ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 10°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

12 • 02 • 2016

Skolēnu čempionāta slēpošanā trešajā posmā klasikā vairāk nekā 160 dalībnieku

Saistītā informācija

Piektdien Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā, neskatoties uz samērā silto laiku, bet jau ziemīgākos apstākļos nekā pirms divām nedēļām otrajā posmā tika aizvadīts „S! Fischer Ziemas skolēnu čempionāta slēpošanā” priekšpēdējais trešais posms, kas vienīgais bija paredzēs klasiskajā stilā. Šoreiz dalībnieku visās desmit grupās bija nedaudz mazāk kā parasti, nesasniedzot iepriekšējos posmos pārsniegto divu simtu robežu – 166 slēpotāji. Kā jau to varēja gaidīt un kā pirms sacensībām tika ziņots, tad klasiskais stils varētu ienest izmaiņas, un tā arī notika. Astoņās no desmit grupām pamainījās trijniekā iekļuvušo saraksts, salīdzinot ar iepriekšējo posmu, un tikai divās puišu grupās – V14 un V18 – godalgoto vietu ieguvēji palika tie paši. Turklāt pusē no grupām (piecās) uzvaras laurus plūca tie dalībnieki, kas līdz šim nebija uzvarējuši, dažiem no viņiem veicot vairāku vietu kāpumu, salīdzinot ar otro posmu. Dalībniekiem šādos laika apstākļos klājās grūtāk, un arī slīdamība ietekmēja rezultātus.

Jaunākajā grupā, kurā piedalījās viskuplākais dalībnieku skaits – puišiem 36, bet meitenēm 30 -  S10 meitenēm jau trešo posmu pēc kārtas nepārspēta palika ugāliete Karīna Bernāne, bet sīvajā cīņā par otro vietu madoniete Madara Veckalniņa, kurai trešā reize trijniekā, tikai par nieka tiesu – 0,06 sekundēm – pārspēja rīdzinieci Martu Bukšu, kura uz goda pjedestāla kāpa pirmo reizi, kamēr pirmā reizi ārpus pjedestāla sanāca 4.vietu ieguvušajai Esterei Volfai no Cēsīm. Puišiem otro posmu pēc kārtas ātrākais bija siguldietis Helvijs Kārkliņš, bet 1.posma uzvarētājs un 2.posmā diskvalifikāciju saņēmušais madonietis Rainers Upenieks, atrodoties līderpozīcijās pēc trešdaļas distances (200m), beigās ieņēma otro vietu, par sekundi apsteidzot skolas biedru Bruno Bīrīti, kuram trešā godalga šogad, bet otro reizi ceturtais bija talsinieks Kristiāns Karslbergs.

Ja iepriekš Siguldai meiteņu konkurencē uzvara bija tikai S14 grupā, tad šoreiz par vēl vienu augstāko panākumu parūpējās Sindija Turauska, kura visspēcīgāk nostūmās 600m, apsteidzot favorīti un šoreiz kritienus nepiedzīvojušo madonieti Līvu Šahno.  Savukārt par neveiksmi ar vairākiem kritieniem otrajā posmā reabilitētājās Ērika Jermacāne no Lejasciema, iekļūstot pirmo reizi trijniekā, bet pavisam maz, lai atkārtotu pagājušā posma panākumu un vēlreiz noslēgtu trijnieku, pietrūka Martai Pundurei no Vecpiebalgas, kamēr kopvērtējuma vicelīdere un otrā posmā uzvarētāja madoniete Lība Igaune šoreiz palika tikai sestā. Puišiem trešā uzvaras pēc kārtas tika madonietim Laurim Kaparkalējam, bet viņa skolas biedri šoreiz nesastādīja kompāniju uz pjedestāla, jo krietni ātrāk slēpoja otrās un trešās vietas ieguvēji Gustavs Galvāns no Lejasciema un Sandijs Suhānovs no Siguldas, bet vēl priekšā madoniešiem Sinātam un Švaukstam bija arī ceturtās vietas ieguvējs Ulvis Krišmanis no Talsiem.

S14 grupā vēl lielāku pārsvaru nekā slidsolī sarūpēja uzvarētāja Kristīne Brunere no Siguldas, aiz sevis atstājot madonieti Kimu Krūmiņu, bet pirmo reizi starp labākajām trim iekļuva Daugavpils novada pārstāve Zlata Pancerko, bet madonietei Elizabetei Paurai nācās samierināties ar ceturto vietu. Puišiem notika pārsteigums, jo visticamāk uz Skiergo trenažiera satrenējis atstumšanos uzvaru svinēja siguldietis Dāvis Rūķītis, kuram izdevās pārspēt talsinieku un ierasto otrās vietas ieguvēju Renāru Birkentālu un pirmo divu posmu uzvarētāju Niku Saulīti.

Talsiem vienīgo uzvaru sarūpēja Aksels Bresme V16 grupā, kurš beigās izvirzījās pirmajā vietā, otrajā vietā atstājot ilgu laiku vadībā turējušos un tuvu pirmajai uzvarai esošo madonieti Ilvaru Bisenieku, kamēr pie pirmās godalgas tika Linards Cvetkovs no Lejasciema, šoreiz aiz trijnieka atstājot siguldieti Kristapu Kārkliņu. Meitenēm startēja tikai četras dalībnieces, un tāpat kā 29.janvārī otrajā un trešajā vietā ierindojās Angelīna Vavilova un Ramona Pētersone, bet ātrākā bija vēl viena cita madoniete Karīna Pitkeviča, kura pirmajos divos posmos nepiedalījās. Interesanti, ka meitenēm šajā grupā katrā posmā ir bijusi sava uzvarētāja.

Vecākajā grupā puišiem V18 kopvērtējuma savu pārākumu nodemonstrēja kopvērtējuma līderis Pāvels Pancerko no Daugavpils, kamēr vēlreiz otrā vieta tika tramplīnlēcējam un ziemeļu divcīņniekam Kristapam Nežbortam, bet kārtējo reizi trijnieku noslēdza daugavpilietis Konstantīns Bogdanovs. Meitenēm Priekuļu vidusskolas pārstāvei Madarai Zaķei šoreiz izdevās apsteigt Karīnu Pētersoni un izcīnīt pirmo vietu, kamēr madonietei jau trešā reize otrajā vietā. Tikmēr pirmo reizi trijniekā iekļuva daugavpiliete Viktorija Vengreviča.

Par skolu komandu kopvērtējumu kādā no nākamiem rakstiem.

Ivars Bācis

Skolēnu čempionāta slēpošanā trešajā posmā klasikā vairāk nekā 160 dalībnieku

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv