ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 7m/s

Jaunumi

23 • 12 • 2016

Sportisti par starptautisko FIS nometni Itālijā

No 2016. gada 5. decembra līdz 15. decembrim Itālijas kalnu ielejā Val di Fiemme tika organizēta FIS atbalstīta starptautiska treniņnometne jaunajiem distanču slēpotājiem. Latviju tajā pārstāvēja Raimo Vīgants, Patrīcija Eiduka un Paula Bergfelde. Nometnē piedalījās sportisti no 14 valstīm, tai skaitā mūsu kaimiņi no Lietuvas. No organizatoru puses treniņu plāns un dzīvošanas apstākļi tika nodrošināti augstā līmenī. Un neliela ekskursija brīvdienā pa Milānu ļāva paplašināt redzes lauku ne tikai sportā, bet arī kultūrā.
Lūdzu pašiem sportistiem pastāstīt par jaunajiem iespaidiem pēc nometnes.

Raimo:
Galu galā varu teikt, ka pozitīvi ietekmēja, gan mani un es domāju manu izaugsmi arī distanču slēpošanā. Kā paši nometnes treneri atzina nometnes sākumā, ka šajā nometnē tiks strādāts krietni vairāk pie sportistu tehnikas, lai pilnveidotu to izaugsmi, tā arī bija. Tas priecēja, jo tas bija kas daudz savādāks, kas ieinteresēja un pilveidoja tehniku. Ja Zviedrijas nometnē un mājās Latvijā mēs strādājam vairāk uz kilometru un stundu vākšanu, tad te tā nebija. Protams priecēja arī tas, ka varēja trenēties treniņ grupā nevis atsevišķi, kas nebija nemaz arī tik vāja. Strādājām trijās grupās vairāku treneru pavadībā, kas katrs no sevīm iedeva ko jaunu, vai tas bija kāds vingrinājums, vai viltība, ko pielietot sacensībias vai treniņos. Nometnes gaisotne kā tāda bija pozitīva, kas arī bija viens no mērķiem, bet tai pašā laikā nevarēja arī slinkot. Beigu beigās pati nometnes nagla, ko visi gaidīja visvairāk, bija sacensības/kontroltreniņš, kur Latvijas komanda Raimo, Patrīcija un Paula nāciju rangā vinnēja, kas pielika pozitīvu punktu nometnes beigām neskaitot Pica party.

Paula:
Patiesi liels prieks piedalīties FIS ziemas nometnē Itālijā.
Nometne, kura, lai arī ir tikai 10 dienas gara, dod ļoti daudz informācijas un ir ļoti noderīga. 10 dienu garumā tiek strādāts pie tehnikas uzlabošanas. Patīk, ka esam sadalīti trīs grupās. Iespēja būt pa līmeņiem un spēju robežām. Ar katru grupu tiek strāds atsevišķi, kas ļauj treneriem saprast mūsu kļūdas un tās izlabot. Akcents tiek likts tieši uz tehniku un mazājām lietiņām, no kurām nepareizi darot rodas problēmas. Ir patiesi atsaucīgi treneri, kas padara visus treniņus ļoti lietderīgus. Viņi nepadodās un skaidro vēl un vēl. Viegli un ļoti uztveroši pasniedz informāciju un piemērus. Labi padomi un vingrinājumi, caur kuriem tiek piestrādāts pie tehnikas, tiek pa soļiem izstāstīts vajadzīgais. Notiek video analīzes un tiek labotas kļūdas. Pēc šiem video tu vari redzēt savas sīkākās kļūdiņas, piemēram, pleci nav vienā līnijā, vai celis ir par tālu. Rūpīgi tiek izanalizēts katrs video, lai saprastu, kur tieši tiek pieļautas kļūdas, kas ir to cēlonis, lai pēc tam nākamāja treniņā, jau varētu sākt pie tā strādāt un labot. Tas, manuprāt, pietrūkst pie mūsu ikdienišķās trenēšanās. Ir labi, ka kāds no malas mums parāda, ko patiesībā darām, kādas ir mūsu kļūdas un ko darām nepareizi. Viss tiek darīts no pašiem pamatiem, tiek sākts ar pašu sīkāko.

Patrīcija:
Esmu ļoti priecīga, ka man ir dota šāda iespēja piedalīties FIS nometnē Itālijā.
Šī nometne man ir savarīga, lai uzlabotu savu slēpošanas tehniku, kas man līdz šim nebija visai laba, tagad man ir iespēja to ar labu itāļu treneru palīdzību izlabot. Šeit tiek strādāts pricipā tikai uz tehniku, nevis apjomu, kas pārmaiņas pēc ir ļoti labi.
Slēpot tehniski pareizi ir ļoti savrīgi, jo tas palīdz sacensībās slēpot daudz ekonomiskāk līdz ar to es sacensībās varu uzrādīt labāku rezultātu.
Tehnika tiek labota ar dažādiem paņēmieniem. Treniņos tiek uzņemti video un vakaros ar treneriem uzfilmētie video materiāli tiek izanalizēti, lai zinātu savas kļudas pie kā strādāt turpmākajos treniņos, lai tās varētu novērst. Tehnika tiek ne tikai labota, bet arī mācīta, principā, no pašiem sākumiem, lai nepieļautu kļūdas ejot tālāk. Tehniku mums māca dažādi gan praktiski, gan teorētiski. Sākumā mums viss tiek pastāstīts un, tad mēs to visu apvienojam ar dažādiem slēpošanas uzdevumiem, kas ir ļoti interesanti un slēpošanu pašiem sportistiem padara daudz interesantāku.
Treneri, kas mūs trenē šajā nometnē, ir ļoti atsaucīgi un gatavi palīdzēt mums dažādos brīžos.
Ir ļoti labi, ka var atbraukt uz šādu nometni priekš pārmaiņām. Ļoti grūti ir visu laiku vienam trenēties, bet, kad atbrauc uz šo nometni, satiec savus vienaudžus un ar tiem kopā vari patrenēties, tad tas ir daudz efektīvāk.
Esmu pateicīga par šo iespēju piedalīties. Nometnē ir gūta jauna pieredze un uzkrātas zināšanas.

J.Pīpkalējs
Latvijas Slēpošanas Federācija

20161206_095211.jpg

20161209_113022.jpg

IMG-20161215-WA0001.jpg

IMG-20161215-WA0005.jpg

20161210_131818.jpg

1 Komentāri

..."savarīga" treniņnometne. :)
Vai bija arī kāds treneris vai pārstāvis no Latvijas un LSF? Interesanti zināt viņu viedokli.
Vai arī pārstāvjiem tikai šopings Milānā?

27 • 12 • 2016 / 23:46
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv