ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

13 • 03 • 2017

Trijām sporta skolām uzvaras jaunākajās grupās stafetēs

Latvijas čempionātā distanču slēpošanā trešajā posmā, kas norisinājās Madonas slēpošanas trasē „Smeceres sils”, stafetēs sešās jauniešu grupās un divās junioru grupās uzvaras izcīnīja triju sporta skolu komandas – Cēsu, Madonas un Alūksnes. Cēsnieki bija visražīgākie ar četrām uzvarām, kamēr madoniešu un alūksniešu kontā pa diviem augstākajiem panākumiem. Tikmēr individuāli čempionāta posmos daudz godalgotu vietu nopelnījusī SS „Arkādija” stafetēs nenostartēja veiksmīgi, pa visām grupām iegūstot tikai vienu otro vietu.

Ja junioru grupā S18 meitenēm 3x5km stafetē Cēsu pilsētas SS (Rebeka Raiska, Ilona Upena, Evelīna Rama) bija vienīgās, tad puišiem sacentās piecas komandas, kuru vidū galvenie favorīti bija madonieši ar Ilvaru Bisenieku, Kalvi Krīgeru un Raimo Vīgantu sastāvā, taču viņiem nācās samierināties ar otro vietu, jo šoreiz pievīla slēpju slīdāmība. Toties slēpes ļoti labi slīdēja cēsniekiem Rūdim Balodim, Kārlim Liepinam, Kristeram Slavēnam, kuri bija ātrāki nekā madonieši par 1:19. Otro posmu Bisenieks nodeva stafeti Vīgantam minūti aiz Liepiņa, kas citos apstākļos Raimo atspēlēt pēdējā posmā Slavēnam būtu tīrais nieks, kaut arī cēsnieks nav nekāds vājais slēpotājs. Pēc pirmajiem 2,5km pienācis cēsniekam āt tikai par desmit sekundēm, Raimo saprata, ka nav ko mocīties, jo tāpat nebūs iespējas noķert, tāpēc “atslāba”, un beigās Cēsu trio pārsvars tuvojās pusotrai minūtei. Četras ar pusi minūtes pēc uzvarētājiem finišēja Madonas BJSS 2.komanda (Niks Pļaviņš, Didzis Avotiņš, Reinis Cīrulis).

Līdzīgi bija arī V16 grupā, kur galvenie favorīti bija Uvis Akmentiņš, Ritvars Raize un Niks Saulītis no Madonas BJSS, bet kuriem dēļ tā paša iemesla – slēpju slīdāmības – nācās ierindoties otrajā vietā (+1:17), bet uzvaras laurus vēlreiz plūca Cēsu pilsētas SS, kuras sastāvā slēpoja Arvis Jekimovs, Artūrs Tinuss un Mikus Cimdiņš. Pateicoties Kirila Matjuhina pūlēm, kurš otrajā etapā līderos izvirzīja Daugavpils BJSS, daugavpilieši, kuru sastāvā bija arī Imants Maļina un Ņikita Kondrašovs, finišēja stabili trešajā vietā un tika pie medaļām. Ļoti labi savu posmu veica V14 grupas pārstāvis Gustavs Lukstiņš, izvirzot SS “Arkādija” trešajā vietā, taču komandas biedri Bruno Strupulis un Aleksandrs Ļūļe nebija konkurētspējīgi medaļu izcīnīšanai. Jau pirms sacensībām bija skaidrs, ka SS “Arkādijai” nav īsti ap spēkam tikt trijniekā V16 grupā, ņemot vērā cēsnieku, madoniešu un daugavpiliešu sastāvu, līdz ar to Lukstiņa palīdzība būtu vairāk noderējusi V14 grupā, kur arkādieši arī palika bez medaļām. Līdz ar to šoreiz sanāca tā, ka, cenšoties nošaut divus zaķus reizē, iznāca palikt tukšā. Meitenēm S16 grupā trieciensastāvu bija nokomplektējušas alūksnietes ar masām Sanitu un Sandru Buliņām un Anastasiju Ņedaivodinu, kuras neatstāja nekādas cerības konkurentēm, uzrādot ātrākos laikus visos posmos. Solvitas Maļinas pirmajā posmā atvesto pārsvaru cīņā par otro vietu noturēja komandas biedrenes no Daugavpils BJSS Zlata Pancerko un Inese Golubeva. Trešo vietu ieguva Madonas BJSS, kuras bija nokomplektējušas vienmērīgu sastāvu – Elizabete Paura, Agnija Nagle un Kima Krūmiņa. Pēdējā posmā madonietēm tuvojās rīdziniece Samanta Krampe, bet tomēr pārāk daudz konkurentēm bija zaudējušas komandas biedrenes Monta Rācenāja un Katrīna Rudus.

V14 grupā, lai arī pirmajā posmā Uģis Beķeris stafeti nodeva ceturtajā vietā, tomēr madonieši pārāk daudz neuztraucās, jo paļāvās uz Silvestru Švaukstu un Lauri Kaparkalēju, kā arī to, ka daudz medaļas individuālajās sacensībās pelnošie SS “Arkādija”” nav tajā labākajā komplektācijā, kā arī progresējušie siguldieši vispār nav uzlikuši stafetes komandu. Madonas BJSS svinēja uzvaru, bet visātrāko laiku no visiem posmiem uzrādījušais gulbenietis Gustavs Galvāns ielika pamatīgus pamatus komandas, kuras sastāvā startēja arī Ričards Didriksons un Dāvis Ende, otrās vietas iegūšanai un neļaušanai Madonai izcīnīt dubultuzvaru, jo madoniešu otrā komanda ar Gustavu Sinātu, Kārli Janovski un Klāvu Pļaviņu ieņēma trešo vietu, par desmit sekundēm apsteidzot talsiniekus, kuriem ļoti labi pirmo posmu veica Ulvis Krišmanis. Tikmēr Bruno Krampe viens pats nebija cīnītājs, un līdz ar to SS “Arkādijai” tikai piektā vieta, kaut arī savā optimālajā sastāvā – Krampe, Lukstiņš, Staņa – tuvākos konkurentus būtu pārspējuši ar milzu atrāvienu. Meitenēm, piepalīdzot S12 grupas pārstāvei Madarai Veckalniņai, Madonas BJSS ar Katrīnu Bērziņu un galveno vilcēju Līvu Šahno izcīnīja uzvaru, kamēr Signe Miķelsone, kas slēpoja kopā ar Ievu Vaļsku un Kitiju Rozenovu, palīdzēja cēsniece nostiprināties otrajā vietā. Ērikas Jermacānes iesākto nevarēja paturpināt komandas biedrenes no Gulbenes BJSS Monta Zauriņa un Jolanta Pence, tomēr stabilu trešo vietu nosargāja.

V12 grupā, pateicoties Danielam Kodaļevam un Aleksandram Pometūnam, Alūksnes BJSS tika uzskatīti par galvenajiem favorītiem un, kaut arī Matīss Meirāns bija daudz lēnāks par abiem līderiem, tomēr alūksniešiem beigās ar Kodaļeva spurtu izdevās izvirzīties vadībā un uzvarēt, par trim sekundēm apsteidzot talsiniekus, kurus pēc otrā posma vadībā bija izvirzījis Adrians Šņoriņš, kaut arī abi ātrākie Talsu NSS komandā bija Kristians Kārlsbergs un Rainers Balodis. Turpat bija arī trešās vietas ieguvēji no Cēsu pilsētas SS, kuri arī reāli pretendēja uz pirmo un otro vietu, taču Emīls Zaķis nebija tik ātrs kā Ričards Lošins un Rūdis Bišers. S12 grupā savu pārākumu nodemonstrēja Cēsu pilsētas SS meitenes Elza Bleidele, Estere Volfa un Marta Upmale. Tikmēr spraigā cīņā ar gulbenietēm Ulrika Garisone pēdējā posmā līdz otrajai vietai aizvilka SS “Arkādiju” (Marta Bukša, Adriana Osmane). Bronzas medaļas Gulbenes BJSS sastāvā nopelnīja Elizabete Galvāne, Evelīna Lazdiņa un Arta Jankava, kurām beigās tuvojās ātrākā no madonietēm Linda Kaparkalēja. Viena no vadošajām madonietēm Madara Veckalniņa palīdzēja nopelnīt zeltu savai sporta skolai S14 grupā, tomēr viņas klātbūtne, ļoti iespējams, palīdzētu izcīnīt sudrabu S12 grupā.

Ivars Bācis

2 Komentāri

15 • 03 • 2017 / 15:46
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv