ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

30 • 01 • 2016

Vairāki jauni uzvarētāji 2.posmā „S!-Fischer” skolēnu čempionātā slēpošanā

Saistītā informācija

Vakar Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā rudenīgajos laika apstākļos tika aizvadīts otrais posms „S!-Fischer” Ziemas skolēnu čempionātam distanču slēpošanā, kas pulcēja vairāk par divsimt jaunos slēpotājus no ļoti daudzām Latvijas no vietām. Dalībnieki, izņemot pašu jaunāko grupu S un V10, sacentās brīvajā stilā un atkarībā no grupas veica dažāda garuma distances, pašiem mazākajiem slēpojot 600m, bet pati garākā bija 4,8km distance priekš V18 grupas puišiem. No desmit grupām tieši pusē – piecās – uzvarēja madonieši, kuriem arī lielākais godalgoto vietu skaits, divas reizes uz augstākā pakāpiena kāpa mājinieki siguldieši, bet pa vienai uzvarai nopelnīja Ugāle, Vecpiebalga un Daugavpils. Labākos apbalvot bija ieradies arī sportiskais Siguldas mērs Uģis Mitrevics.

Šoreiz bija pavisam pretēji laika apstākļi nekā pirmajā posmā pirms divām nedēļām. Ja 15.janvārī bija kārtīgi mīnuss grādi, saulains, kā arī pamatīgi un skaisti sasniedzis, tad vakar temperatūra bija plusos, apmācies, īsi pirms sacensībām pat kārtējo reizi spēcīgi uzlija, līdz ar to arī apkārtnē no sniega nebija ne miņas. Taču sacensības varēja notikt, jo siguldieši ir parūpējušies par saldējamo iekārtu, kas tad arī nodrošināja sniegu trasē. Augstākās vietas ieņēma ikdienā slēpošanā trenējošies dalībnieki, kuriem piebalsoja arī dažu citu sporta veidu pārstāvji kā tramplīnlēkšanas, ziemeļu divcīņas, kalnu slēpošanas un citiem, taču zināmu daļu veidoja arī prieka pēc slēpojošie, kuri bija priecīgi par savu progresu, pēdējo divu nedēļu laikā laiku savas grupas distancē uzlabojot par pāris minūtēm.

Jaunākajā grupā (2005.g. un jaunāki) sanāca viskuplākais dalībnieku skaits – 39 meitenes un 46 puiši. Meitenēm 600m klasikā pirmajā trijniekā bija tās pašas dalībnieces, tikai Madarai Veckalniņai šoreiz apsteidzot Esteri Volfu cīņā par otro vietu, bet atkal ātrākā bija ugāliete no Talsu Biatlona kluba Karīna Bernāne, kurai tika piedota neprecīza iebraukšana finiša taisnē, jo tā ir jaunākā grupa un tas neietekmēja reālo spēku atspoguļojumu. Sākuma šķita, ka trijniekā būs izmaiņas, bet lejasciemiete Elizabete Galvāne līderes tempu pirmajā aplī uz beigām nespēja noturēt, finišā 0,4 sekundēm pietrūkstot līdz 3.vietai. Puišiem atkal ātrāko laiku uzrādīja Rainers Upenieks, taču madonietis slidsoli bija pielietojis par daudz – ne tikai līkumos apdzīšanā, bet arī nedaudz taisnajās daļās, līdz ar to viņš tika diskvalificēts, bet pirmā vieta taisnīgi tika piešķirta siguldietim Helvijam Kārkliņam. Pāris vietas šoreiz augstāk ierindojās otro vietu ieguvušais talsinieks Rainers Balodis, bet Madonai vietu trijniekā nodrošināja Bruno Bīrītis.

S12 grupā (2003./2004.g.) atkal ātrāko soli trasē demonstrēja madoniete Līva Šahno, taču kritiens otrajā aplī patraucēja tikt pie otrās uzvaras, priekšā palaižot, turklāt tikai par 0,2 sekundēm, par gadu jaunāko skolas biedreni no Madonas 1.vsk. Lību Igauni, kas sevi pieteikusi šajā gadā kā līderi S12 grupā Latvijas čempionāta pirmajā posmā. Četru dalībnieču sīvajā konkurencē par trešo vietu nedaudz ātrāka bija vecpiebalgiete Marta Pundure, bet iekļūšanu trijniekā palaida garām ātri slēpojošo Ērika Jermacāne no Lejasciema, jo piedzīvoja kritienu, turklāt, divas reizes. Puišiem visu trijnieku aizņēma Madonas 1.vsk. audzēkņi. Atkal nepārspēts bija madonietis Lauris Kaparkalējs, kas aiz sevis atstāja par gadu jaunākos skolas biedrus Gustavu Sinātu un Silvestru Švaukstu, kuru starpā līdz šim priekšā bijis Silvestrs.

Iedvesmojusies pēc uzvaras Siguldas tautas slēpojumā, Raivja Zīmeļa audzēkne un pagājušā posma trešās vietas ieguvēja Kristīne Brunere no Siguldas 1,2km distancē brīvajā stilā S14 grupā (2001./2002.g.) neļāva nevienai sevi apsteigt, kamēr abu madoniešu sīvajā cīņā par otro vietu, Elizabete Paura par 0,6 sekundē apsteidza sprinta uzvarētāju Kimu Krūmiņu. Puišiem 2,4km otro uzvaru izcīnīja favorīts Niks Saulītis no Madonas Valsts ģimnāzijas, bet viņa skolas biedra un pagājušā posma 2.vietas ieguvēja Uvja Akmentiņa nepiedalīšanās rezultātā pa vienai pozīcijai uz augšu pakapās un attiecīgi otro un trešo vietu ieņēma talsinieks Renārs Birkentāls un siguldietis Dāvis Rūķītis.

S16 grupā (1999./2000.g.) 2,4km uzvarēja pirmajā posmā nestartējusī madoniete Ieva Pūce, līdz ar to šoreiz ar otro vietu nācās samierināties viņas skolas biedrenei Angelinai Vavilovai, bet vēlreiz trešā bija Madonas 1.vsk. audzēkne Ramona Pētersone. Puišiem, pirmā posmā uzvarētājam Raimo Vīgantam trenējoties Austrijā, 3,6km distancē pamainījās rezultāti, salīdzinot ar sprintu, un bija ļoti interesanta cīņa par uzvaru. Ļoti ilgu laiku vadībā spēcīga sastāva grupā atradās pirmais startējušais Kristaps Kārkliņš, taču brāļa panākumu V10 grupā viņam neizdevās atkārot, jo tāpat kā sprintā cīņā par 5.vietu siguldieti K.Kārkliņu par nieka tiesu apsteidza viens no pēdējiem startējušajiem Kalvis Krīgers no Madonas 1.vsk. Ja abiem iepriekšminētajiem sanāca vairāku pozīciju kāpums, salīdzinot ar pirmo posmu, tad dažas vietas atkrita un negaidīti ārpus trijnieka palika pirmā posma 2.vietas ieguvējs Ilvars Bisenieks no Madonas, kamēr nemainīgi trešais bija madonietis Jēkabs Putniņš.

Vecākajā V18 grupā (1997./1998.g., kas startēja beigās un kas sagādāja interesantu posma noslēgumu, 4,8km distancē stabila uzvara tika daugavpilietim Pāvelam Pancerko, kuram vēl pirmā aplī līdzi turēja sprinta uzvarētājs Kristaps Nežborts, taču Siguldas tramplīnlēcējam beigās nācās ļoti iespringt, lai noturētu otro vietu, jo dažu sekunžu attālumā bija trešās vietas ieguvējs Konstantīns Bogdanovs no Daugavpils, bet vistuvāk godalgas nopelnīšanai Pļaviņu novadam bija 4.vietas ieguvējs Aleksandrs Jermakovs. Meitenēm 3,6km stabili ātrākā bija šosezon pirmo reizi „S!-Fischer” Ziemas skolēnu čempionātam piedalījusī Krista Razgale no Vecpiebalgas, bet triju dalībnieču cīņā par otro vietu madoniete Karīna Pētersone apsteidza Madaru Zaķi no Priekuļiem, bet aiz pjedestāla palika madoniete Līna Nagle.

Ivars Bācis

Vairāki jauni uzvarētāji 2.posmā „S!-Fischer” skolēnu čempionātā slēpošanā

13 Komentāri

Vai tad tiem bèrniem jàmàcàs nemaz nav?
skola
30 • 01 • 2016 / 17:12
Labi, ka slēpotājiem vēl kas notiek, citādi Ērgļi atcelti, kā vēl būs ar LČ posmiem? Malači Sigulda labs un pārdomāts pasākums.

30 • 01 • 2016 / 19:40
Ev varde....pird prom uz citurieni...jā,jā tieši tu tu SKOLA ,Ko te var līst tādi kropļi!
mežš
30 • 01 • 2016 / 20:01
Nu redz, kavèjot skolu bèrni nonàk lidz taadam izglìtìbas un kultúras lìmenim kà Tev :). Palasot citus rakstus par sportistu atalgojumu Latvijá tomèr nav gudri apzinàti bèrniem likt kavét skolu katru otro nedelju. Bet sacensìbas Siguldà vienmèr ir labà lìmenì un par to šoreiz nav diskusija.
skola - vardei
30 • 01 • 2016 / 20:29
Aizej nu izgulies,
mežš
30 • 01 • 2016 / 20:49
Kur ta rezultāti kavējas?

30 • 01 • 2016 / 21:29
kaads nezin kur ir rezultati?

30 • 01 • 2016 / 21:35
A kur vispār notiks LČ otrais posms? Jo Vietalvā sniega nav.

31 • 01 • 2016 / 11:55
madonā

01 • 02 • 2016 / 09:06
Sprintu mierīgi varētu taisīt Siguldā.
Nu jā otrajā dienā 10km un 15km.

Tad jau paliek tikai Priekuļi vai Madona.

01 • 02 • 2016 / 09:08
Tas ir droši, ka Madonā??
Dzirdēju runas, ka pārcels uz Priekuļiem.

01 • 02 • 2016 / 09:10
Madonā

01 • 02 • 2016 / 20:41
13.02. Priekuļos LSVS

01 • 02 • 2016 / 20:51
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv