distanču slēpotāji vairākas nedēļas oktobrī un novembrī aizvadīja treniņus uz sniega un nostartēt arī šīs sezonas pirmajās FIS sacensībās, kas norisinājās Zviedrijā. Bruksvalarnā startēja zviedri un norvēģi, viņu vidū esot arī panākumus pasaules kausa posmos guvušajiem slēpotājiem. Taču bez skandināviem piedalījās arī pa kādam pārstāvim no Šveices, Islandes, Ungārijas, Somijas, Austrijas, Austrālijas un Spānijas.

Visaugstvērtīgākos rezultātus mūsējo vidū uzrādīja Eiduka no Vecbebriem, kura, gatavojoties ziemas sezonai, izcīnīja uzvaru kopvērtējumā populārajā taku skriešanas seriālā "Stirnu buks". Lai "rūdītos" galvenajam startam olimpiskajās spēlēs Dienvidkorejā, 2000.gadā dzimusī Patrīcija ar savu treneri un tēvu Ingu Eiduku bija nolēmuši nestartēt pie juniorēm, bet gan pieaugušo konkurencē. 10km distancē brīvajā stilā ar intervāla startu Eiduka apsteidza 34 konkurentes un ieņēma 14.vietu, uzvarētājai un Zviedrijas čempionāta medaļniecei Emmai Vikēnai, kas 4 reizes Pasaules kausa posmos ir tikusi sešiniekā, zaudējot minūti un 51 sekundi un nopelnot 106 FIS punktus. Savu iepriekšējo labāko rezultātu viņa uzlaboja par vienu punktu.

Otrajā dienā sprintā brīvajā stilā Eiduka kvalifikācijā uzrādīja 5.laiku, ātrākajai, kas bija 3 gadus vēcāka un šā gada pasaules junioru čempionātā desmitniekā tikusī zviedriete Moa Ulsone, zaudējot 4,93 sekundes un nopelnot 136 FIS punktus. Līdz ar to iepriekšējais Aizkraukles Sporta skolas pārstāves labākais rezultāts sprintā tika uzlabots par 3 punktiem. Patrīcija pārliecinoši pārvarēja ceturtdaļfināla kārtu un kā vienīgā, kas nebija no Zviedrijas vai Norvēģijas, iekļuva pusfināla divpadsmitniekā, kur spraigā cīņā izdevās sasniegt fināla sešinieku. Finālā Eiduka sparīgi cīnījās, tomēr iepriekšējās kārtās bija iztērēts pārāk daudz spēka, lai pārspētu vecākās konkurentes no slēpošanas lielvalstīm. Taču iekļūšana finālā un 6.vieta šādā konkurencē ir ne tikai ļoti labs panākums, bet arī laba pieredze nākotnē izslēgšanas braucienos sprintā.

Vīgants, kurš pirmajā dienā startēja pie junioriem, 10km brīvajā stilā piedzīvoja kritienu nobraucienā, līdz ar to pazaudējot vairāk nekā desmit sekundes. Taču tāpat madonietis no vairāk nekā simts dalībniekiem spēja iekļūt trīsdesmitniekā un ierindoties 28.vietā (+1:42), nopelnot 123 FIS punktus, kas ir Raimo labākais rezultāts FIS sacensībās ārzemēs distancē. Otrajā dienā sprintā Vīgants piedalījās jau pieaugušo konkurencē, kur no 79 dalībniekiem kvalifikācijā uzrādīja 19.laiku, pārliecinoši tiekot uz ceturtdaļfinālu. Mūsu labākais junioru slēpotājs uzrādīja laiku 3:06,02 un kvalifikācijas uzvarētājam norvēģim Polam Aunem, kurš divas reizes pasaules kausa posmos sprintā ir ticis divdesmitniekā, piekāpās 8,39 sekundes, nopelnot 120 FIS punktus.

Avots: delfi.lv

1 Komentāri

Šāda versija arī ir šim rakstam:
http://sportacentrs.com/ziemas_sports/sleposana/13112017-distancu_slepotaji_eiduka_un_vigants_labi

Nu,Pīpkalēj,vai tad kādu kapeiku ar atmeti labākajiem LV slepotājiem,vai visu notrieci savā Norvēģijas braucienā??? ...vai pietaupīsi Arvīdiņam un Andiņai,lai taču smuki padzīvo 2nedēļas PČ un paslēpo pa pēdējām vietām....
15 • 11 • 2017 / 11:00
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv