ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

09 • 11 • 2017

Jaunā Siguldas mākslīgā tramplīna pirmā pārbaudes testēšana

Ar 2017.g. 4.novembra sestdienu Latvijas tramplīnlēcēju sporta klubus „Lidojošais slēpotājs” un „Lidozols” varam apsveikt ar jauna tramplīna saņemšanu treniņu un sacensību vajadzībām. No rīta pl. 11.00 vispirms paši mazākie kluba bērni iemēģināja piezemēšanās kalna slīdamību ar dažādiem tramplīnlēkšanas iesildīšanās elementu vingrinājumiem. Patīkami pārsteidza mazās 4 gadus jaunās Amandas drosmīgie nobraucieni no lielākā tramplīna kalna (viņa gan pārstāv jauno sporta  klubu „Lidozols”). Mazliet vairāk pieredzējušā Paula jau diezgan droši centās izpildīt sarežģītos atlēciena elementus uz lielākā piezemēšanās kalna  bērni, kuriem nav pat vēl desmit gadiņi, ar lielu centību jau prasa treneru A.Kumeliņa un A.Amoliņas atlauju lekt no lielākā 12 m jaudas tramplīna.

Pēc kārtīgas iesildīšanās uz lielākā tramplīna estakādes kāpa pieredzējušie kluba lekšanas meistari M.Vinogradovs un K.Nežborts. Pirmais uzsāka Markuss, kura labākais sniegums bija pie 10m atzīmes. Markuss gan nebija nodrošinājies uz „tik”maza tramplīniņa ar pilnu ekipējumu, kāds nepieciešams sacensībās, bet ar viņa pieredzi uz tāda lieluma tramplīna tas nebija bīstami.

Toties Kristaps, ievērojot lekšanas drošību un ar pilnu ekipējumu, jau ar pirmo lecienu un mazo tramplīnlēcēju ovācijām aizlēca 11 m. Nākošajā  lecienā Kristaps jau spēja uzlabot savu pirmrekordu uz 12 m. Pēdējā lecienā Kristaps atkārtoti aizlidoja 12 m. Pēc visa redzētā arī  vairāki jaunākie puiši kāpa augšā uz lielākā tramplīna estakādes, no kuras var teikt, sākās viņu tramplīnlekšanas sarežģītais apguves  darbs un laiks. Varam priecāties līdzi A.Kumeliņam, kurš ieguldot visas savas zināšanas, izveidoja un uzcēla šo tramplīnlekšanas apguvei vajadzīgo treniņu tramplīnu. Spriežot pēc  A.Kumeliņa un A. Amoliņas sarunām, var secināt, ka viņu klubu sadarbībā var parādīties jauni treniņu tramplīni.  Novēlēsim, lai Siguldas pakalni spētu atgūt labo slavu tramplīnlēkšanā, kā tas bija pagājušā gadsimta sešdesmitajos un septiņdesmitajos gados, kad Siguldas tramplīnu jaudas ir mēģinājuši tādi slaveni vīri, kā olimpisko spēļu čempions Grenoblā V. Belousovs. Pirms olimpiskajām spēlēm Saporo uz Siguldas mākslīgā tramplīna treniņnometnēs trenējās PSRS izlases tramplīnlēcēji un divcīņnieki, pierādot Siguldas kalnu potenciālās iespējas izveidot pasaules līmeņa ziemas sporta veidu treniņu un sacensību bāzi.

Ar tramplīnlēcēju priecīgo notikumu Siguldā Jums iepazīstināja ,bijušais PSRS sporta  meistars, bijušais PSRS izlases dalībnieks un daudzkārtējais LPSR čempions ziemeļu divcīņā un tramplīnlēkšanā T. Pāvuliņš.

IMG_5845.jpg

 

IMG_5851.jpg

IMG_5853.jpg

IMG_5867.jpg

IMG_5868.jpg

IMG_5869.jpg

IMG_5871.jpg

IMG-20170916-WA0017.jpg

IMG-20171014-WA0005.jpg

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv