ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

24 • 11 • 2016

Dāmas Ziemeļu divcīņā – Mērķis Pekina 2022

Starptautiska Slēpošanas federācija (FIS) ir pieņēmusi lēmumu 2021. gadā iekļaut Ziemeļu divcīņas sieviešu disciplīnu Pasaules kausā un Pasaules čempionātā. Iespējams jaunā disciplīna būs iekļauta arī ziemas Olimpiskajās spēlēs jau 2022. gadā Pekinā.

Tātad, netaisnība būs novērsta! –Ja jau dāmas var sacensties svarcelšanā, tad kāpēc ne Ziemeļu divcīņā?

Šis sporta vieds bija vienīgais ziemas Olimpiskajā programmā, kur nebija sieviešu disciplīnas. Vēl jo vairāk Sieviešu ziemeļu divcīņa nebija pat Pasaules slēpošanas čempionātu programmā un pasaules kausā.

Lai gan nekādu kontrindikāciju sieviešu dalībai šajā disciplīnā neeksistē. Ja ir sacensības lēkšanā ar slēpēm no tramplīna un distanču slēpošanā atsevišķi, kas traucē sportistēm sacensties šajos sporta veidos Ziemeļu divcīņas formātā?

 Tuvie un tālie mērķi

Ir saņemts FIS apstiprinājums nākamajiem soļiem šī sporta veida attīstībā. Pirmais no soļiem būs Dāmu Kontinentālais kauss 2018. gada sākumā –ir saņemts pirmais pieteikums no organizatoriem, starts paredzēts Igaunijas Otepē.

Tālāk ejošie plāni paredz iekļaušanu:

  • Junioru Pasaules Čempionātā 2019. gadā;
  • Jauniešu Olimpiskajās spēlēs Lozannā 2020. gadā;
  • Pirmā Pasaules kausa posmu sezona paredzēta 2020/2021.;
  • Un visbeidzot sporta disciplīnas iekļaušana Ziemas Olimpisko spēļu programmā 2022. gadā.

 Kopā ar šiem ilgtermiņa plāniem ir arī īstermiņa mērķi, kas ir nosprausti un tiek īstenoti. Par FIS Jauniešu koordinatoru Ziemeļu divcīņa tika iecelts Uve Mulns (Uwe Muhln), Kurš jau ir aktīvi ķēries pie sacensību kalendāra plānošanas, koordinēšanas un atbalsta sniegšanas nākamajiemJauniešu kausu organizētājiem. Gribētos atzīmēt - jau šosezon FIS Jauniešu sacensību kalendārs zēniem un meitenēm ir audzis līdz četrām startiem gadā ar kopvērtējuma punktu sistēmu.

Nākamais konkrētais solis nosprausto ilgtermiņa plānu realizācijai Dāmu Ziemeļu divcīņā būs FIS Kontinentālā kausa noteikumu projekta izstrāde līdz FIS Pavasara sanāksmei un Kalendāra konferencei maijā, Portorosā, Slovēnijā.

FOTO: Arī Latvijas meitenes trenējas un piedalās divcīnas sacensībās.

arlote_NC_Bad_freienwalde.jpg
Šarlote NC Bad Freienwalde

arlote2.jpg
Šarlote (Ogres Stils)

Kamila_Alise_NC_finish.jpg
Kamila Alise Krasiļščikova (SK Ikskilec)

meitenes pirms starta.jpg
“Lidojošais Slēpotājs” kluba meitenes Elizabete Stankeviča un Līga Bērziņa šā gada vasaras FIS Jauniešu kausa sacensībās Vuokatti

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv