ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

14 • 03 • 2017

Latvijas čempionātu ar masu startu klasikā noslēdz jaunieši un Master grupa

Latvijas čempionātā distanču slēpošanā noslēdzošajā trešajā posmā pēdējā sacensību dienā, kad Madonas slēpošanas trasē „Smeceres sils” jauniešu grupas dalībnieki sacentās klasiskā stila distancēs ar masu startu, uzvaras izcīnīja piecu sporta skolu pārstāvji – Madonas, Alūksnes, Aizkraukles, Rīgas un Cēsu, bet visvairāk – ar trim un divām uzvarām – izcēlās attiecīgi SS „Arkādija” un Alūksnes BJSS. Tikmēr veterānu grupā uzvara 8 dalībnieku konkurencē aizceļoja uz Gulbeni.

Pēc FIS grupām, kas sacentās rīta pusē, pēcpusdienā uz savu pēdējo startu šajā sezonā Latvijas čempionātos izgāja jauniešu grupas pārstāvji, kā arī veterāni. Rakstā par pirmo dienu stafetēm tika pieminētas astoņas grupas, jo stafetēs sacentās arī juniori no S18 un V18, kuri pēdējā dienā, protams, sacentās rīta pusē FIS sacensībās, taču arī šajā rakstā tiks pieminētas astoņas jauniešu grupas, jo pēc ilgākiem pārtraukumiem bija uztaisīta atsevišķa S10 un V10 grupa (2007.g. un jaunāki), kuri pirms tam sacentās ar pāris gadus vecākiem konkurentiem S12 un V12 grupā. Kopējais dalībnieku skaits jauniešu grupās, kurām šoreiz bija jāveic nedaudz garākas distances nekā iepriekš un kuri arī pirmo reizi sezonā sacentās masu starta distancē, gandrīz sasniedza 150.

V16 grupā (2001./2002.g.) 10km (4x2,5km) jau pirmajā aplī no konkurentiem pakāpeniski aizslēpoja prom Niks Saulītis (Madonas BJSS), finišā pārsvaram sasniedzot gandrīz divas minūtes. Tādējādi otrajā posmā pēc sprinta kvalifikācijas slimības dēļ izstājušais Saulītis izcīnīja trešo uzvaru šajā sezonā. Vienīgi žēl, ka izpalika madonieša duelis ar otrajā posmā dominējošo Renāru Birkentālu, jo talsinieks pēdējā posmā nestartēja. Par otro vietu līdzīgi cīnījās Arvis Jekimovs (CPSS) un Uvis Akmentiņš (Madonas BJSS), otrās vietas likteni noskaidrojot pēdējā ceturtajā aplī, kur vairāk spēka bija aplicis cēsniekam, kurš sestdien zeltam stafetē pievienoja sudrabu 10km klasikā. Pie ceturtās medaļas distancēs un otrās bronzas tika Akmentiņš, bet vēl viena ceturtā vieta cēsniekam Mikum Cimdiņam, kurš bija ātrāks pēdējā aplī no kvarteta cīņā par ceturto vietu. Meitenēm 5km jau no paša sākuma no konkurentēm prom aizslēpoja māsas Buliņas, Sanitai turoties pāris sekundes priekšā Sandrai. Līdz finišam Sanita pārsvaru palielināja līdz 21 sekundei, un alūksnietes svinēja dubultuzvaru. Trešā 54 sekundes aizuzvarētājas atslēpoja Kristīne Brunere no Siguldas Sporta skolas, tādējādi vienīgajai šajā grupā iegūstot medaļu visās piecās individuālajos startos, tiesa, Buliņas pirmo posmu izlaida. Pusminūte no trijnieka šķīra rīdzinieci Katrīnu Rudus.

V14 grupā 5km distancē no vadošā trijnieka jau pirmajā aplī pakāpeniski sāka atpalikt Gustavs Lukstiņš (SS „Arkādija”), kuram beigās stabila trešā vieta, bet uzvarētājs noskaidrojās finiša spurtā starp Bruno Krampi (SS „Arkādija”) un Ediju Eiduku (Aizkraukles SS). Pirms mēneša klasikā ar intervāla startu par 0,9 sekundēm ātrāks bija Bruno, bet šoreiz gandrīz visu distanci aiz rīdzinieka aizmugurē „nosēdējušais” Edijs finiša taisnē bija saglabājis vairāk spēka, izcīnīdams otro uzvaru šajā sezonā un piekto medaļu. Tikmēr abiem arkādiešiem kontā pa četrām medaļām. Ierasti distancē aiz trijnieka finišēja progresējušie siguldieši Rainers Paeglis un Sandijs Suhānovs.  Meitenēm 2,5km piekto pārliecinošo uzvaru svinēja Samanta Krampe (SS „Arkādija”), kas tuvākās konkurentes apsteidza par pusotru minūti un kas ar šādu tempu būtu daudz konkurētspējīgāka ar labākajām S16 grupas meitenēm nekā iepriekšējos posmos. Spraigajā cīņā par otro vietu Signe Miķelsone no Cēsu pilsētas SS par vienu sekundi apsteidza Līvu Šahno (Madonas BJSS), kamēr sākumā otrajā vietā turējušā gulbeniete Ērika Jermacāne beigās palika ceturtā 12 sekundes aiz trijnieka.

V12 grupā 2,5km jau no sākuma prom aizslēpoja galvenais favorīts Daniels Kodaļevs no Alūksnes BJSS, izcīnīdams ceturto uzvaru šajā sezonā. Alūksnei dubultuzvaru tāpat kā pirmajā posmā janvārī sarūpēja otro vietu ieguvušais Aleksandrs Pometūns, bet otro reizi trijniekā izdevās iekļūt Rūdim Bišeram no Cēsu pilsētas SS, kamēr finiša spurtā par 4.vietu sprinta uzvarētājs rīdzinieks Kārlis Zeidaks apsteidza šoreiz labāko no talsiniekiem Kristiānu Kārlsbergu. Meitenēm otro posmu pēc kārtas klasikā nepārspēta palika rīdziniece Ulrika Garisone (SS „Arkādija”), kas šoreiz tuvākās konkurentes atstāja krietni tālāk aiz sevis, otrās vietas ieguvēju 2km apsteidzot par pusminūti. Par palikšanu iepriekšējā reizē bez godalgas reabilitējās cēsniece Marta Upmale, kura izcīnīja otro vietu, bet spraigajā cīņā par trešo vietu, apsteidzot par dažām sekundēm cēsnieces Elzu Bleideli un Esteri Volfu, uz goda pjedestāla kāpa talsiniece Karīna Bernāne.

Pie pirmajām godalgām Latvijas čempionātos varēja tikt S un V10 grupas slēpotāji, kuri iepriekš pamatā ierindojās otrajā desmitā S un V12 grupās. Puišiem visātrāk 1km noslēpoja Emīls Krampe (SS „Arkādija”), panākot, ka Krampes ģimene vienā dienā nopelna trīs medaļas – divas zelta un vienu sudrabu. Otro un trešo vietu nopelnīja cēsnieks Henriks Šķēle un gulbenietis Mārtiņš Griķis. Kas nesanāca vecākai māsai Elzai, ar uzviju izdevās cēsniecei Stellai Bleidelei, kura izcīnīja vairāk nekā pārliecinošu uzvaru 1km, tuvāko konkurenti un divus gadus jaunāko novadnieci Esteri Piksoni apsteidzot par 39 sekundēm. Arī meitenēm trešā vieta aizceļoja uz Gulbeni, jo trešo laiku uzrādīja kuplās Berkoldu ģimenes atvase Anna.

Master grupā 5km visātrāk noslēpoja gulbenietis Antis Zunda, bet trīs sekundes aiz viņa finišējušajam Uvim Soikam no SSK „Bebra” nācās samierināties ar 3.vietu, jo priekšā pēc koeficenta piemērošanas tika 15 gadus vecākais cēsnieks Juris Kokins. Trešo laiku uzrādījušais Vīgants Radziņš ierindojās piektajā vietā.

No Pihes Somijas ziemeļos,
Ivars Bācis

3 Komentāri

15 • 03 • 2017 / 18:24
Tam" fotogrāfam" J.Vīksnam laikam par bilžu skaitu, nevis kvalitāti maksā.
Kā savādak,lai saprot tās 5-6 vienādās bildes,a citu sportistu vispār nav bildēs.
23 • 03 • 2017 / 11:43
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv