ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 15°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

31 • 01 • 2018

"Apkārt Alaukstam" neatmet cerības

Sporta kluba „Alauksts” pārstāvji šajās dienās īpaši seko līdzi laika prognozēm, jo nav atmestas cerības sarīkot 25.slēpojumu „Apkārt Alaukstam”.

Latvijas vispopulārākais un masveidīgākais tautas slēpojums noticis 24 reizes, taču jubilejas slēpojumu tā arī nav izdevies noorganizēt nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ pēdējās ziemās. Piemiņas medaļas katram slēpotājam jau sen gaida savus īpašniekus, un vēl ir dzīva cerība, ka šogad tās nonāks pie dalībniekiem!

SK „Alauksts” pārstāvis Uvis Avens norāda, ka kalendārā slēpojuma norises diena ierakstīta 10.februāris, taču laika apstākļi tomēr var radīt šķēršļus: „Šonedēļ Vecpiebalgas apkārtnē snieg, attiek cerēt, ka tas nepārstās, lai noklātu ieplānotās trases pietiekamā biezumā. Kopš pirmsākumiem šajā slēpojumā ir slēpots pa dabīgo sniegu, un tas tiks saglabāts, mākslīgo sniegu neražosim !”

Šobrīd slēpojuma organizatori strādā pie tā, lai apvienotu Alauksta ezera klajuma brīvību ar jauniem kāpumiem un nobraucieniem, kas ļautu izveidot trasi jauniem izaicinājumiem. Lai slēpojums notiktu, sniega segas biezumam pļavās, mežos jābūt 40-50 cm, minimums 30 cm, un pagaidām tieši uz šo atzīmi rīkotāji liek cerības. Distance tiek nedaudz mainīta, iekļaujot jaunus, agrāk nebrauktus posmus ar kāpumiem un nobraucieniem, kas distanci padarīs aizraujošāku. Daļa distances vedīs pa Alauksta ezeru, tāpēc trases karte būs pieejama brīdī, kad uznāks solītais sals un varēs uzbraukt uz ezera, ko šobrīd klāj sniegs un ūdens.

U.Avens norāda, ka slēpošanas trases posmus viņi veido tā, lai distancē labi justos gan sportisti, gan tautas sporta cienītāji: „Ierīkojot trasi, gribam apvienot plašās iespējas, ko var sniegt Alauksta apkaime, lai radītu lielisku distanču slēpošanas trasi. Lai būtu skaistas ainavas ar pļavām, mežiem, pakalniem, lai varētu noķert vēju un plašumu, ko sniedz ezera klajums. Tas viss mums ir, vajadzīgs tikai sals un sniegs.

Šobrīd uz tuvāko nākotni raugāmies cerīgi, ka beidzot varēsim sarīkot tik ilgi gaidīto notikumu! Mēs ceram, kad sals atnāks, arī sniegs būs dāsns, taču neizslēdzam arī pesimistisku iznākumu. Sekosim līdzi notiekošajam distancē, un ja notiks sliktākais scenārijs, paziņosim par, iespējams, citu slēpojuma datumu. Galīgais ziņojums, visticamāk, būs 3- 4 dienas pirms slēpojuma.

Sekot līdzi jaunumiem var „SK Alauksts” mājas lapā vai sociālos kontos facebook un twitter. Reģistrētie dalībnieki, kuri atstājuši kontakttālruņus informāciju par izmaiņām saņems SMS formā. 

Lai ziema mūs beidzot pārsteidz!

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv