ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

31 • 10 • 2017

Gulbenē atklāj rollerslēpošanas un biatlona trasi

Nedēļas nogalē Gulbenē atklāta rollerslēpošanas biatlonatrase, piepildot daudzu sportistu un treneru sapni, informē pasākuma rīkotāji.

"Šo lielisko pieredzi esam pārņēmuši no kolēģiem Igaunijas pilsētā Otepē, kurā tāda trase darbojas jau gadiem. Mūsu jaunā trase ir 420 metrus gara, bet pateicoties tās tuvumam ar Dzirnavu ielu, distance palielinās līdz trīs kilometriem, jo sportisti var rollerēt pa ielu. Lai viņu pārvietošanās būtu droša, talkā nāca Gulbenes pilsētas pārvalde, palīdzot sakārtot braukšanas ātruma ierobežojuma zīmes.

Trasi izmantos gan Gulbenes novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkņu, gan ikviens, kam patīk šis sporta veids," saka Gulbenes novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas direktors Māris Čakars.

Čakars norāda, ka darbam gatavs ir arī sniega tīrītājs, kas beidzot ir Gulbenes Olimpiskā centra īpašums.

Pasākumā Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers par atbalstu trases izveidē pateicās trim uzņēmējiem, pasniedzot LOK Atzinības rakstus Andim Augulim, Mārim Sliedem un Andrim Lacbergam. Uz trases atklāšanu bija ieradušies Gulbenes novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas absolventi ar Madaru Līdumu priekšgalā.

"Infrastruktūru slēpotājiem esam sakārtojuši – gaidīsim sasniegumus un labus rezultātus. Taču, lai apmierināti būtu arī citos sporta veidos iesaistītie, mums jāceļ baseins. Peldēšana ir viens no pamatnosacījumiem vispārējai fiziskajai sagatavotībai," par nākotnes plāniem saka Čakars. 

Avots: delfi.lv

1 Komentāri

Varbūt laiks izdot Slēpošanas federācijas goda biedra olimpieša Alberta Riekstiņa memuārus? Kas pētī pagātni, tas svētī nākotni.
https://fans.vote/v/ACrhEgRXyD4
11 • 11 • 2017 / 09:58
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv