ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 11°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

12 • 08 • 2017

Vīgants otrais arī Pasaules kausā junioriem klasiskajā stilā

Latvijas vadošais junioru slēpotājs Raimo Vīgants otro dienu pēc kārtas izcīnījis otro vietu Madonā notiekošajā pasaules kausa trešajā posmā rollerslēpošanā jeb distanču slēpošanas vasaras paveidā, šoreiz 7,5km distancē klasiskajā stilā ar intervāla startu, kur par 20 sekundēm piekāpās zviedram Gabrielam Strīdam. Sievietēm atkal labākā bija Kitija Auziņa, kura ieguva sesto vietu 5km klasiskajā stilā, bet juniorēm šajā pašā distancē 7.vietā ierindojās Patrīcija Eiduka.

Pasaules kausa trešajā posmā otrajā sacensību dienā dalībnieki no Madonas centra, kur pirmajā dienā Raiņa ielā sacentās 200m sprintā pret kalnu, pārcēlās uz pazīstamo slēpošanas trasi „Smeceres sils”, kur sacentās klasiskajā stilā, sievietēm veicot 5km, bet vīriešiem par vienu pali vairāk jeb 7,5km. Arī šodien godalgotas vietas pretendents junioriem (1997.-2001.g.)bija Madonas BJSS pārstāvis Raimo Vīgants, kurš sākumā uzrādīja otro laiku, piekāpjoties dažas sekundes Gabrielam Strīdam. Turpinājumā zviedrs pārsvaru palielināja līdz 20 sekundēm un izcīnīja uzvaru. Tikmēr Daiņa Vuškāna audzēknim nācās pacīnīties ar lietuvieti Ažuolu Bajoraviču, kurš pēdējā aplī spēja pietuvoties piecu sekunžu attālumā. Līdz ar to Raimo ieguva vēl vienu otro vietu, un rīt 15km iedzīšanā brīvajā stilā trasē dosies 13 sekundes aiz Strīda. Tik labi kā sprintā negāja pārējiem Latvijas junioriem un jauniešiem, kuri tik un tā atzīstami cīnījās, otro labāko rezultātu no mūsējiem uzrādot 16 gadus vecajam madonietim Nikam Saulītim, kurš ieņēma 12.vietu (+1:34), bet labāk nekā sprintā nostartēja un piecpadsmitniekā iekļuva Kalvis Krīgers (+2:25).

Gabriel-strid.jpg
Foto: Flavio Becchis

junior-men.jpg
Foto: Flavio Becchis

Sešiniekā sievietēm iekļuva madoniete Kitija Auziņa, kura vasarā var vairāk patrenēties un parādīt savu reālo varējumu, jo ziemā dēļ mācībām treniņiem sanāk maz laika. Pirmo sezonu pieaugušo grupā startējošā Auziņa atkal bija labākā no mūsējām, uzvarētājai zaudējot 1:02 un tikai septiņas sekundes piekāpjoties Olimpiskajās spēlēs trīsdesmitniekā iekļuvušajai ukrainietei Tatjanai Antipenko. Otro dienu pēc kārtas 16.vietā ierindojās Anda Muižniece, kura pirms trim nedēļām Priekuļos nūju salūzušo Auziņu bija apsteigusi šajā distancē par 18 sekundēm, bet šodien zaudēja 50 sekundes. Desmit sekundes aiz Muižnieces finišēja krāslaviete Natālija Kovaļova. Otro dienu pēc kārtas nepārspēta bija pasaules kausa posma uzvarētāja distanču slēpošanas sprintā slovākiete Aļona Prohazkova, kas aiz sevis atstāja divas zviedrietes – pērnās sezonas pasaules kausa ieguvēju Sandru Ulsoni un pirms diviem gadiem „Tour de ski” trīsdesmitniekā tikušo Helēnu Sēderlundu. Igauņu sprinterei Trīnei Ojastei pietrūka 8 sekundes līdz trijniekam, un viņa ieņēma 4.vietu.

prochazkova.jpg
Foto: Flavio Becchis

podio-senior-femmine.jpg
Foto: Flavio Becchis

Tikmēr juniorēm vēlreiz septītā bija 17 gadus vecā Patrīcija Eiduka, kura neformālā konkurencē par 17 sekundēm piekāpās četrus gadus vecākajai Kitijai Auziņai, jo juniorēm un pieaugušajām bija identiska trase. Līdz trijniekam Eidukai pietrūka 12 sekundes. Tāpat kā pieaugušo konkurencē arī juniorēm otrā mūsējā bija ārpus desmitnieka 16.vietā, kurā ierindojās Paula Bergfelde. Pirmo uzvaru Ukrainai nopelnīja pērn jauniešu Olimpiskajās spēlēs 15.vietu sprintā ieguvusī Jūlija Krola, kas par sešām sekundēm apsteidza piektdien sprintā trešo vietu ieguvušo zviedrieti Hannu Abrahamsoni, bet, pārspējot par pussekundi citu zviedrieti Kristīni Akselsoni, trijniekā iekļuva krieviete Aļona Ļipatova. Svētdien iedzīšanā Auziņa nestartēs, bet cerības uz augstu vietu centīsies attaisnot Patrīcija Eiduka, kura pērn iedzīšanā uzrādīja ātrāko laiku un spēja kopvērtējumā pakāpties uz trešo vietu. Patrīcija startēs kā astotā 42 sekundes aiz līderes, bet 19 sekundes aiz trijnieka. 

yulia-kroll.jpg
Foto: Flavio Becchis

junior-femmine.jpg
Foto: Flavio Becchis

Vīriešiem plānoto uzvaru ieguva pasaules kausa līderis un ziemā sprintā pasaules kausa posmos divas reizes divdesmitniekā tikušais Robins Norums, kurš ar katru apli nedaudz palielināja pārsvaru pār savu tautieti Viktoru Gustafsonu. Trijnieku noslēdza krievs Antons Šatagins, bet četras sekundes līdz godalgai pietrūka pasaules čempionātā U23 grupā distanču slēpošanā trīsdesmitniekā tikušajam ukrainim Oleksijam Krasovskim. Labākais no mūsējiem bija 17.vietā ierindojušais siguldietis Ingmars Briedis, kuram tikai 4 sekundes piekāpās daugavpilietis Ronalds Krams. 

Autors: Ivars Bācis 

Robin-norum.jpg
Foto: Flavio Becchis

Senior-men.jpg
Foto: Flavio Becchis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv