ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

14 • 08 • 2017

Ar Vīganta uzvaru un Eidukas 3.vietu Madonā noslēdzies PK rollerslēpošanā

Ļoti pozitīvas emocijas sarūpējuši Latvijas slēpotāji Raimo Vīgants un Patrīcija Eiduka, kuri Madonā notiekošajā Pasaules kausa trešajā posmā rollerslēpošanā pēdējā sacensību dienā, dalībniekiem sacenšoties iedzīšanā brīvajā stilā, izcīnīja mūsu valstij divas godalgotas vietas junioru konkurencē (1997.-2001.gads). Madonietis Vīgants 15km distancē pēdējos metros pārspēja sīvākos konkurentus no Zviedrijas un Itālijas, izcīnot uzvaru, bet Aizkraukles SS pārstāve Eiduka pakāpās no astotās uz trešo vietu, atkārtojot pagājušajā gadā paveikto. Pieaugušo grupā Latvijas slēpotājiem neizdevās iekļūt labāko desmitniekā, taču ļoti labu sniegumu parādīja daugavpilietis Ronalds Krams, kurš no 17.vietas pakāpās uz 12.vietu, bet sievietēm Anda Muižniece pacēlās par vienu pozīciju uz 13.vietu.

Svētdien Latvijas Slēpošanas federācijas un Madonas novada domes rīkotā pasaules kausa rollerslēpošanā trešā posma noslēgumā dalībnieki “Smeceres sila” slēpošanas trasē sacentās iedzīšanā, ņemot vērā piektdien sprintā un sestdien klasiskā stila distancē uzrādītos rezultātus. Tas, ka junioriem otrajā vietā atrodošais Raimo Vīgants tiks pie trešās godalgotās vietas, bija diezgan droši, taču sprintā un klasiskā stila distancē otro vietu ieguvušajam madonietim bija reālas iespējas izcīnīt pirmo uzvaru šajā posmā, jo līderis Gabrielas Strīds no Zviedrijas 15km (6x2,5km) iedzīšanu uzsāka 13 sekundes priekšā mūsu labākajam junioru slēpotājam. Daiņa Vuškāna audzēknis jau pirmajā aplī noķēra šogad pasaules čempionātā rollerslēpošanā bronzas medaļu izcīnījušo zviedru, taču distances vidusdaļā, abiem līderiem nedaudz pietaupieties, pievienojās arī pasaules kausa kopvērtējuma līderis Frančesko Bekis. Tā viņi trijatā nobrauca līdz pat pēdējā sestā apļa beigu daļai, kad 200 metrus pirms finiša izšķirošo rāvienu uzsāka Madonas BJSS pārstāvis. Raimo izmantoja sava sprintera dotības, apsteidzot abus konkurentus par sekundi, un noslēdza pasaules kausa posmu savā dzimtajā pilsētā ar uzvaru, izcīnot pirmo vietu otro reizi karjerā, jo pirms dieviem gadiem viņš bija ātrākais Pasaules kausa posmā sprintā Madonas centrā. Pateicoties šādam lieliskam sniegumam, Vīgants, neskatoties uz pirmo divu posmu izlaišanu, Pasaules kausa kopvērtējumā ir izvirzījies trešajā vietā 50 dalībnieku vidū, jo papildus punkti tika nopelnīti, jo šis posms bija kā mini tūre jeb “stage event”.

Ar Vīganta uzvaru un Eidukas 3.vietu Madonā noslēdzies PK rollerslēpošanā
Foto: Flavio Becchis

Patrīcijai Eidukai 10km (4x2,5km) izcīnīt godalgu bija sarežģītāks uzdevums, jo viņa atradās astotajā vietā. Līdz pirmajās divās vietās esošajām junioru līderēm – pasaules junioru čempionāta 35.vietas ieguvēju distanču slēpošanā ukrainieti Jūliju Krolu un 11. ātrāko Zviedrijas junioru sprinteri Hannu Abrahamsonu – šķīra 40 sekundes, bet trešajā vietā atrodošā pasaules čempionāta 6.vietas ieguvēja rollerslēpošanā krieviete Aļona Ļipatova startēja 19 sekundes priekšā.  Pirmajā aplī Aizkraukles SS pārstāve noķēra dažas sekundes priekšā esošās konkurentes un atradās triju slēpotāju grupiņā no 4.-6.vietai, bet pēc otrā apļa jeb pusdistances mūsu slēpotāja atradās kvartetā no 3.-6.vietai, līderēm zaudējot 45 sekundes. Krieviete Ļipatova atpalika pēdējā apļa vidū, bet trešās vietas liktenis izšķīrās finiša spurtā, kur Patrīcija spēja apsteigt Zviedrijas junioru čempionāta 6.vietas ieguvēju distanču slēpošanā Kristīni Akselsoni un pasaules kausa vicelīderi rollerslēpošanā itālieti Kiaru Bekisu. Līdz ar to Ingus Eiduka meita un audzēkne paveica lielisku darbu un otro gadu pēc kārtas iedzīšanā pakāpās uz trijnieku, izcīnot otro godalgu karjerā pasaules kausā rollerslēpošanā juniorēm. Otra mūsu pārstāve Paula Bergfelde nenoturēja pusminūtes pārsvaru pār ukrainieti un finišēja noslēdzošajā 17.vietā. Uzvaru izcīnīja Krola, bet otrā septiņas sekundes vēlāk finišēja Abrahamsona.

Patrīcija Eiduka izcīna 3. vietu PK rollerslēpošanā
Foto: Flavio Becchis

Pieaugušo grupā Latvijai arī arēja būt vieta desmitniekā, taču pēc divām dienām sesto vietu ieņemošā Kitija Auziņa svētdien nestartēja. Klasiskajā stilā labāku sniegumu rādošajai madonietei augstāk diez vai izdotos pakāpties, taču vietu desmitniekā varēja mēģināt nosargāt. Tikmēr visaugstāko vietu no mūsējiem pieaugušo grupā ieguva Ronalds Krams, kurš pakāpās uz 12.vietu (+6:14), bet 15.vietā finišēja un daugavpilietim pusminūti zaudēja pēc pirmajām divām dienām Kramam nedaudz priekšā esošais siguldietis Ingmars Briedis. Noslēdzošajā 18.vietā ierindojās vecmeistars Ivo Caune. Sievietēm no 16 dalībniecēm, Anda Muižniece trasē devā kā piecpadsmitā. Viņai izdevās apsteigt Krievijas sprinteri, bet vairāk nekā minūti priekšā startējusī baltkrieviete izstājās, līdz ar to vienīgajai mūsu pārstāvei sanāca pakāpties uz 13.vietu (+4:44).

Ivars Bācis

1 Komentāri

Jā, nožēlojami, ka tikai 14. augustā ir pēdējais ieraksts.
Tiešām, ar visu kas jau ir/ nav sakārtots, gribu/ negribu darīt, bet pelnīt noteikti kāds grib, ir ne tikai slēpošanas mājaslapa palikusi nu ne kāda...
Galvenais, lai tikai kāds neatļaujas kaut ko iekomentēt, izteikt viedokli...
Jauki, lielie varenie!
09 • 09 • 2017 / 09:15
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv