ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

19 • 12 • 2016

Latvijas jauniešu slēpotājiem uzvaras un godalgotas vietas Igaunijā

Svētdien Panjervē pirmajā posmā lielākajās Igaunijas jauniešu un junioru distanču slēpošanas sacensībās “Swedbank un Hawaii espress kauss” panākumus vidējās distancēs brīvajā stilā ar intervāla startu guvuši vairāki Latvijas distanču slēpotāji, kopumā nopelnot četras godalgotas vietas, tajā skaitā arī uzvaras. Pirmo vietu U18 grupā izcīnīja madonietis Raimo Vīgants un Patrīcija Eiduka (Aizkraukles SS), otro un trešo vietu ieguva Edijs Eiduks V14 grupā un madoniete Kitija Auziņa U23, bet rīdzinieki Bruno un Samanta Krampes, kā arī cēsniece Vineta Pētersone iekļuva sešiniekā.

Nedēļas nogalē vairāki Latvijas junioru, jauniešu un bērnu vecuma distanču slēpotāji bija devušies uz Igaunijas ziemeļaustrumu ciematiņu Panjervi, kur norisinājās pirmais no kopumā sešiem posmiem Swedbank un Haiwaii express kausa posmiem distanču slēpošanā. Tajās sacenšas dažāda vecuma grupas, vecākā no kurām ir U23, bet jaunākā SV11 grupa (2006.g.). “Swedbank un Haiwaii express kauss” ir lielākās un prestižākās distanču slēpošanas sacensības Igaunijā, pulcējot bērnu un jauniešu grupās visus labākos ziemeļu kaimiņu slēpotājus. Bieži tur startē arī daži Latvijas pārstāvji, kuri šoreiz bija kuplākā skaitā nekā parasti, jo nedēļas nogalē neiekrita nevienas citas sacensības.

Uz Panjervi bija devušies Madonas, Cēsu, Aizkraukles sporta skolu un “Arkādijas” (Rīga) slēpotāji. Mūsu slēpotāju līmenis bija atšķirīgs, tāpēc arī uzrādītie rezultāti krasi atšķīrās, ieņemot vietas gan pašā galvgalī, gan arī pa vidu vai beigu daļā. Vislabākie rezultāti tika sasniegti U18 grupā, kur startēja Raimo Vīgants un Patrīcija Eiduka, abiem izcīnot uzvaras. Raimo, 5km veicot 13:47,3, 30 dalībnieku vidū uzrādīja ātrāko laiku, par 3,5 sekundēm apsteidzot igauni Martu Vsivcevu. Otrs labākais no pieciem mūsējiem bija cēsnieks Rūdis Balodis, kuram tikai trīs sekundes pietrūka līdz desmitniekam un kurš ierindojās 11.vietā (+1:24). Tikmēr Patrīcija Eiduka bija pārliecinoši ātrākā no 23 meitenēm, 5km veicot 15:57,6, tuvāko kongruenti apsteidzot par 28 sekundēm. Vineta Pētersone noslēpoja par pusotru minūti lēnāk un ieņēma 6.vietu. Ar šādu rezultātu Patrīcija būtu otra labākā U23 grupā, kur ar laiku 15:36,3 uzvarēja igauniete Susana Kulma un kur 3.vietu ieguva Kitija Auziņa, kura 5km veica par 1:20 lēnāk nekā Eiduka.

Tikmēr Latvijai ceturto godalgu atnesa jaunākais Eiduku ģimenes pārstāvis Edijs, kurš turpināja slēpotāju krosā parādīto labo fizisko formu un V14 grupā 2km distancē priekšā palaida tikai vienu konkurentu – garāko dalībnieku Kasparu Lē no Igaunijas, kurš bija par 10 sekundēm ātrāks. Tikmēr Edijam 26 sekundes piekāpās un 6.vietā ierindojās Bruno Krampe (SS “Arkādija”), kuram tikai divas ar pusi sekundes pietrūka līdz 4.vietai. Līdz ar to Latvijas čempionāta pirmajā posmā janvāra vidū Priekuļos būs intriga abu starpā cīņā par uzvaru U14 grupā. Bruno dvīņu māsa Samanta apsteidza 23 konkurentes, tomēr viena sekunde viņai pietrūka, lai iekļūtu trijniekā un nodrošinātu mums piekto godalgu. Līdz ar to arkādiete ieņēma 4.vietu, uzvarētājai ar tipisku uzvārdu – Fasterei – piekāpjoties 2km 13,6 sekundes, bet par tādu pašu atstarpi esot priekšā pagājušā gada sīvākai konkurentei un vadošajai igaunietei Laurai Lēnai, kura šoreiz palika tikai sestā.

Vēl no mūsējiem desmitniekā iekļuva Rūdolfs Raudziņš (Cēsu pilsētas SS), kuram 7.vieta no 52 dalībniekiem V11 grupā 1km distancē, madonietis Silvestrs Švauksts 2km 10.vietā V13 grupā, Uvis Akmentiņš no Madonas 9.vietā V15 grupā 3km, Niks Saulītis (Madonas BJSS) 10.vietā V16 grupā.

Ivars Bācis

11 Komentāri

Kur var apskatīt rezultātus???

19 • 12 • 2016 / 19:21

19 • 12 • 2016 / 20:16
Rīgas domes portāls
20 • 12 • 2016 / 15:56
Ehh, žēl ka slēpotājiem nav tādi mediju resursi, kā Ivaram
Gundars Patmalnieks
21 • 12 • 2016 / 12:36
Kam slēpotājiem mediji-slēpotāji slēpo,rakstītāji raksta un publicē kur vien var.Bail iedomāties tos rakstus,kurus rakstīs slēpotāji,lai to dara tie,kam tas sanāk.
Ivara mediju resursi=slēpotāju mediju resursi.
Gundar,ja gribi,lai par Tevi uzraksta,parunā ar Ivaru-gan jau neatteiks:))

21 • 12 • 2016 / 17:39
A tu nebaidies, uzaksti ! Es , piemēram, noteikti gribētu zināt, kā slēpo (un vai vispār slēpo) tavā pusē ?
Ivara slavas dziesmas gadu no gada - kopī peist. Tikai uzvārdi regularāri mainās
Gundars Patmalnieks
21 • 12 • 2016 / 23:14
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv