ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 7m/s

Jaunumi

07 • 01 • 2017

Slēpotājiem Vīgantam un Eidukai punktu rekordi sprintā FIS sacensībās Madonā

Saistītā informācija

Šodien Lietuvas čempionātā un FIS sacensībās distanču slēpošanā, kas norisinās Madonas trasē „Smeceres sils”, 1,7km sprintā brīvajā stilā vīriešiem 31 dalībnieka konkurencē uzvarēja lietuvietis Modestas Vaičulis, bet sievietēm 1,1km no 22 dalībniecēm, spraigā finiša spurtā pēdējos metros apsteidzot cēsnieci Vinetu Pētersoni, ātrākā bija lietuviete Marija Kaznačenko. Tikmēr kvalifikācijā savus labākos FIS punktus sprintā sasniedza ātrākā laika uzrādītāja Patrīcija Eiduka (151,58 punkti), kura izslēgšanas braucienos nestartēja, un otrā laika uzrādītājs Raimo Vīgants (92,40 punkti), kurš par pāragru startu pusfinālā tika diskvalificēts.

Šodien ar sprintu brīvajā stilā Madonā sākas divu dienu sacensības un vienlaicīgi arī Lietuvas čempionāts distanču slēpošanā, kas ne pirmo reizi notiek tieši Smeceres sila” trasē, bet otro reizi FIS statusā. Bez Lietuvas, Baltkrievijas, Igaunijas un Brazīlija pārstāvjiem sacentās arī liela daļa Latvijas slēpotāju, izmantojot iespēju nopelnīt labus FIS punktus. Saulainos, ļoti aukstos – mīnus 20 grādu – apstākļos kvalifikācijā attiecīgi 1,7km un 1,1km ātrākos laikus uzrādīja divas reizes pasaules čempionātā U23 grupā trīsdesmitniekā tikušais baltkrievs Jurijs Astapenka (3:35,94) un 16 gadus vecā Patrīcija Eiduka (2:29,36) no Vecbebriem. Astapenkam 1,14 sekundes piekāpās un pirmo reiz karjerā zem 100 FIS punktiem nopelnīja madonietis Raimo Vīgants, kurš apsteidza un trešajā vietā atstāja pasaules kausa posmā 50-niekā tikušo Modestu Vaičuli. Savukārt sievietēm otrā un trešā bija Inga Paškovska un Anda Muižniece, kuras lieliski nobraukušajai Patrīcijai piekāpās attiecīgi 5,5 un 11,4 sekundes.

Ņemot vērā ļoti aukstos laika apstākļus, daļa no vadošajiem kvalifikācijā izvēlējās nepiedalīties izslēgšanas braucienos, kas šoreiz sākās ne ar ceturtdaļfinālu, bet pusfinālu, kurā tika 12 ātrākie. Finālā vīriešiem, nestartējot Astapenkam un diskvalifikāciju saņēmušajam Vīgantam, favorīta statusu apliecināja pagājušā gada uzvarētājs un pasaules kausa posmā piecdesmitniekā tikušais Modestas Vaičulis, kurš jau no paša sākuma aizbēga no konkurentiem un izcīnīja uzvaru. Finiša taisnē apsteidzot igauni Martinu Nasaru, otro vietu ieguva Tautvidas Strolia. Beigās tikai pāris metrus no trijnieka finiša duelī abu latviešu starpā Arvis Liepiņš bija nedaudz ātrāks par Nauri Raizi.

Tā sievietēm ātrākās trīs latviešu meitenes nepiedalījās izslēgšanas braucienos, tad favorītes loma tika piešķirta Marijai Kaznačenko, kuru gandrīz pārspēja Vineta Pētersone, kura līdz pat 50m līdz finiša līnijai bija nobraukusi vadībā, kad viņu apdzina un par metru priekšā finišēja lietuviete. Kaznačenko, kura pērn kvalifikācijā bija ātrākā, bet finālā palika ceturtā, šoreiz izdevās uzvarēt. Tikmēr Pētersone bija labākā no mūsējām. Finiša spurtā pārspējot divas lietuvietes, otro godalgu Latvijai un trešo vietu izcīnīja madoniete Kitija Auziņa. Finālā iekļuva arī Laima Klauža, kura ieņēma sesto vietu. 

Rīt sacensības turpināsies ar 10km sievietēm un 15km vīriešiem brīvajā stilā.

1
Madona, Smeceres sils, Foto: Lietuvos Nacionalinė Slidinėjimo Asociacija www.lnsaski.lt

1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv