ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

27 • 11 • 2017

Distanču slēpotājs Bikše 74.vietā Pasaules kausa iedzīšanas sacensībās

Latvijas vadošais distanču slēpotājs Indulis Bikše svētdien Somijā guva 74.vietu pirmo Pasaules kausa etapu noslēdzošajās 15 kilometru iedzīšanas sacensībās brīvajā stilā.

Bikše sacensības iesāka ar 87.numuru, tomēr vairāki konkurenti pirms viņa neizgāja uz starta. Tāpat vairākus sportistus distancē latvietis apsteidza un izcīnīja 74.vietu. Ņemot vērā tieši iedzīšanu, Bikšem bija 66.rezultāts un viņš saņēma 73,69 FIS kategorijas punktus.

FIS punktos sasniegtais rezultāts Bikšem ir otrs augstvērtīgākais karjerā Pasaules kausa ietvaros.

Sacensībās triumfēja Juhanesam Klēbo no Norvēģijas, kurš par 0,4 sekundēm apsteidza savu tautieti Martinu Junsrūdu Sunbī, kamēr turpat aiz viņiem kā trešais finišēja Aleksandrs Boļšunovs no Krievijas.

Pasaules kausa pirmajā posmā Rukā jau tradicionāli risinās trīs dienu minitūre un pirmajās divās dienās uzrādītie rezultāti nosaka starta kārtību pēdējā dienā paredzētajai iedzīšanai. Pēc pirmajām divām dienām Klēbo bija liels pārsvars un, piemēram, Boļšunovs kā otrais startēja 38 sekundes aiz viņa. Kaut konkurenti panāca norvēģi, viņš sīvā cīņā izrāva uzvaru.

"Bija tiešām grūti. Vēlējos aizvadīt savu sacīksti, tomēr pārējie sportisti bija ātri. Manas kājas bija ļoti nogurušas," pauda Klēbo.

Bikše piektdien sprintā klasiskajā stilā ierindojās 120.pozīcijā, bet sestdien 15 kilometros klasiskajā stilā guva 99.vietu, kas kopvērtējumā pēc divām sacensībām viņam deva 100.vietu starp 106 sportistiem.

Tikmēr dāmām svētdien desmit kilometru iedzīšanā Šarlote Kalla no Zviedrijas aizslēpoja prom no norvēģu slēpošanas karalienes Māritas Bjergenas un svinēja panākumu. Izšķirošo izrāvienu Kalla veica pēdējos divos kilometros un noslēgumā apsteidza Bjergenu par 9,7 sekundēm.

Savukārt trešo vietu guva norvēģiete Ragnhilla Hāga, zaudējot 33,9 sekundes.

"Mans mērķis bija spēcīgi slēpot pēdējā aplī. Cerēju, ka vairāk meiteņu cīnīsies ar mani un Māritu," pēc savas desmitās uzvaras karjerā atzina Kalla.

Pēc pirmā posma Pasaules kausa kopvērtējumā vīriem līderis ar 300 punktiem ir Klēbo, kuram ar 230 punktiem seko Sunbī, bet Boļšunovs iekrājis 192 punktus.

Savukārt dāmām vadībā ar 311 punktiem atrodas Kalla, kurai ar 247 punktiem seko Bjergena, bet trešajā pozīcijā ar 204 punktiem ir Hāga.

Pasaules kausa sezona nākamnedēļ turpināsies Lillehammerē, sportistiem veicot sprintu un skiatlonu.

Pasaules kausa posmā distanču slēpošanā, kas notiek Rukā, kāds no Latvijas sportistiem piedalījās jau astoto gadu pēc kārtas. No 2010. līdz 2014.gadam tajā sacentās Arvis Liepiņš, kuram vienreiz (2010.gadā) pievienojās arī Rinalds Kostjukovs. Savukārt Bikše šeit sacenšas trešo gadu pēc kārtas. Pērn 15 kilometru klasikā viņš bija 79.vietā, tiekot pie cienījamiem 78,25 FIS kategorijas punktiem.

Bikše iepriekšējā sezonā kļuva par Latvijas pirmo pārstāvi prestižajā "Tour de Ski" sacensību seriālā, kā arī pirmais, kurš nopelnīja Pasaules kausa kopvērtējuma punktus.

Olimpiskā kvalifikācija distanču slēpošanā sākās jau pagājušā gada vasarā un noslēgsies nākamā gada 22.janvārī. Katrai valstij ir garantēta pa vienai vietai dāmu un vīru konkurencē, bet, lai tiktu pie otrās ceļazīmes uz Olimpiādi, kādam sportistam jātiek starp 300 labākajiem rangā. Bikše pirms Pasaules kausa pirmā posma tajā atradās vien 325.vietā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Starptautiskā Slēpošanas federācija (FIS) par spīti Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) piespriestajām diskvalifikācijām ļāva Krievijas sportistiem Aleksandram Ļegkovam, Maksimam Viļegžaņiam, Aleksejam Petuhovam, Jevgēņijam Belovam, Jevgēņijai Šapovalovai un Jūlijai Ivanovai piedalīties pirmajā Pasaules kausa etapā.

Avots: LETA

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv