ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

19 • 12 • 2016

Siguldas slēpošanas centrs ticis pie jauna nosaukuma

Ceturtdien Siguldā pulcējās lieli un mazi distanču slēpošanas fani, lai atzīmētu aktīvās atpūtas centra jauno nosaukumu – "Fischer" slēpošanas centrs. Tas tapis, pateicoties sadarbībai ar "Fischer Latvia", un tā mērķis ir atbalstīt distanču slēpošanaspopularizēšanu kā veselīgu, drošu, aizraujošu sporta un aktīvās atpūtas veidu, kas pieejams visām paaudzēm.

Par veselīgu slēpošana tiek uzskatīta tāpēc, ka nodarbina 90% muskulatūras, turklāt svaigs gaiss un dabas baudīšana nostiprina nervu sistēmu, uzlabo līdzsvara izjūtu, koordināciju, kā arī labvēlīgi ietekmē vielmaiņu un imūnsistēmu, norāda slēpošanas centrā. Turklāt šis sporta veids ir samērā viegli apgūstams, drošs un pieejams mūsu klimatiskajos apstākļos, tādēļ kļuvis tik iecienīts dažādu paaudžu vidū.

"Fischer" slēpošanas centrā (agrāk – Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā) ikdienā slēpo gan lieli, gan mazi. Jaunākā centra apmeklētāja ir siguldiete Ieva Marcinkēviča, kurai ir divi gadi un septiņi mēneši. Savukārt gados cienījamākais slēpotājs ir Jānis Brikmanis, kuram nu jau apritējuši 76 gadi.

Kā atzīst "Fischer Latvia" pārstāvis Egnārs Gudriķis, distanču slēpošana ir senākais ziemas sporta veids Latvijā, kas dod iespējas visai ģimenei kopīgi pavadīt brīvo laiku un aktīvi atpūsties: "Mums prieks, ka Siguldas saldētajā distanču trasē, kas ir unikāla Baltijas mērogā, varam popularizēt distanču slēpošanaskustību. Šīs trases priekšrocība ir iespēja nodrošināt daudz garāku un stabilāku slēpošanas laiku pie mūsu klimatiskajiem apstākļiem. Savukārt mūsu priekšrocības ir iespēja piedāvāt visām vecuma grupām šobrīd Nr. 1 slēpju zīmolu pasaulē – "Fischer"."

2017. gadā "Fischer" slēpošanas centrā Siguldā plānota virkne jauninājumu un pasākumu, kas, kā cer rīkotāji, uzrunās dažāda vecuma sportistus un entuziastus. Pirmais no tiem – "S!- Fischer 2016" ziemas skolēnu čempionāts četros posmos, kurā aicinātas piedalīties visas Latvijas vispārizglītojošās skolu komandas.

Avots: Aprinkis.lv

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv