ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

16 • 12 • 2017

Slēpotāja Eiduka uzstāda jaunu Latvijas FIS punktu rekordu 10 kilometru distancē

Piektdien pirmajā sacensību dienā Somijas pilsētā Vuokati notiekošajā Skandināvijas kausa pirmā posma sacensībās Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka 10 kilometru distancē brīvajā stilā ar intervāla startu uzstādīja jaunu FIS punktu rekordu Latvijas sieviešu slēpošanas vēsturē, portālu "Delfi" informē Latvijas Slēpošanas federācija.

17 gadus vecā Eiduka no Aizkraukles sporta skolas 117 dalībnieču konkurencē ieguva 24. vietu un ieguva 65,53 FIS punktus. Viņa kļuva par pirmo Latvijas pārstāvi, kurai ārpus Igaunijas un mūsu valsts notiekošajos Skandināvijas kausa posmos izdevies iekļūt trīsdesmitniekā.

Eiduka, kurai treniņprocesā un piedalīties sacensībās ārzemēs palīdz Kokneses novada dome un Aizkraukles sporta skola, turpina rādīt lielisku sniegumu, atkal labojot Latvijas sieviešu sasniegtos FIS punktu rekordus. Pirms divām nedēļām viņa to paveica sprintā spēcīga sastāva FIS sacensībās Zviedrijā (88 FIS punkti), bet tagad to pašu sasniedza arī distancē Skandināvijas kausā, kas sastāva ziņā ir nākamās spēcīgākās sacensības aiz Pasaules kausa.

Ingus Eiduka meita un audzēkne 10 kilometrus noslēpoja 27:24,1 un par minūti un četrām sekundēm piekāpās uzvarētājai Tirilai Udnesai Vengai no Norvēģijas, kura šogad šajā pašā distancē izcīnīja sudraba medaļu pasaules čempionātā U23 grupā.

Nopelnītie 65 FIS punkti ir par 22 punktiem labāk nekā pirms 18 gadiem Anželas Brices sasniegtie Muonio, Somijā.

Eiduka apsteidza vairākas panākumus guvušās sportistes no slēpošanas lielvalstīm – trīs reizes pasaules kausa posmos divdesmitniekā un piecas reizes pasaules čempionātā U23 grupā sešiniekā tikušo norvēģieti Silji Teodorsenu, pēdējo divu gadu finālisti pasaules junioru čempionātā sprintā un pagājušā gada septīto labāko juniori pasaulē šajā distancē Emmu Ribonu no Zviedrijas, pasaules kausa posmos un pasaules čempionātā trīsdesmitniekā tikušo šī gada pasaules vicečempioni skiatlonā U23 grupā Johannu Mantitalo no Somijas, piecas reizes pasaules kausa posmos trīsdesmitniekā tikušo un divas reizes pasaules čempionātā U23 grupā medaļas ieguvušo zviedrieti Maju Dālkvistu.

Trīs minūtes lēnāk par Patrīciju noslēpoja Anda Muižniece (84. vieta, 157 FIS punkti), vēl 40 sekundes vairāk trasē pavadīja Inga Paškovska (94. vieta, 177 FIS punkti), bet ārpus simtnieka palika Kitija Auziņa (103. vieta (+5:47), 208 FIS punkti) un Paula Bergfelde (114. vieta (+9:10), 311 FIS punkti).

Vīriešiem 15 kilometru distancē 199 dalībnieku konkurencē vienīgais no mūsējiem, kas iekļuva simtniekā bija Raimo Vīgants. 18 gadus vecais madonietis distanci veica 37:50,5 un par 3:37 atpalika no uzvarētāja un pasaules kausa posmos otro vietu ieguvušā norvēģa Daniela Stoka, ierindojoties 98. vietā un nopelnot 108 FIS punktus.

Lai arī Daiņa Vuškāna audzēknim tas ir trešais labākais rezultāts distancē, tomēr visaugstvērtīgākais, kas sasniegts šāda līmeņa sacensībās. Savu labākos punktus sasniedza jaunie madonieši – Niks Saulītis (175. vieta (+7:49, 207 FIS punkti), Kalvis Krīgers (182. vieta (+8:32), 223 FIS punkti), Ilvars Bisenieks (184. vieta (+8:36), 225 FIS punkti). Vēl no mūsējiem piedalījās Ingmars Briedis (164. vieta (+6:58), 187 FIS punkti) un Ronalds Krams (177. vieta (+8:07), 214 FIS punkti).

Sestdien Skandināvijas kauss Vuokati turpināsies ar sprintu brīvajā stilā, bet svētdien noslēgsies ar vidējo distanci klasikā.

Avots: delfi.lv, Foto: Publicitātes foto

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv