ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

23 • 02 • 2016

Pasaules junioru čempionātā sprintā dominē skandināvi, korejietim sudrabs

Pasaules junioru čempionātā distanču slēpošanā, kas norisinās Rumānijā, 1,3km sprintā brīvajā stilā lielāko vairumu medaļu un trīs uzvaras no četrām grupām izcīnīja Skandināvijas valstu pārstāvji, bet U23 grupā vīriešiem uzvara tika Francijai. Junioriem otro vietu izcīnīja Jaunatnes Ziemas Olimpiskajās spēlēs Lillehammerē iepazītais korejietis Magnus Kims. No Baltijas valstīm labāko rezultātu sasniedza igaunis Marko Kilps, kurš 71 dalībnieka konkurencē ieguva 11.vietu U23 grupā, kurā kvalifikāciju nepārvarēja un 32.vietā ierindojās Latvijas pārstāvis Indulis Bikše.

Vakar Rasnovā ar sprintu brīvajā stilā sākās Pasaules čempionāts junioriem (1996.-1998.g., bet piedalās arī daži jaunāki par šo vecumu – aut.piez.) un U23 grupai (1993.-1995.g.) distanču slēpošanā. Visu četru grupu dalībniekiem bija jāveic vienāda garuma distance – 1,3 km. Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, trase bija ar mazākiem kāpumiem, kā arī īsāka nekā iepriekšējo reizi sprintā brīvajā stilā 2014.gadā Valdifiemmi.

Junioriem jau kvalifikācijā savu varenību nodemonstrēja norvēģis Johannes Klēbo, kurš tuvāko konkurentu apsteidza par 4 (!) sekundēm. Izslēgšanas braucienos un arī finālā viņš bija pārliecinošs un tika pie zelta medaļas, kamēr Lillehammerē izcēlušais Magnuss Kims ieguva otro vietu, trešo atstājot itāli. Korejietis kvalifikācijā uzrādīja vien 18.laiku, bet taktiski pareizi noslēpoja izslēgšanas braucienus no ceturtdaļfināla līdz finālam. Tikmēr atkal pretēji sanāca jūlijā Madonā redzētajam zviedram Alfrēdam Buskvistam, kurš kvalifikācijā uzrādīja 3.laiuku, bet beigās netika finālā, ierindojoties 9.vietā. Priekuļos startējušais igaunis Martins Luts ierindojās 28.vietā, bet vēl viens mūsu čempionāta posmā piedalījušais Stepans Terentjevs no Lietuvas neattaisnoja uz sevi liktās cerības un palika vien 39.vietā, bet dažas vietas aiz viņa ierindojās pavāji nostartējušais Kārels Korge un Rabakuks. Juniorēm kvalifikāciju pārliecinoši visātrāk veica baltkrieviete Kirilova, kurai beigās nācās samierināties ar 8.vietu, kamēr dubultuzvara tika Norvēģijai, bet trijnieku noslēdza zviedriete. Šogad Madonā un Priekuļos savu pārākumu pār mūsējām sprintā un distancē klasiskajā stilā nodemonstrējusī igauniete Seila Pēka ierindojās 38.vietā.

U23 grupā vīriešiem vienīgajā neizcēlās skandināvi, jo dominēja francūži, kuri izcīnīja 1. 3. un 5.vietu. Uzvarēja Lukas Šavanā, kas šosezon divas reizes Pasaules kausa posmos ticis trīsdesmitniekā, kamēr pēdējā gada laikā divas reizes PK posmos trešo vietu izcīnījušajam Ričardam Žuvam nācās samierināties ar 5.vietu. Ļoti labi nostartēja igaunis Marko Kilps, kurš kvalifikācijā uzrādīja 9.laiku un beigās ieguva 11.vietu, savā pusfināla braucienā paliekot sestajā vietā. Tas tiešām uzskatām par labu panākumu, jo liela daļa no pirmā divdesmitnieka pasaules kausa posmos ir tikuši trīsdesmitniekā sprintā. Latvijas pārstāvis I.Bikše kvalifikācijā par igauni noslēpoja par 7 sekundēm lēnāk, kas uz tādu salīdzinoši īsāku un reljefa ziņā vieglāku sprinta distanci ir samērā daudz. Līdz ar to mūsējais nespēja pārvarēt kvalifikāciju un iekļūt labāko trīsdesmit vidū, ierindojoties 32.vietā (+12,4 s un 130 FIS punkti).

Sievietēm U23 grupā nepārspēt palika zviedriete Joanna Sundlinga, aiz sevis atstājot šveicieti un savu tautieti. Tikmēr Lietuvas pārstāve Marija Kaznačenko ar 48.vietu parādīja, ka kopš vājā starta Latvijas čempionātā otrajā posmā Madonā, viņa joprojām nav atguvusi labu fizisko formu. 

Ivars Bācis

France's Chanavat wins U23 gold in men's sprint. Dyvik (SWE) silver and bronze to Tiberghein (FRA).

A photo posted by FIS Cross-Country World Cup (@fiscrosscountry) on


25 Komentāri

Uzskatu, ka Indulis (pirmajā gadā U23) labi nostartēja sprintu, līdz izslēgšanas braucieniem pietrūka apm. 1 sec. Varēja jau vairāk par Induli uzrakstīt, salīdzināt ar junijoriem un iepriekšējiem rez. utt.

23 • 02 • 2016 / 16:08
Pilnīgi piekrītu - komentāram! Puisim kam sprints nav stiprā puse, tad +12sec ir labs rezultāts!

23 • 02 • 2016 / 16:27
Būtu vēl labāks reultāts ja LSS nečakarētu smadzenes un iedotu kādu kapeiku lai var sagatavoties, vai vismaz netraucētu un pieteiktu sacensībām kur bija plānots piedalīties.

23 • 02 • 2016 / 17:33
Ja LSS nemainīs attieksmi, tad drošvien arī Indulim nolaidīsies rokas un pazudīs gribēšana censties un startēt augstā līmenī! Žēl, bet LSS vadība nodzēš deksmi un ar savu attieksmi panāks, ka Lv vairs nebūs neviens labs slēpotājs, paliks vien tautas sportisti un entuziasti- (patiesībā pats Indulis ar tēvu ir entuziasti, kuri par saviem līdzekļiem gatavojas un startē, jo no LSS atbalats ir smieklīgs)!

23 • 02 • 2016 / 17:51
Vai kāds no Latvijas slēpotājiem iepriekšējos PJČ ir parādījis labāku rezultātu kā Indulis šajā distancē šobrīd? Kā tur ir Ivar šajā sakarā? Vai bez Bikšēm ir tur arī vēl kāds no latviešiem?

23 • 02 • 2016 / 22:52
Rezūltāts ir labākais un super ka tāds Indulis ir jo viņš ir pēdējais kas ir, jo cik ilgi tādu LSS ņirgāšanos pacietīs sportists, kur tiek viss bremzēts no LSS vadības puses.

24 • 02 • 2016 / 00:45
Indulis ir vienīgais,kas pēdējā laikā piedalījās U18 vecākajā gadā pagājušo sezon Kazahijā. Par U23 neatminos nevienu,varbūt sen atpakaļ Paipals.

24 • 02 • 2016 / 10:49
Savulaik lēca gaisā , kad Jakovičam Mārcim izdevās iebraukt pirmajā pusē PJC Otepē. Tagad Ir taču pieaugums uz augšu . Tak būtu tā kā jāpriecājas. \Nekas tak vienā mirklī nenotiek.Bet tak par varēm jānorok. Nu nav vajadzīgi distanču slēpošanā rezultāti. Tas taču tikai traucē. Vot otrie sastāvi tas gan ir ok. Neko nevar paprasīt, jo nav rezultāta, bet naudiņu tāpat varēs uz šiem...

24 • 02 • 2016 / 18:07
24 • 02 • 2016 / 18:07
Lūdzu nosauc pirmo, otro, u.t.t. sastāvu!

24 • 02 • 2016 / 19:20
Vai tad vispār ir kādi sastāvi? Ir tikai viens slēpotājs palicis. Varbūt ir jāveido beidzot sastāvs, ko potenciāli trenēt, lai kaut kas veidotos - uzreiz jau zvaigznes nepiedzimst. Leišiem kam nebija nekā ir pat sastāvs un treneris + tur nu nevar teikt ka visi baigās zvaigznes - lūk trenē uz nākotni un rezultāti neizpaliks.

24 • 02 • 2016 / 20:58
Kas tad tas par Gendalfu? Tiešām vajag sastāvu? Ka tik lietuvieši nav vienīgie tādi Kolumbi, kuri atklājuši jaunu Pasauli...
Skaidrs, ka būtu normāli veidot izlasi - pirmo, otro, trešo, ja vajag..
Bet takš normāls cilvēks nevar ilgstoši sadarboties ar šo LSS vadību, kas stipri līdzinās kārtējo reizi izskalotam, apmaisītam un pārfasētam rasolam, ko nākas redzēt Maximās un citviet.
Tieši tāpēc arī bija jāved tie bērni, kuri tikai varbūt pēc gadiem būs troikā Latvijas čempī. Tieši tāpēc arī dažas meitenes (nu jau kārtīgas sievietes) kārtējo gadu saņem finansējumu, jo grozās pa čempja posmiem, kā nu kuru reizi sanāk, bet visiem acīmredzams bez progresa.
Tas viss, lai parādītu sponsoriem un augstākstāvošiem sporta jomā, ka redz kur ir sportisti, viņi taču darbojās.
Šis marazmas zem lozunga - pirmie negrib parakstīt līgumu par bezierunu pakļaušanos, tāpēc ņemam tos, kuriem pēdējie elpas vilcieni slēpošanā.
Visi tur ir tik biezu ādu uzaudzējuši, ka nemaz neliekas zinis par sliktajiem laikapstākļiem apkārt...
Ar vienu vārdu sakot - skumji
Ooo!!
24 • 02 • 2016 / 22:01
http://www.sporto.lv/raksts/latvijas_sleposanas_savieniba

Kāda vīzija un uzdevumi tādi rezultāti... Tie, kas kaut ko sasniedz, sasniedz saviem spēkiem... Manuprāt esošā sistēma un vadošie cilvēki tajā, pašlaik vairāk bemzē nekā dod iespējas.
Biatlonā ir savādāk... daudz vairāk domā par sportistiem, jo tie no gaisa katru dienu nekrīt...

25 • 02 • 2016 / 16:09
Induli, MALACIS! Lai Tev saglabājas vēlme un motivācija!
Kauns Slēpošanas savienībai- lai izsludina kopsapulci ar iespēju satikties visiem iesaistītajiem distanču slēpošanā: sporta centriem, sporta skolām, klubiem, individuālajiem sportistiem. Un uzrāda pēdējo 3 gadu finansu pārskatus - kā tērē savienības naudu! Tas ir satriecoši! Skumji par tiem treneriem, sportistiem, kas ziedo sevi šim darbam.Klaja necieņa!

25 • 02 • 2016 / 17:27
Te jau lielākā daļa tādas lietas ir palaiduši garām - bija gan kopsapulce septembrī, gan finanšu pārskati. Kam ļoti interesēja, tie ieradās.
Bet protams neviens lieks distanču pārstāvis nebija. Juridiski tādi ir 3, bet bija tikai 2. Ko nu divi var izdarīt pret padsmit kalnu biedriem :))
Hah
25 • 02 • 2016 / 20:01
Nu ja, tad ir jādomā pat Latvijas Slēpošanas federāciju, un jāatdalās no tās LSS.
Jo tas nav normāli ka sporta skolas nevar būt biedri ar bastiesībām, takā jānāk kopā un vienreiz jābeidz ļaut ņirgāties LSS vadībai par visiem.

25 • 02 • 2016 / 21:05
Nu kāpēc vajag lekties un grauzties visu laiku ? Pašiem kauns nav ?
Kāpēc vajag pret kādu cīnīties? Kāpēc vajag atdalīties no LSS ?
Ko tu, konkrēti tu, gribi? Esi spējīgs pateikt?
Gundars Patmalnieks
25 • 02 • 2016 / 22:22
Indulis malacis! Apsveicu! Arī šodienas rezultāts 15kmF ir ļoti labs!
LSS vadība, lūdzu radiet sportistam apstākļus un iespējas attīstīties. Gribās redzēt PK apritē kādu latvieti. Indulim visas dotības parādīt PČ labu rezultātu nākošgad. Tas nekas, ka viens sportists mums palicis. Andrejs taču spēja biatlonā ilgus gadus būt viens pats... Zvejnieks jums arī ir viens.
Vajag tikai vēlmi sporta veidu attīstīt.
Pāvels Ribakovs
25 • 02 • 2016 / 22:37
Kā kluba SSK "BEBRA" pārstāvis piedalījos LSS kopsapulcē septembrī. Īss rezumē kā tas tika organizēts un novadīts:
1. Dalībnieki no distanču slēpotāju vidus tik tiešām vairs tikai divi, jo pārējie vairs neuzskata par vajadzīgu maksāt biedru naudas- LSS dzīvo savu saimniecisko un organizatorisko dzīvi.
2. No distanču slēpošanas valdē tika ievēlēts Juris Pīpkalējs Ingas Dauškānes vietā. Kandidatūras izvirzīšana un vēlēšanas bija interesantas. Vai distanču slēpotāji zināja, ka Juris ir izvirzīts? Visdrīzāk neviens: ne sporta klubi, ne sporta skolas un pašvaldības ar ziemas sporta centriem, kur noris darbs ar distanču slēpošanu. Par to kā tas viss tika virzīts savu neizpratni izteica trenere Ilze Cekula, laikam vērts aizdomāties. Cik daudz distanču sl. ir cilvēku, kas ieguldījis un to turpina darīt gan kā trenere, gan organizators kā Ilzes k-dze.
3. Finanšu pārskata tēriņu sakarā Ilze Cekule uzdeva jautājumus, uz kuru V. Brīze saprotami un pārskatāmi neatbildēja, aizbildinoties ka administratīvie izdevumi nepārsniedzot likumā paredzētās normas. Bet ka uz WV busu gadā remontos tiek iztērēti 12 000 EUR, liekas tā savādi. Pietiekoši jauna mašina, bet vai tik dārga amortizācija ir saimnieciski izdevīga? Vai remontē ko citu?
Kāpēc I. Cekuke uzdeva šos jautājumus- par sportistu dalību pasaules čempionātā no starptautiskās federācijas ienāk finansējums sporta veida tālākai attīstībai. Un treneri uzskata, ka tas ir svarīgi lai tam mērķim - sportistiem tas arī tiktu izlietots. Un tikai daļa administrācijas uzurēšanai. Bet par tādām lietām ir jārunā, no LSS distanču slēpošanas virzienā nav dzirdēts ne darbības, ne finansu plāns nākamajam periodam.
Kalnu slēpotāji malači: viņiem ir programma, vīzija, mērķtiecīgi iegulda darbu un finanses.
Bet ir zināms interešu konflikts - slēpošanas savienībā tomēr ir divi galvenie tērētāji un arī divi lielākie finanšu pienesēji: kalni un distances. Paliek tikai jautājums: kā intereses lobē valde, kāpēc? Un kas pieņem lēmumus!
4. Distanču slēpošanas sakarā: Juris Pīpkalēj prezentēja savu programmu stājoties amatā LSS valdē - atbildīgais par distanču slēpošanu (otra kandidatūra uz šo amatu bija Jānis Puida no SSK BEBRA). Jāļauj Jurim organizēt kopīgu kopsapulc un ar savu darbības plānu iepazīstināt visas ieinteresātās puses - varbūt būs izmaiņas gan darba plānos, komunikācijā, finansu pielietojumā.
5. Pretējā gadījumā rodas priekštats, ka distanču slēpošanas sakarā prioritāri paredzēts organizēt Latvijas čempionāta un FIS mačus. Bet tie pēc izmaksām mums ir 2-3 reizes dārgāki nekā igauņiem Otepē organizējot sacensības. Kāpēc tik dārgi, kur aiziet nauda?
Un pārējie mērķi tādi neskaidri...
Tātd kā raksta Patmalnieka k-gs, nav ko gausties, pie darba. Zivs ja pūst- tad no galvas. Laujam pierādīt, ka mūsu zivs galva nepūst :)
Valdes atbildīgo personu pienākumos ir organizēt darbu, izvirzīt mērķus, pamatot finansu izlietojumu (ne tikai tērēt). Piekrītu iepriekš rakstītajā - kopsapulce sezonas beigās - izvērtējums undarbs turpmākajam periodam.
Mums ir pietiekoši talantu, ar kuriem strādāt, un ir arī rezultāti!! Distanču slēpošana ne tikai veselības dēļ :)

28 • 02 • 2016 / 12:03
Atvainojos, iepriekšējais komentārs no manīm. Neesmu anonīms :)
Ainis
28 • 02 • 2016 / 12:04
Nez vai Tevi arī kāds sadzirdēs Aini? Atliek cerēt.. Bet katrā ziņā paldies par izsmeļošo informāciju. Cerams, ka arī Tu esi gatavs ziedoties uz d/slēpošanas nākotnes altārā. Bet atkal jautājums: Vai kādam tas ir vajadzīgs un netraucēs?

28 • 02 • 2016 / 14:40
"Bebra" tad, kad vajadzēja aizstāvēt distanču slēpošanas intereses nostājās otrā ierakumu pusē un tagad raud... smieklīgi. Divkosība nekas vairāk. Itkā šādu noteikumu scenāriju nevarēja paredzēt... tas tika paredzēts! Un labāk nebūs.
Lai ziedojas... cerība muļķu mierinājums...
Nedomāju, ka kāds nopietns cilvēks, kas spējīgs pacelt distanču slēpošanu nāks strādāt Brīzes komandā un kur nu vēl bez maksas.
Domāju, ka līgums ne mazāk kā 2500 EUR mēnesī un uz 8 gadiem kā minimums. Un vēl daudzi citi nosacījumi.


28 • 02 • 2016 / 22:32
Kāpēc Latvijā ir 2-3 dārgāks čempis nekā EST??
Otkati,otkati,otkati-LSS un organizatoram,tā ir atbilde.Reāli no tās naudas,ko piešķir posma organizēšanai līdz reālam darbam nonāk mazāk par pusi no piešķirtajiem līdzekļiem. Pirmajā dienā Madonā bērniem pat tēja nebija finišā.....tajā pašā laikā EST bērniem ir kakao,cepumi,zupas...un par 2x zemāku cenu.....
mr.otkats
29 • 02 • 2016 / 11:03
Ja mr. otkats domā ETV SWEDBANK CUP, tad tas nav Igaunijas čempionāts. Dalības maksa tajā gan ir EUR 0.00. Čempionāta dalības maksa bija 10 EUR.

29 • 02 • 2016 / 13:48
Šķiet,ka runa nav par to ir čempis vai nav,bet kā esti domā un atbalsta sīkos,un,tas viss for free.

29 • 02 • 2016 / 14:16
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv