ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

14 • 01 • 2017

Vairākām sporta skolām uzvaras LČ jauniešiem klasikā

Saistītā informācija

Sestdien uz Vietalvas trasi „Mailes” pārceltajā Latvijas čempionāta pirmajā posmā distanču slēpošanā, pirmajā sacensību dienā klasiskā stila distancē ar intervālu startu sešās jauniešu grupās, kurās piedalījās 116 slēpotāji, uzvaras izcīnīja piecas sporta skolas, kas ir vairāk nekā parasti. Pie pirmajām vietām tika Cēsu pilsētas (CPSS), Alūksnes, Madonas, Siguldas un arī Rīgas „Arkādija”, kurai vienīgajai bija divi augstākie panākumi. 

Vecākajā puišu grupā V16 (2001./2002.g.) 5km pagājušā gada panākumu atkārtoja un šogad pārliecinošu uzvaru svinēja Niks Saulītis no Madonas BJSS, par gandrīz pusotru minūti apsteidzot kluba biedru Uvi Akmentiņu, kurš otrais bija arī pērn U14 grupā. Pirmo godalgu SS „Arkādijai” V16 grupā puišiem nopelnīja Aleksandrs Ļūle, jo pirms tam šajā vecumā šai Rīgas sporta skolai godalgas, tajā skaitā uzvaras, bija pelnījušas tikai meitenes. Divdesmit sekundes aiz trijnieka ierindojās Oskars Veits no Siguldas. Meitenēm šajā grupā 2,5km pirmā sāka un pirmo vietu pārliecinoši izcīnīja Kristīne Brunere, kura par pusotru minūti apsteidza tuvāko sāncensi Katrīnu Rudusu no SS „Arkādija”, kura 2016.gadā Priekuļos šajā distancē arī bija otrā. CPSS godalgu šajā grupā nopelnīja trešo vietu ieguvusī Marta Priede. 

V14 grupā (2003./2004.g.), kad 2,5km finišēja pa vidu startējušais Edijs Eiduks no Aizkraukles SS, kurš pirmais izslēpoja no 9 minūtēm, bija skaidrs, ka viņš iegūs godalgu. Jautājums bija tikai kādu, jo vēl bija jāsagaida abi arkādieši, kuriem ļoti labi slīdēja un kuri bija labāki iepriekšējās sezonas, bet kurus pagājušā gada nogalē gan skrienot, gan arī uz slēpēm Igaunijā Eiduku ģimenes jaunākā atvase bija pārspējis. Tomēr, kā jau iepriekšējās sezonās ierasts, abi „Arkādijas” līderi bija ātrāki, turklāt salīdzinoši daudz. Gustavs Lukstiņš izcīnīja uzvaru, bet pagājušā gada pirmās vietas ieguvējs Bruno Krampe ieņēma otro vietu, piekāpjoties par 10 sekundēm. Tikmēr meitenēm vairāk nekā pārliecinoši pirmā bija Samanta Krampe, nopelnot SS „Arkādija” otro uzvaru un atkārtojot pagājušā gada panākumu. Savukārt otro gadu pēc kārtas vicelīderes statusā tika CPSS pārstāve Signe Miķelsone, bet vēl vienu godalgu cēsniecēm neļāva nopelnīt gulbeniete Ērika Jermacāne. 

Jaunākajā V12 grupā puišiem (2005.g. un jaunāki), kurā 2km distancē sacentās 31 slēpotājs, dominēja abi alūksnieši Daniels Kodeļevs un Aleksandrs Pometūns, kuru duelī tomēr par trim sekundēm ātrāks bija Daniels, kuram nācās ar satraukumu vērot, kad vēlāk finišēja Aleksandrs. Ilgu laiku līderpozīcijās atradušais Pēteris Lukstiņš beigās tika nobīdīts uz trešo vietu. Visi trīs pirmo reizi kāpa uz goda pjedestāla Latvijas čempionātā slēpošanā. Meitenēm 1km stabili pirmā bija Marta Upmale no CPSS, bet tālāk ļoti blīvajos rezultātos pie otrās un trešās vietas tika Karīna Bernāne (Talsu novada SS) un Ulrika Garisone (SS Arkādija). Tikmēr Madonas BJSS nācās palikt bez godalgas, kaut arī Linda Kaparkalēja un Madara Veckalniņa bija ārkārtīgi tuvu tam, pietrūkstot attiecīgi 0,4 un 0,6 sekundēm. 

Master grupā dāmām 2km distancē pirmajā dienā madoniete Zinaīda Rācenāja bija vienīgā dalībniece, bet vīriešiem sacentās seši dalībnieki, kuru vecums svārstījās no 39 līdz 60 gadiem, tāpēc arī rezultātam tika piemērots koeficents, ņemot vērā dalībnieka vecumu. Lai arī ātrāko laiku uzrādīja Kaspars Zudrags, tomēr jaunākajam Master grupas pārstāvim nācās palikt 4.vietā. Uzvaru svinēja vecākais dalībnieks Leons Seškens no Madonas, kurš bez koeficenta piemērošanas bija trešais. Otro vietu ieguva otrs vecākais dalībnieks, pieredzējušais maratonu dalībnieks Ivars Sedlenieks no Cēsīm, kurš pēc tīrā laika bija ceturtais, bet trijnieku noslēdza Uvis Soika no SSK „Bebra”.

Ivars Bācis

3 Komentāri

Paldies organizatoriem par zupiņu! Patīkama un pozitīva pārmaiņa LČ!
15 • 01 • 2017 / 20:43
16 • 01 • 2017 / 11:36
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv