ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

07 • 03 • 2016

Triumfējot RTU vīriešiem un DU sievietēm noslēdzās Latvijas XXVI Universiāde distanču slēpošanā

Latvijas XXVI Universiāde distanču slēpošanā (04.03.2016.) jau otro gadu norisinājās Siguldā “Laurenču” distanču slēpošanas trasē. Vīriešu un sieviešu sacensībās kopumā piedalījās 35 studenti (20 vīrieši un 15 sievietes) no 5 augstskolām – Latvijas Sporta pedagoģijas augstskolas (LSPA), Rīgas Tehniskās Universitātes (RTU), Latvijas Universitātes (LU), Latvijas Lauksaimniecības Universitātes (LLU) un Daugavpils Universitātes (DU).

 Individuālajās sacensībās vīriešiem piedalījās 20 slēpotāji, kuriem bija jāveic 1 km sprinta slēpojums brīvajā stilā. Pēc atlases slēpojuma, labākie 12 rezultāti tika sadalīti divos pusfinālos. No katra pusfināla trīs labākie dalībnieki iekļuva finālā.  Finālā, aizraujošā cīņā, 5 sekunžu intervālā finišējot pieciem no sešiem fināla dalībniekiem, visu pjedestālu aizņēma RTU slēpotāji. 1.vietā ierindojās Andris Kivlenieks. Par vienu sekundi atpaliekot no pirmās vietas 2.vietā ierindojās Jānis Puida, kurš par divām sekundēm bija ātrāks, kā 3.vietas ieguvējs Edgars Lielmanis.

Komandu stafete vīriešiem izpalika bez sīvas cīņas par pirmo vietu, kā tas bija individuālajās sacensībās. Pārliecinoši 1.vietu ieguva RTU-1 komanda, kuru pārstāvēja individuālo sacensību attiecīgi pirmās un otrās vietas ieguvēji Andris Kivlenieks un Jānis Puida. 2.vietu, atpaliekot par 0:34 minūtēm no RTU-1 komandas ieguva LU komanda, kuru pārstāvēja Krišjānis Meirāns un Pāvels Ribakovs. 3.vietu izcīnīja LLU slēpotāji - Jānis Zvaigznītis un Artūrs Ivanovs. Kopumā vīriešu komandas stafetē piedalījās 8 komandas no 5 augstskolām.

Kopvērtējumā vīriešu konkurencē pārliecinoši uzvarēja RTU, apsteidzot 2.vietā esošo LSPA par teju simts punktiem. 3.vietā ierindojās slēpotāji no DU.

Savukārt individuālajās sacensībās sievietēm startēja 15 slēpotājas, kurām arī bija jāveic 1 km brīvajā stilā. Kārtība kādā tika noteiktas uzvarētājas, bija tāda pati kā vīriešiem. Finālā finišējot ar vienādu laiku, par mata tiesu 1.vietā izvirzījās Natālija Kovaļova no DU, 2.vietā atstājot Kitiju Auziņu no LSPA. Septiņas sekundes atpaliekot no sīvās cīņas par pirmo vietu, 3.vietā ierindojās Anna Konovalova no RTU.

Komandu stafetē sievietēm piedalījās 6 komandas. Arī šeit cīņa par pirmo vietu bija ļoti spraiga starp DU-1 un LSPA-1 slēpotājām. Tā pat kā individuālajās sacensībās, arī komandu stafetē pārāka bija DU-1, izcīnot 1.vietu un par vienu sekundi apsteidzot LSPA-1. DU-1 komandu pārstāvēja Olga Pavārniece un Natālija Kovaļova, bet LSPA-1 komandu pārstāvēja Vita Duļbinska un Kitija Auziņa. 3.vietu komandu stafetē sievietēm izcīnīja LU slēpotājas Madara Alberte un Anete Brice.

Kopvērtējumā sieviešu konkurencē 1.vietu izcīnīja studentes no DU, aiz sevis atstājot 2.vietā LSPA un 3.vietā LU studentes.

Paldies visiem par dalību! 

Informāciju sagatavoja:
LASS Izpilddirektore Kristīne Karašniece,
[email protected]; 29365036 

Triumfējot RTU vīriešiem un DU sievietēm noslēdzās Latvijas XXVI Universiāde distanču slēpošanā


1 Komentāri

Smuki uzrakstīts :)
Jānis
08 • 03 • 2016 / 20:54
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv