ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

17 • 11 • 2016

Slēpo uz nekurieni?

"Viņiem nevajag augstas klases sportistus, jo tas ir apgrūtinājums", federācijai pārmet Indulis Bikše.

Distanču slēpošanā izveidojusies absurda situācija – labākie sportisti neparaksta līgumu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un paliek bez atbalsta, tikmēr naudu saņem izlases otrā ešelona slēpotāji, kuru iespējas starptautiskās sacensībās ir pieticīgas.

Dūriens sirdi 

LSF mājas lapā vēstīts, ka šobrīd tikai Latvijas ranga līderis Indulis Bikše var sacensties ar visiem pasaulē spēcīgākajiem slēpotājiem, nezaudējot viņiem nepieklājīgi daudz. Taču palīdzību 21 gadu vecais madonietis nesaņem, jo nepiekrīt parakstīt līgumu, kas atbalstu paredz līdz nākamā gada pasaules čempionātam martā, bet saistības – vēl četrus gadus pēc tam! "Viņiem nevajag augstas klases sportistus, jo tas ir apgrūtinājums – lielākas vajadzības, lielāki izdevumi," uzskata Bikše. 

"Parasti līgumā abas puses kaut ko sola, bet šajā ir tikai LSF prasības. Mēs ierosinājām nepilnības novērst, taču tas netika izdarīts. Ari vecāki un sporta skolas vadītāji bija pret šāda līguma parakstīšanu," piebilst Latvijas ranga otrā numura Raimo Vīganta treneris Dainis Vuškāns. 

"Līgumā ir punkts – ja neizpildām kritērijus, kas konkrēti nemaz nav ierakstīti, LSF var pieprasīt atdot naudu. Ar atpakaļejošu datumu! Sešpadsmit gadus vecai meitenei es šādu līgumu nevaru parakstīt," uzsver Ingus Eiduks, Latvijas labākās jaunās slēpotājas Patricijas Eidukas tēvs un treneris. 

Bet Arvīds Pīpkalējs vadībai pārmet to, ka nav apmaksāts rēķins 1363 eiro par viņas audzēknes Andas Muižnieces uzturēšanos pasaules čempionātā 2015. gadā Zviedrijā. Muižniece toreiz pirmā no Latvijas dāmām pēc Ināras Rudko (1997) pārvarēja kvalifikāciju pasaules čempionātā. Funkcionāri saka – trūkstot pareizas dokumentācijas, bet no trenera e-pasta sarakstes ar LSF grāmatvedi nekas tāds neizriet. "Ja gribētu, tad samaksātu," Pīpkalējs uzskata, ka tā ir nevēlēšanās, un viņam, kurš distanču slēpošanā ir kopš pagājušā gadsimta 70. gadu beigām un nu jau gandrīz 30 gadus darbojas sabiedriskā kārtā, tas ir kā dūriens sirdī. Palīdzēt nevarot pat paša dēls Juris Pīpkalējs, kurš LSF ir atbildīgais par distanču slēpošanu. 

Anda Muižniece iepriekšējās divās sezonās nav zaudējusi nevienai Latvijas slēpotājai, taču nekādu atbalstu šajā laikā nav saņēmusi, lai gan par līdzdalību divos pasaules čempionātos, pēc Arvīda Pīpkalēja aplēsēm, LFS sagādājusi apmēram 40 tūkstošus eiro. 

Nākuma grābeklis 

Distanču slēpošana Latvijā, salīdzinot ar biatlonu, ir bērna autiņos – ne sistēmas, ne panākumu. Pirms vairākiem gadiem it kā nostājās uz pareizā ceļa, tika izveidota Latvijas izlase, kurai par galveno treneri iecelts agrāk slavenais biatlonists Jēkabs Nākums, tomēr nu jau otro gadu tā atkal likvidēta. LSF vaino sportistus, kuri uzskatījuši, ka finansējumu labāk atdot viņiem – paši organizēs un trenēsies. Vuškāns gan to uzskata par lielu kļūdu: "Mums visu paveic sporta skolu treneri. Kad jaunieši izaug, viņi nevienam nav vajadzīgi, es ari nevaru izbraukāt līdzi, jo trenēju bērnus. LSF vienreiz uzkāpa uz grābekļa ar Nākumu un vairs nemēģina. Turklāt nauda aiziet sacensību organizēšanai, palīgdarboņiem, un sportistam vairs nepaliek." 

Latvieši ar skaudību skatās, kā darbs organizēts Lietuvā un Igaunijā. "Lietuvas izlase septembrī trīs nedēļas trenējās Austrijā, no oktobra vidus – uz pirmā sniega. Viņiem viss sakārtots, ne par ko nav jāuztraucas, labākajiem ari algas maksā. Nav jādomā, kur ņemt finansējumu, lai aizbrauktu uz Pasaules kausa sacensībām. Igauņiem vēl labāk, dažiem arī mazliet augstāki rezultāti, bet principā konkurējam līdzīgi," stāsta Indulis Bikše. 

Mūsu sportisti tikmēr sitas kā pliki pa nātrēm. Bikše darbojas ģimenes saimniecībā, kurā audzē dārzeņus un apsaimnieko mežu. No ienākumiem atlicina naudiņu sportam. Arvīds Pīpkalējs sporta klubā "Vietalva" rīko sacensības kalnu riteņbraukšanā, enduro un visu peļņu ziedo Andas Muižnieces gaitām sportā. Pats dzīvo no 350 eiro pensijas. Apbrīnojams ari Eiduku ģimenes fanātisms – septiņas atvases, visas kāpušas uz slēpēm, Valts 2006. gadā piedalījās ziemas olimpiskajās spēlēs Turīnā. 

Induli Bikši jau vairākas sezonas lenc biatlona saime, pievienoties tai piedāvājis gan Ilmārs Bricis, gan Gundars Upenieks. "Tur būtu nodrošināti ideāli apstākļi, bet ir risks – kā sanāks? Šaušana nav mēģināta. Arvis Liepiņš ar to netika galā, turklāt pēc programmas maiņas kritās slēpošanas ātrums, un viņš atstājis lielo sportu," Indulis Bikše ir piesardzīgs. "Savā sporta veidā esmu pusceļā uz sapni – olimpiskajām spēlēm, gribu šeit sevi pierādīt, iekrātas zināšanas un ir progress. Ja tā nebūtu, varētu domāt, kā noturēties sportā. Turklāt biatlonā atbilstoši pašreizējiem rezultātiem olimpiskajās spēlēs Phjončhanā varēs startēt tikai viens Latvijas biatlonists, acīmredzot – Andrejs Rastorgujevs. Slēpošanā ir cerība uz divām starta vietām vīriešiem.” 

Pagaidām ideja par distanču slēpošanas atdalīšanu no LSF neizpelnās skaļu atbalstu, taču oglītes gruzd. Jo ticība, ka pašreizējā sistēmā iespējams progress, tiek grauta arvien vairāk. Organizāciju jau trešo termiņu vada zvērināts advokāts Vairis Brīze. 

Latvijā ātrākais distanču slēpotājs indulis Bikše jau sācis sekmīgi konkurēt ar spēcīgākajiem ārzemniekiem. 

Fokusā: Kas ir kurš slēpošanā?

  • Latvijas distanču slēpotāji sezonu sāka aizvadītajās brīvdienās ar FIS sacensībām Somijā. Indulis Bikše 15 km brīvā stila distancē spēcīgā konkurencē ierindojās 28. vietā starp 140 dalībniekiem, Inga Paškovska 10 kilometros 75 dalībnieču konkurencē sasniedza 56. rezultātu.
  • Pasaules čempionāts februāra beigās notiks Lahti (Somija). Šobrīd skaidri zināms tikai viens Latvijas pārstāvis – Bikše. 
  • LSF līdzfinansējumu saņem pieci slēpotāji – Inga Dauškāne (5500 eiro), Inga Paškovska, Natālija Kovaļova, Kitija Auziņa un Ingmārs Briedis (pa 4000). Atbalstīta astoņu jauniešu līdzdalība treniņu nometnēs.
  • LSF līdz šim gadam finansējumu no FIS saņēma lielākoties par to, cik daudz sportistu bija piedalījušies pasaules čempionātā. Tagad sistēma mainīta, priekšplānā izvirzot citus nosacījumus. 

Federācija: Tā ir brīva izvēlē 

Vairis Brīze, Latvijas Slēpošanas federācijas prezidents: "Līgumu lietai pamatā ir pieredze ar Arvi Liepiņu, kurš iztērēja naudu, aizgāja uz biatlonu un vēl slikti izteicās par mums. Tādēļ nolēmām slēgt līgumus tāpat kā Latvijas Olimpiskajā vienībā, kur deklarēti sportistu plāni un mērķi. Bet tas rada problēmas sportistiem, kuri ir duālā situācijā – starp vienu un otru sporta veidu. Tā ir brīva izvēle. Četri gadi nebūt nav milzīgs termiņš. Distanču slēpošanā viena divu gadu laikā rezultātu nevar sasniegt. Līderi mums ir vajadzīgi, esam darījuši visu, lai viņi justos labi. Slēpotāji drīkst startēt arī biatlonā, ja tas ir ierakstīts treniņu plānā un noteiktas prioritātes. Atbalsta summas līgumā nav ierakstītas, jo šogad mainījās FIS finansējuma modelis, un tikai pirms pāris nedēļām uzzinājām, ar kādu naudu varam operēt. Summu negribu atklāt, vien pateikšu, ka distanču un kalnu slēpošanai kritums ir par 35 procentiem, bet pieaugums ir tramplīnlēkšanai un snovbordam."

Autors: Ilmārs Stūriška, Latvijas Avīze (2016.gada 17.novembris)

gata3319.jpg

45 Komentāri

LSF uzdevums ir.Atbalstīt un organizēt Latvijas izlašu komandu piedalīšanos Olimpiskajās spēlēs, Pasaules un Eiropas čempionātos un citās starptautiskās sacensībās, kā arī pārstāvēt Latvijas slēpošanas sporta veidus Starptautiskajā Slēpošanas federācijā;
veicināt slēpošanas sporta veidu mācību — treniņu darbu, atbalstot un organizējot Latvijā kalnu un distanču slēpošanas, snovborda, rollerslēpošanas un citu slēpošanas veidu sacensības.Tā ir federācijas apņemšanās un pašu rakstītie uzdevumi!
17 • 11 • 2016 / 17:04
Varbūt vajadzētu publiskot to līgumu kuru vēlas Federācija.Būtu ļoti cienījami no federācijas ja dotu komentāru par distanču slēpošanu Latvijā un mērķiem,vīziju utt.Kā federācija redz atīstīt šo sportu ja viņi savā dārzā nelaista puķes.Kā ražu novāks?:-)
17 • 11 • 2016 / 17:09
Citāts no raksta: "Induli Bikši jau vairākas sezonas lenc biatlona saime, pievienoties tai piedāvājis gan Ilmārs Bricis, gan Gundars Upenieks. "Tur būtu nodrošināti ideāli apstākļi, bet ir risks – kā sanāks? Šaušana nav mēģināta. Arvis Liepiņš ar to netika galā, turklāt pēc programmas maiņas kritās slēpošanas ātrums, un viņš atstājis lielo sportu," Indulis Bikše ir piesardzīgs. "Savā sporta veidā esmu pusceļā uz sapni – olimpiskajām spēlēm, gribu šeit sevi pierādīt, iekrātas zināšanas un ir progress. Ja tā nebūtu, varētu domāt, kā noturēties sportā. Turklāt biatlonā atbilstoši pašreizējiem rezultātiem olimpiskajās spēlēs Phjončhanā varēs startēt tikai viens Latvijas biatlonists, acīmredzot – Andrejs Rastorgujevs. Slēpošanā ir cerība uz divām starta vietām vīriešiem.”

17 • 11 • 2016 / 21:39
Andai Muizniecei pasaules čempionātā Falunā vajadzēja dzīvot komandai nodrošinātājā apmešanās vietā, nevis triekties uz viesnīcu pie trenera Arvīda, tad neparādītos mistiskie tūkstoši par numuru, kurā dzīvoja jau Arvīds Pīpkalejs un Jānis Kalējs. Iespējams kāds jau pamācīja, ka varētu atsist atpakaļ kādu naudiņu. Nu kā ir tā ir Ūdeni atpakaļ nesasmelsi. Bet mēģina.

17 • 11 • 2016 / 22:27
Žurnālista kungs varētu pajautāt, cik Juris Pīpkalejs saņēma par sporta veida "vadīšanu" 2016. g. pirmajos 8 mēnešos. Ja dzirdētā informācija ir patiesa, tad kādi 12 tūkstoši sanāks. Laikam tāda informācija tika radīta LSS kopsapulcē septembrī

17 • 11 • 2016 / 22:31
Pasēdēsim uz nacionālās kvotas - forši aizbraukt ekskursijā uz Koreju: Slēpošanā ir cerība uz divām starta vietām vīriešiem.... tūrisms? .. ne vārda par rezultāti!

17 • 11 • 2016 / 22:33
Citāts: "Anda Muižniece iepriekšējās divās sezonās nav zaudējusi nevienai Latvijas slēpotājai...".
Kur tad kaut ko šādu varēja izgudrot?
Kaut vai pašā pēdējā LČ ziemas posmā Anda bija trešā no latvietēm.
Say whaaat?!
17 • 11 • 2016 / 22:49
Tā jau ir ar to slēpošana apvienību un daudzām citām sporta veidu sabiedriskajām apvienībām. Ja pie šprices tiek veikli darboņi, tad par nodokļu maksātāju naudu, jo sporta federāciju pārvaldes dotācijas tak ir nodokļu maksataju nauda, un starptautisko atbalstu var nodrošināt ne tikai savu, bet visu pietuvināto normālu dzivosanu. Un valsts iestādes ne par ko neatbild, kā tas ir daudz kur mūsu valstī. Iespējams, ka nākošajās Saeimas vēlēšanās mums arī būs kas līdzīgs kā Amērikā. Nav jau kur vairs likties

17 • 11 • 2016 / 23:07
http://www.infoski.lv/files/latvijas_cempionats_sleposana_fis_rezultati_05_03_2016.pdf

Muižniecei Andai cienījams rezultāts 4. vieta pēdējā FIS Latvijas čempionātā .... Rakstā mazliet necieņa pret pārējām dalībniecēm......

Citāts no raksta:" Anda Muižniece iepriekšējās divās sezonās nav zaudējusi nevienai Latvijas slēpotājai......"

17 • 11 • 2016 / 23:28
Var jau būt, ka kombinācijā ar nacionālo kvotu un Induļa šā brīža punktiem uz Olimpiādi Korejā sanāks divas vietas viriem. Bet nevar noliegt, ka ja Olimpiāde būtu šobrīd, tad savu vietu Indulim Bikše team ir pacentušies sasniegt pa lielam ar saviem spēkiem nevis uz kvotas rekina. Cerams ka rezultāti būs vēl labaki. Savukārt kas notiks ar to kvotu, tad redzēsim olimpiskajā gadā

18 • 11 • 2016 / 00:03
Karoc LSF nerulle jau kuro gadu. Oz pec berzina sagas biatlona. Nav treneru bernu limeni. Nav konkurences. Nav dialoga. Nav naudas. Neka nav. Ko ta jus gribat? Nav caurspidiguma par finansu izlietojumu. Nemot vera ka esam amatieru limeni ar rezultatiem, kapec jabut federacijas vadibas strukturai ka profiniem. Kapec fanatiski neuznemas dzeki to darit par simbolisku samaksu. Jebkura sporta jabut motivacijai virs materialas vertibas.. . Uznemos par baltu velti sakartot so jautajumu ja dotu iespeju. Tacu zinu ka to nedos....
Rollers
18 • 11 • 2016 / 00:53
Pašlaik LSFederācijā līderi ir V. Brīzes ģimene ar administrāciju un atbildīgo par slēpošanu. "Paši pūta, paši dega.." Tas ir: kamēr bija nauda, administrācijas izmaksas gadā sastādīja ap 120 000 EUR. Paši organizē sacensības, nodrošina mājas mājas lapas uzturēšanu un rezultātu apkopošanu, remontē savu autoparku, bet tomēr kādam iedod pa kapeiciņai- lai neteiktu, ka neviens nesaņem.. Drīz noteikti paši startēs arī Olimpiskajās spēlēs un Pasaules čempionātos, bet no Jura P. prasīs augstas raudzes rezultātus. Un ka tik no Ingas Dauškānes par startu iepriekšējā Olimpiādē neatprasa visu iepriekš iedoto naudu un vēl šos 5500, tādas summas apkārt nemētājas.
Latvieši un sportisti - nebūsim skaudīgi!!! Kam tad, ja ne savējiem!

P.S. Bet kādus rezultātus tad Indulis Bikše var uzrādīt? Vai Pasaules čempionātā izcīnīs vismaz divas medaļas un Olimpiskajās spēlēs būs vismaz viens zelts?! Bet administrācija var... !!!

18 • 11 • 2016 / 01:44
Suņi rej, bet karavāna iet tālāk. Nekā nebūs, tāpat kā Baltijas bankā.

18 • 11 • 2016 / 07:44
Kungi.Nekautrējamies minēt savas identitātes :-)Patreiz izskatas ka komentē tuva persona no federācijas bet tukša mūldēšana.Muižniece šo un Pīpkalējs to.Tās ir zems tenku līmenis.I bio rio.Gribu dzirdēt kamdēļ Latvijas ranga līderim ir jāsitās vienam?kapēc piespied viņu parakstīt līgumu kas ir baltiem diegiem šūts ne priekš sportista.Federācjja baidās ka Indulis varētu pamest sportu vai pāriet kur citur?
Pirms ir neuzticība tam paskataties ko viņi ar tēvu izdarījuši un patreiz dara.Piezīmēšu bez jūsu atbalsta.Kungi ar morālo atbalstu par maz lai sportists startētu pasaulē.
Par rezultātiem.Būsim godīgi.Neviens nekas no slēpotājiem nebūs olimpiskais čempjons.Bet ja mes ielaužamies zem 50 nieka.Tas jau ir sākums kaut kam vairāk.
18 • 11 • 2016 / 08:46
Bez LSF atbalsta laikam arī par latviešu valodas gramatikas čempionu nevar kļūt :D
Vārds Uzvārds
18 • 11 • 2016 / 11:15
Slepenais asprāti! :-) Tamdēļ mēs esam tur kur esam.Tādi kā tu kas redz tikai punktus un komatus ir sausi vārdi.Arī šādi nekļūsi par čempionu ;-)

18 • 11 • 2016 / 13:55
Karoc. Sodien beitostolena gallavare vai kur tur jau dzeki mauc. Deretu ierakstit par sitam lietam savadak tads delfu limena forums veidojas. Sanemas tauta.
blozgu arvis
18 • 11 • 2016 / 20:30
Bikšes ir ar mugurkaulu atšķirībā no daudzien citiem slēpotājiem... tur arī rezultāta sakne


18 • 11 • 2016 / 23:30
Aktuālais LSF biedru saraksts: http://www.infoski.lv/lsf/biedru-saraksts/
Ko tad jūs ļautiņi gribat? Stāvēt malā un noskatīties kā klāj galdu un pēc tam atnākt nolasīt rozīnes no kļiņģera. No kādreizējiem padsmit distanču slēpošanas sporta skolām un klubiem atlikuši 3 mohikāņi. Pat Bebra 17.09. izstājusies.
Kur Madona, Aizkraukle, Daugavpils, Talsi, Krāslava, Alūksne un pārējie?
Paši pieļāvāt, ka LSF biedru maksa tika uzrauta uz EUR 350, bez opcijām maziem klubiem un individuāliem biedriem. Tagad arī LČ dalības maksa 16 EUR!
Vēl pāris gadi un Latvijas čempionāta elites grupas medaļas tiks tirgotas izsolē. Pēdējais neaizmirst izslēgt gaismu...

19 • 11 • 2016 / 18:14
8 cilvēki LSF administrācijā X vismaz 1300 EUR/mēnesī no federācijas = 10400 mēnesī X 12 = 124800 EUR gadā algas. nemaz nerunāju par transportu, degvielu, apģērbu un sacensību organizāciju, nometnēm ja tādas vairs ir utt. gribētu redzēt gada pārskatu šitiem džekiem..

19 • 11 • 2016 / 21:19
Ir,ir nometnes-vasarā bija(vismaz uz papīra),trenerim gandrīz štuku par nedēļu samaksāja....))

19 • 11 • 2016 / 23:38
Kā tad distančnieku darba grupa strādā, ja tajā nav neviena biedru pārstāvja (no distanču kluba)?

20 • 11 • 2016 / 01:38
O, pat BEBRA izstājusies. Kādreiz tā luncinājās ap ""siles turētāju"... Palikuši kalniešu klubi, kuri jau nevar izstāties, jo to "šefiem" maksā algas... izstāsies paliksi bez maizītes...

20 • 11 • 2016 / 01:56
Ā nē, Ilzīte no Cēsīm vēl šad tad ierodas uz distančnieku darba grupām... pašvaldībām tas izstāšanās process ir lēnāks...

20 • 11 • 2016 / 01:57
Var teikt,ka distanču slēpošana Latvijā ir likvidēta!Likvidēts ir sporta veids,kuram būtu jābūt Nr. 1 no ziemas sporta veidiem!

20 • 11 • 2016 / 09:24
Ko dara atbildīgais sekretārs un sabiedrisko attiecību speciāliste, ja sēžu protokoli nonāk līdz infoski.lv mājas lapai 2-3 mēnešu garumā pēc sēdes datuma, tajos faktiski nav rakstīts nekas, kā arī lielāko vairumu rakstu gan infoski.lv, gan citos medijos raksta Ivars Bācis?

20 • 11 • 2016 / 10:25
Visas impērijas agri vai vēlu sabrūk. Tā turpinot drīz nebūs, ne sportistu, ne klubu, kas pabaros slēpošanas birokrātijas eliti. Vairis pats ir aizmirsis kā savulaik pats kritizēja Straumes & Gobas šeptēsanos.
Neapmierinātiem varu tikai ieteikt baudīt slēpošanu bez LSF lielā brāļa starpniecības.

20 • 11 • 2016 / 13:34
Nu jā, distanču slēpošana Latvijā zudusi no apvāršņa organizētā līmenī un ar domu par perspektīvu un attīstību..
Palikuši tādi kā I.Bikše un P. Eiduka, kuri jau uzrādījuši rezultātus, redzama perspektīva un iegulda milzu darbu un visus pašu spēkiem sameklētos finansu līdzekļus. Bet viņus jau superīgā jaunpārdēvētā slēpošanas federācija neatbalsta finansiāli - lai čakarējas paši. Tipa: paši sportisti un viņu treneri muļķi, ka līdz 9-tās ķēves augumam nav gatavi uzņemties saistības un Brīzem atmaksāt iedoto naudu paši, viņu vecāki, vai sporta skolas un klubi no kuriem startē.
Bet tomēr, ja šie divi sportisti Brīzem un administrācijai atnesīs pēc jaunās sistēmas tikpat naudas no FISa par startu pasaules čempī kā iepriekšējos gados ( kad uz čempi veda pa 10-12 slēpotāju, par kuriem ienāca pāri par 100 000 EUR), tad šo vadoņu un "varoņu" sastāvs, darbības metodes rīkoties ar naudu nemainīsies. Juris Pīpkalējs aktīvi kā "slēpotāju pārstāvis" turpinās braukāt tūrisma braucienos apkārt pa pasauli, bet nauda intensīvi bez publiskas atskaitīšanās kusīs kā pērnais sniegs. Agrāk A. Gailītis un siguldieši ( kas bija LSF biedri) centās panākt atskaitīšanos par finansu izlietojumu un tēriņu lietderību, taču tika smuki pasūtīti uz ....
Distanču slēpošana jau nepazudīs, pašvaldībās pietiek pašaizliedzīgu fanātiķu gatavot trases, organizēt sacensības un arī slēpot gribētāju, ja vien daudz maz ziema.. Bet tam jau nav nepieciešama tā slēpošanas federācija ar visiem tur satilpušajiem kakliem.
Protams Brīze turas uz kalniešu atbalstu, tur sava virtuve. Bet vai slēpotājiem tāds "orgāns " vajadzīgs. K. Lipmans arī hokeja federācijas priekšgalā bija neaizstājams, līdz... Interesanti, vai jaunajai hokeja valdei nospraužot mēŗķus un tuvāko 4 gadu laikā iestrādājoties būs rezultāti, par kuriem teiks - tas reāli ir labāk nekā vecie brīnumi!
Vēl paliek iespēja: I. Bikše nebrauc uz čempionātu (nu labi, aizsūtīs kādu no tiem kam naudu iedeva), bet ne pēc īpaši laba starta no FISa neienāk nauda. Nu nav naudas ikdienas tēriņiem. Ko tad? Vai tiešām augsti paceltām galvām neemigrēs no šis neveiksmīgās federācijas. Kalnieši paši var noreģistrēt savu federāciju, snovs tāpat dzīvo savu dzīvi. Bet tramplīnlēcējiem steidzami stratēģiski jāizlemj par savas organizācijas patstāvību, jo sakarā ar finansu atbalstu attīstībai no starptautiskās federācijas- LSF pārmetīsies slaukt šo "jauno govi".

20 • 11 • 2016 / 16:43
Ui, cik interesanti !
Bet noteikti ne negaidīti. Vai vēl joprojām nav skaidrs, ka mūsu vietā neviens neko nedarīs? Varbūt sāksim ar sevi?
1. Komentētāji nekautrējieties, lūdzu stādieties priekšā! Kaut kāds rolleris pat solās visu sakārtot.,,,
2. Jānāk kopā, un jārunā.
Gundars Patmalnieks
20 • 11 • 2016 / 19:58
Dostwnčnieku kangari naivi cerēja, ka kāds viņu vietā ko darīs. Tagad paši laižas no grimstoša kuģa...

20 • 11 • 2016 / 20:15
Paši kalnu slēpotāji drīz sapratīs kādu kļūdu ir pieļāvuši...

20 • 11 • 2016 / 21:05
Par kangariem tā kā būtu skaidrs..Un kuri tad mums ir tie dostwnčnieku spīdolas , laimdotas, lāčplēši, kokneši.... un kas tur vēl.????

20 • 11 • 2016 / 21:35
Par kangariem tā kā būtu skaidrs..Un kuri tad mums ir tie dostwnčnieku spīdolas , laimdotas, lāčplēši, kokneši.... un kas tur vēl.????

20 • 11 • 2016 / 21:35
Paši to zin...

21 • 11 • 2016 / 08:04
Izlasīju Igaunijas slēpošanas federācijas mājas lapas sadaļu par mums:

Lūk daži punkti tulkoti caur google translator, gan jau sapratīsiet:

vīzija
Igaunijas Slēpošanas Asociācijas vīzija ir būt visveiksmīgākais un populārākais starptautiskās sporta federācija ir vienādot sportu.

misija
Igaunijas Slēpošanas Asociācijas uzdevums ir nodrošināt panākumus starptautiskā slēpošanas sporta, vairot popularitāti un nepārtrauktu attīstību sabalansētu, veselīgu un veicinātu veselīgu sportu.

amats
Slēpošana ir nacionālais sporta Igaunijā.

pamatvērtības

profesionālisms
Profesionalitāte ir Igaunijas Slēpošanas asociācija, kvalitātes zīme.
Mēs esam profesionāļi savā jomā un viņu sadarbības partneri uzticamiem partneriem.

veltījums
Mēs darām savu darbu ar saistībām un mērķtiecīgi.
Mūsu galvenais mērķis ir, lai būtu veiksmīga, un mums būs lieliska uzvaru.

attīstība
Mēs attīstīt visus mūsu komandas locekļiem, lai saglabātu konkurētspēju visu laiku.
Pateicoties mērķtiecīgam darbam ar jauniešiem, slēpošana joprojām ir attīstības jomā.
Mēs virzāmies uz ziemas sporta veidiem, lai jauniem un perspektīvākajiem virzieniem

Pretstatā mūsējiem ar 3 punktiem:
organizēt sacensības, pārstāvēt Latviju Starptautiskajā Slēpošanas federācijā, atbalstīt Latvijas komandas dalību Eiropas un Pasaules čempionātos.
Tikai
21 • 11 • 2016 / 11:02

21 • 11 • 2016 / 13:15
būtu tikai normāli un atbalstāmi šādi ieguldījumi slēpošanas infrastruktūrā Smeceres sila bāzē, lai radītu kaut vienu starptautiskiem standartiem atbilstošu slēpošanas/biatlona sporta bāzi ar atbilstošu šautuvi, skatītāju vietām, tehnikas vienībām un tām paredzētām telpām, sportistu kopmītni, ēdināšanu klātienē, bet Madonas pašvaldībai novēlētu no trases izmantošanas maksas atbrīvot bērnus

21 • 11 • 2016 / 13:53
Distančnieki taisīs savu federāciju? Pēc idejas tā būtu jādara, jānokārto formalitātes ar jurisdisku atzīšanu valstiski un starptautiski un kāpēc gan ne? Jo šī federācija/savienība acīmredzot sevi ir izsmēlusi, nosakot nevienādas prioritātes savā pakļautība esošajiem sporta veidiem
Hmmm
21 • 11 • 2016 / 21:26
Netaisīs. 10 gadus ir iztikuši bez savas organizācijas, iztiks arī turpmāk. Bez problēmām dzīvot vienkāršāk
Gundars Patmalnieks
21 • 11 • 2016 / 23:08
Gunchaa P.,uzraksti kaut ko gudru in english;))

22 • 11 • 2016 / 12:53
Madonieši malači, lai izdodas. Arī pārejie novadi darbojas, Gulbenē esot pat jau pirmās šīs sezonas slēpošanas sacensības notikušas.

22 • 11 • 2016 / 14:45
Tas gan kaut kas fenomenāls ! 2 nedēļas ir sniegs un sacensības notikušas. Tad varbūt labāk Gulbenei to naudu dot ?
Madoniešiiem tāpat katrā pagastā pa slēpošanas sekcijai, sistēmiski treniņi notiek, jauni klubi veidojas, atlasās talantīgi jaunieši, perspektīva redzama...
Jeb miļijonu apgūšanai pietiek ar dažām vietējā mēroga zvaigznēm ?
Gundars Patmalnieks
22 • 11 • 2016 / 18:30
Gundar, miļijoni aiziet V. Brīzem & Co (tobiš ģimenei un administrācijai). Tikai "perspektīvā" Inga Dauškāne saņems 5500, bet I. Paškovska, N.Kovaļova, K.Auziņa un I. Briedis pa 4000, summā 21500. Bet uz pasaules čempionātu vai olimpiādi jau šie naudu saņēmušie nepretendē, tur lai brauc un rezultātus uzrāda bez naudas esošie un Latvijas slēpošanas federācijai nevajadzīgie I. Bikše, P. Eiduka un R. Vīgants.
Patiesībā kāpēc viņiem tiešām nemēģināt startēt biatlonā, jo pārstāvēt to gemaroju diezgan liels idiotisms!

25 • 11 • 2016 / 12:11
Priecājos, ka viņiem patīk slēpošana un vēl nav prom biatlonā,

25 • 11 • 2016 / 16:52
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv