ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

24 • 02 • 2016

Pasaules junioru čempionātā slēpošanā igaunis K.Korge 10.vietā, mūsējais ārpus četrdesmitnieka

Rumānijas pilsētiņā Rasnovā Pasaules čempionātā junioriem distanču slēpošanā vidējā distancē klasiskajā stilā ar intervāla startu šoreiz bez trim skandināvu uzvarām pie atlikušā viena augstākā panākuma tika arī Krievija. Tikmēr iepriecināja igaunis Karels Korge, kurš junioru konkurencē 10km ieguva 10.vietu. U23 grupā arī vienīgais, kas no Baltijas valstīm nostartēja samērā cienīgi, bija 15km distancē 32.vietu ieguvušais igaunis Alvars Alevs, kamēr Latvijas slēpotājs Indulis Bikše ierindojās 46.vietā, uzvarētājam zaudējot piecas ar pusi minūtes.

Slēpotājiem un smērētājiem nav viegls darbiņš, jo visu sarežģī siltie laika apstākļi. No rīta vēl ir cietāks segums, bet pusdienslaikā jau ir palicis mīksts un slēpot daudz grūtāk. Tāpēc arī sanāca, ka junioriem bija sliktāki laiki, jo viņiem bija jāslēpo pa daudz lēnāku trasi.  Pagājušā gada junioru čempionāta labos rezultātus turpināja rādīt Igaunijas slēpotājs Kārels Korge, kurš 10km distancē klasikā junioru konkurencē ieguva 10.vietu (+57,4 sekundes), pirmo reizi pasaules junioru čempionātos iekļūstot desmitniekā (pērn Kazahstānā Korge divas reizes bija trīspadsmitais – aut.piez.). Starp citu, igauņa nopelnītie 61,42 FIS punkti ir viņa labākais rādītājs karjerā, turklāt tie iegūti šāda līmeņa čempionātā, nevis vietējā mēroga FIS sacensībās, kur diezgan bieži slēpotāji iegūst krietni labākus punktus nekā viņu reālais varējums. Korgem tikai trīs sekundes pietrūka līdz 8.vieta, bet 13 sekundes līdz sešiniekam. Pārējie divi igauņi un abi lietuvieši bija uz beigu pusi, sarindojoties katrs savā desmitā, sākot aiz piecdesmitnieka. Tikmēr otro zeltu nopelnīja norvēģis Johannes Klēbo, kuram pērn sanāca pavāji nostartēt, jo viņš nebija aklimatizējies Almati augstkalnē. Vēlreiz aiz norvēģa otrajā vietā bija korejietis Magnus Kims., bet rijnieku noslēdza soms Lauri Lepisto.

U23 grupā 73 dalībnieku vidū uzvarēja zviedrs Jens Burmans, kurš PK apritē nav izcēlies kā citi viņa priekšgājēji U23 grupā, jo šajā sezonā no 15 startiem PK posmos tikai piecos viņš ir ticis četrdesmitniekā. Sudraba medaļu nopelnīja pagājušā gada čempions 10km slidsolī junioru grupā Aleksandrs Červotkins no Krievijas (+26 s), bet trijnieku noslēdza Norvēģijas čempionāta piektās vietas ieguvējs Mikaels Gunnulfsens (+36 s). Dažu valstu 1995.gada pārstāvji savā pirmajā gadā nostartēja ļoti labi, jo trijiem izdevās iekļūt desmitniekā, bet pieciem – piecpadsmitniekā. Igaunis Alevs sāka palēni, pirmajā kontrolatzīmē (2,5km) atrodoties ārpus četrdesmitnieka, bet tad pamazām kāpināja tempu un beigās ierindojās 32.vietā (+3:55). Latvijas slēpotājs pirmajā kontrolatzīmē uzrādīja 46.laiku, bet tad atkrita uz 50.vietu. Tā kā dažus priekšā esošos slēpotājus diskvalificēja par klasiskā soļa neievērošanu, tad beigās madonietim sanāca pakāpties uz 46.vietu (+5:28), pusotru minūti zaudējot Alevam un gandrīz minūti aiz vienaudža no Vācijas, kas pirms gada Almati junioros bija tikai 46.vietā, tiesa, brīvā stila distancē.

U23 grupā sievietēm uzvarēja 1995.gadā dzimusī krieviete Anastasija Sedova, kura dažām medaļām junioru čempionātos pievienoja pirmo zeltu, atkārtojot 2012.gada Jaunatnes Ziemas Olimpisko spēļu panākumu Austrijā. Otro vietu ieguva viņas vienaudze Viktorija Karla no Vācijas, bet vēl viena 1995.gadā dzimusī – slovēniete Annemarija Lampiča – palika tūdaļ aiz pjedestāla ceturtajā vietā, palaižot priekšā čehieti Novakovu. Tikmēr bezcerīgi pēdējā palika lietuviete Marija Kaznačenko (+ 9 minūtes). Junioru konkurencē dubultuzvara norvēģietēm Martai Johansenai un Lotai Vengai.

Ivars Bācis


7 Komentāri

Klasika tāda interesanta lieta. Pietiek mazdrusciņ kļūdīties uz smēriem, un ja vēl klāt nācis sagurums, tad n-tās minūtes var nākt klāt kā likts. Jācer, ka tas arī bija pie vainas un būs arī labāk. Lai veicas

24 • 02 • 2016 / 18:14
aug igauniem talanti, būs interesanti:)
EST
24 • 02 • 2016 / 18:23
Veerpalu vēl minūti aiz mūsējā

24 • 02 • 2016 / 19:25
Latvijas slēpotājs....madonietim...varbūt mums vajag minēt kas tas bija?! kāpēc tāda attieksme pret sportistu ,kurš grib trenēties un pārstāvēt mūsu Valsti tāda līmeni sacensībās! Jā kas vienīgais ....

25 • 02 • 2016 / 10:53
Indulis malacis - tas ir Pasaules Čempionāts. Ja vēl būtu līdzi saprātīga komanda, kas palīdz Zintim ar slēpju sagatavošanu (smērēšana, testēšana), pārstāvju sapulces. Mazāk mandrāžas un rezultāts augstvērtīgāks. Nākošie divi U 23 pasaules čempionāti Indulim ir nozīmīgi- šogad jaunākais starp konkurējošajiem, mērķis trenēties.
Interesanta stratēģija Latvijas slēpošanas savienībai- par savienības naudu, kas ienāk no sportistu startiem pasaules čempionātos (lai kādi arī nebūtu rezultāti), sportistiem līdzi uz čempionātu sūtīt cilvēkus, kas neko nevar palīdzēt. Kā padomju laikos - vai partijas bosu sievas vai čekistus sūtīja, bet tad vismaz no kompartijas nāca nauda par tūristiem :)

25 • 02 • 2016 / 17:09
Induli, MALACIS! Lai Tev saglabājas vēlme un motivācija!
Kauns Slēpošanas savienībai- lai izsludina kopsapulci ar iespēju satikties visiem iesaistītajiem distanču slēpošanā: sporta centriem, sporta skolām, klubiem, individuālajiem sportistiem. Un uzrāda pēdējo 3 gadu finansu pārskatus - kā tērē savienības naudu! Tas ir satriecoši! Skumji par tiem treneriem, sportistiem, kas ziedo sevi šim darbam.Klaja necieņa!

25 • 02 • 2016 / 17:28
Tak ļoti cienījams rezultāts Indulim 15km slidsolī. Uzreiz jau netiek no bandiniekiem uz figurām Pasaules čempī.

28 • 02 • 2016 / 16:26
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv