ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

17 • 02 • 2017

Māsa slēpošana, brālis biatlons

Patiesībā šajā ģimenē jāvalda matriarhātam, jo bez distanču slēpošanas nav iespējams biatlons, nevis otrādi. Festivālā Ērgļos šīs attiecības vēl bija jūtamas, lai gan distanču slēpošanā varētu vēlēties plašāku pārstāvniecību un krietni vairāk par divsimt dalībniekiem.

Edijs Eiduks, spodrinot savas slēpotāju dzimtas un Kokneses vārdu, gandrīz vienlaikus paspēja uzvarēt distanču slēpošanā un izcīnīt sudraba medaļu biatlonā. Tādu pašu varoņdarbu savā vecuma grupā veica madonietis Niks Saulītis, bet Karīna Pētersone bronzas medaļai gludajā distancē pievienoja čempiones zeltu biatlonā. Savukārt viņas skolas biedrs Madonas pilsētas 1. vidusskolā Kalvis Kristers Krīgers kļuva par vicečempionu abos sporta veidos. Starp citu, Ērgļos cauri biatlonam visiem, šaujot ar pneimatisko ieroci guļus no balsta, izgājis ne viens vien nākamais Latvijas izlases dalībnieks.

Bija arī citi apbrīnas cienīgi notikumi. Piemēram, Daugavpiliete Inese Golubeva, gūstot uzvaru biatlona sprintā, Anastasiju Ņedaivodinu no Alūksnes apsteidza tikai par sešām sekundes desmitdaļām.

Māsas Sanita un Sandra Buliņas no Alūksnes novada Bejas pamatskolas, kā arī siguldiete Kristīne Brunere 3 km distancē, pārspējot arī vecākās grupas meitenes, bija absolūti ātrākās slēpotājas.

Abos sporta veidos šajā festivālā medaļas tika izcīnītas tikai vienā disciplīnā, tādējādi samazinot slēpojošo skolu izredzes komandu vērtējumā.

Avots: Sports (Dainis Caune, 17.02.2017), Foto: svg.lv

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv