ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

09 • 09 • 2016

Siguldā Latvijas čempionāta 3.posms rollerslēpošanā FIS statusā

Nākošo sestdien, 17.septembrī, Siguldas aktīvās atpūtas un sporta trasē notiks Latvijas Slēpošanas savienības rīkotais šīs sezonas priekšpēdējais trešais posms Latvijas atklātajā čempionātā distanču slēpošanas vasaras paveidā rollerslēpošanā, kas tāpat kā pirmie divi posmi būs paralēli arī Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensības junioriem un pieaugušajiem. Dalībnieki Siguldā sacentīsies 1,2km sprintā brīvajā stilā, bet jaunāko grupu pārstāvjiem (S12, S14 un V12) būs jāveic par puskilometru mazāk – 700m.

Vadošie Latvijas distanču slēpotāji Siguldas aktīvās atpūtas un sporta trasē sacentās pirms pusotra gada, kad sadalīja medaļu komplektus Latvijas Ziemas olimpiādē. Šajā ziemā Siguldas slēpošanas trasē jauniešu un bērnu grupas pārstāvji, ieskaitot medaļniekus Latvijas čempionātos, trīs mēnešu garumā piecos posmos cīkstējās Fischer Ziemas skolēnu čempionātā. Tagad ir pienākusi kārta Latvijas čempionāta posmam rollerslēpošanā, kas šajā trasē notiks pirmo reizi. Šogad pirmo sezonu Latvijas čempionāta posmi rollerslēpošanā tiek rīkoti kā FIS sacensības un tie ir atklātais čempionāts. Tādējādi mūsu slēpotājiem konkurenci sastāda atbraukušie kaimiņvalstu pārstāvji. Pirmajos divos posmos Priekuļos un Madonā bija ieradušies lietuvieši un krievi, un citu valstu pārstāvju klātbūtne tiek gaidīta arī 17.septembrī Siguldā.

Sprinta garums šoreiz nebūs tipisks rollerslēpošanai, kur tas ir 200m vai tuvu tam, bet gan līdzināsies sprintam ziemā uz sniega, jo paredzētais sprinta garums ir 1,2km, slēpotājiem veicot vienu apli. Vienīgi šoreiz dalībnieki šo ierasto 1,2km apli veiks pretējā virzienā nekā Siguldas sacensībās ierasts. Un sprinta distances garums nav vienīgā atšķirība no ierastā rollerslēpošanas sprinta, jo izslēgšanas braucienos, sākot ar ceturtdaļfinālu (visticamāk jau pusfinālu, jo reti kurā grupā dalībnieku skaits būs 16 vai tuvu tam – aut.piez.) un beidzot ar pašu izšķirošo kārtu finālu, slēpotāji nesacentīsies pa divi, bet gan pa četriem slēpotājiem vienā braucienā, tāpat kā tas bija augusta vidū Pasaules kausa posmā Madonā, kad bija īsais sprints 200m. 

Starp citu, ziemai atbilstošs sprinta garums valsts čempionātā rollerslēpošanā būs pēc trīs gadu pārtraukuma, jo pēdējo reizi, kad Latvijas čempionātā rollerslēpošanā sprintā distances garums būtu kilometrs vai tuvu tam, bija 2012.gadā Rīgā Uzvaras parkā, kad slēpotāji sacentās savulaik populārā un prestižā rollerslēpošanas seriāla “Rollertour” ietvaros, ko rīkoja Mārtiņš Niklass. Vienīgā atšķirība, ka šoreiz nebūs pilnīgi līdzens, kā tas ir Uzvaras parkā, jo Siguldas sporta un aktīvās atpūtas trasē, kaut arī nelieli, tomēr ir kāpumi un nobraucieni. Pirms četriem gadiem uzvaras elites grupās svinēja Daumants Lūsa un Inga Dauškāne. Savukārt pirms mēneša pasaules kausa ietvaros notikušajā 200m sprintā ātrākie no mūsējiem pārstāvjiem bija Artūrs Brants un Kitija Auziņa.

FIS sacensības junioriem pieaugušajiem ar kvalifikācijas braucienu sāksies plkst.10.00, bet finālbraucieni, sākot ar ceturtdaļfināliem, paredzēti no plkst. 11.00. Tikmēr jaunāko grupu dalībnieki savas sacensības uzsāks 12.50.

Ivars Bācis

1 Komentāri

Sigulda
09 • 09 • 2016 / 20:38
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv