ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

27 • 02 • 2016

Otrajā dienā Ziemeļvalstu čempionātā fiasko

Saistītā informācija

Šodien Otepē (Igaunija) Ziemeļvalstu čempionātā distanču slēpošanā vakardienas bronzas medaļas ieguvējs Raimo Vīgants atkal izcīnīja vietu, kur bija cipars trīs, tikai šoreiz divi trijnieki – 33.vieta, uzvarētājam 10km klasiskā stila distancē ar intervāla startu zaudējot četras minūtes. Visu goda pjedestālu aizņēma norvēģi, Jorgenam Lipertam tiekot pie zelta. Pērējiem mūsējiem vai nu izstāšanā, vai arī pēdējās vietas. Taču tik traki nebūtu bijis, ja vien nekļūdītos ar slēpju smērēšanu, kas reizēm mēdz gadīties.

Pēc piektdienas negaidīti iegūtās bronzas medaļas mūsu komandā valdīja pacilāts noskaņojums un cerības, ka Raimo Vīgants izcīnīs augstu vietu arī šodien. Atkārtot sprinta panākumu būtu ļoti sarežģīti, bet iekļūt sešiniekā vai desmitniekā arī tiktu uzskatīts par labu rezultātu. Ņemot vērā sprinta rezultātus un mūsu komandas sastāvu, no pārējiem Latvijas pārstāvjiem labus rezultātus neviens neprasīja, jo iekļūšana trīsdesmitniekā no četrdesmit dalībniekiem būtu ļoti sarežģīts un neizpildāms uzdevums, taču vismaz pāris konkurentus bija cerība apsteigt. Taču mūsējiem nevienam šī diena nesanāca, jo „iekritām” uz slēpju smērēšanu. To arī atzina un vainu uz sevi uzņēmās slēpju smērētājs Andris Gailītis, kurš pastāstīja, ka sacensību laikā strauji mainījušies laka apstākļi, kļūstot krietni siltākam.

Jau pirmajā aplī bija skaidrs, ka šodien būs jāsamierinās ar vietām pašās beigās, arī Raimo Vīgantam. Pirmajā aplī 3,3km viņš uzrādīja 36.laiku (+1:26), bet nepadevās un mēģināja ar „neslīdošām” slēpēm cīnīties, nākamajā aplī apsteidzot trīs konkurentus un pakāpjoties uz 33.vietu, kurā arī finišēja. Reinim Upenam vēlreiz nācās samierināties ar pēdējo pozīciju (41.vieta, +7:42). Ja sprintā visi igauņi bija aiz mūsējā, tad šeit priekšā bija astoņi ziemeļu kaimiņvalsts pārstāvji, kuriem arī bija neveiksmīga diena, jo labākais bija Jarmo Kāsiku, kuram vien 22.vieta (+2:45). Norvēģis Liperts pārliecinoši uzvarēja, savus tuvākos konkurentus un komandas biedrus apsteidzot par 50 sekundēm.

Meitenēm 5km sīvi par uzvaru cīnījās Anita Korva no Somijas un vakardienas sprinta uzvarētāja Kristīne Skistada no Norvēģijas. Anita saglabāja līderpozīcijas un uzvarēja, bet Kristīne no astotās vietas blīvajos rezultātos pēc 2,5km pakāpās uz otro, beigās tikai 4 sekundes zaudējot uzvarētājai. Meitenēm bija daudz blīvāki rezultāti, jo, ja puišiem 1. un 2.vietu šķīra 50 sekundes, tad meitenēm 50 sekundēs satilpa pirmās 17. Labākā igauniete bija 19.vietā ierindojusī Mariela Pullesa (+59 s). Tikmēr dēļ muguras sāpēm no sacensībām izstājās Vineta Pētersone, bet Paula Bergfelde palika pēdējā vietā (+4:21). 

Ivars Bācis

26 Komentāri

Nu bļāviens,kā tā var kļūdīties ar smēri! Vai tad bija tikai viena smēre un viens slēpju pāris?Un pārējiem nepalika strauji siltāks?

27 • 02 • 2016 / 22:25
Tak beidziet sapņot. Nevajg vienmēr meklēt iemeslus kāpēc īsti nebija labi. Vajag teikt, kad neesam mēs tik stipri. Nejau teikt kad slēpes neslīdēj, vai neturēja. Pilnīgi katrās sacensībās ir kāds attaisnojums. Jāsāk trenēties kārtīgāk!
No malas.
28 • 02 • 2016 / 06:37
Uzvarē sporttists,zaudē apkalpojošais personāls.
Andris Gailītis
28 • 02 • 2016 / 12:18
sliktas slēpes, slikts smerētājs, slikts sportists, 33 vieta, varbūt Roberts Raimo vainīgs?
varbūt
28 • 02 • 2016 / 15:51
Labāk priecājieties par bronzas medaļu! Kāpēc jūs tik daudz negatīva? Sākuma sakārtojiet savu dzīvi un tad redzēsiet kā nav viss tik slikti.

28 • 02 • 2016 / 16:13
Nu kāpēc uzreiz fiasko. Varbūt Raimo Vīgants ir izteikts sprinteris kā Hatestads vai Sondre Fosli. Paskataties tak cik liels ir rezervistu soliņš igauņiem. Ja PJČ stafetēs šiem pēdējā etapā startējošais puisis būtu mazdrusciņ ašāks, nu vismaz līdzīgs kā pārējie komandas biedri, tad vismaz 9. - tie kā likts.

28 • 02 • 2016 / 16:15
Bronzas medaļa šādos sagatavošanās apstākļos ir ļoti labs sniegums, pat apbrīnojams, bet rezultāts 10km distancē liecina, ka daudz jāstrādā "bāzes" veidošanā, jo savādāk progress jau junioru vecumā bremzēsies.
Jāstrādā daudz un pamatīgi treniņos, tad jau smērētāji atradīsies!
Sprintā augstus rezultātus sasniegt bez treniņiem komandā ir sarežģīti, bet protams, ka ne neiespējami.
Igauņi atkal brīnās - tas priecē 1.37...:
https://www.youtube.com/watch?v=UCQq2qq6Dkw

28 • 02 • 2016 / 18:56
Kāpēc uzbrukt sportistam un smērētājiem. Vairs palikuši tikai divi Raimo un Indulis, ja tā turpināsies,tad Ivaram būs jāpaliek bez darba.
Rezultāts varēja būt labāks ,bet bez komandas ir ļoti grūti strādāt.

29 • 02 • 2016 / 09:55

Kā kluba SSK "BEBRA" pārstāvis piedalījos LSS kopsapulcē septembrī. Īss rezumē kā tas tika organizēts un novadīts:
1. Dalībnieki no distanču slēpotāju vidus tik tiešām vairs tikai divi, jo pārējie vairs neuzskata par vajadzīgu maksāt biedru naudas- LSS dzīvo savu saimniecisko un organizatorisko dzīvi.
2. No distanču slēpošanas valdē tika ievēlēts Juris Pīpkalējs Ingas Dauškānes vietā. Kandidatūras izvirzīšana un vēlēšanas bija interesantas. Vai distanču slēpotāji zināja, ka Juris ir izvirzīts? Visdrīzāk neviens: ne sporta klubi, ne sporta skolas un pašvaldības ar ziemas sporta centriem, kur noris darbs ar distanču slēpošanu. Par to kā tas viss tika virzīts savu neizpratni izteica trenere Ilze Cekula, laikam vērts aizdomāties. Cik daudz distanču sl. ir cilvēku, kas ieguldījis un to turpina darīt gan kā trenere, gan organizators kā Ilzes k-dze.
3. Finanšu pārskata tēriņu sakarā Ilze Cekule uzdeva jautājumus, uz kuru V. Brīze saprotami un pārskatāmi neatbildēja, aizbildinoties ka administratīvie izdevumi nepārsniedzot likumā paredzētās normas. Bet ka uz WV busu gadā remontos tiek iztērēti 12 000 EUR, liekas tā savādi. Pietiekoši jauna mašina, bet vai tik dārga amortizācija ir saimnieciski izdevīga? Vai remontē ko citu?
Kāpēc I. Cekuke uzdeva šos jautājumus- par sportistu dalību pasaules čempionātā no starptautiskās federācijas ienāk finansējums sporta veida tālākai attīstībai. Un treneri uzskata, ka tas ir svarīgi lai tam mērķim - sportistiem tas arī tiktu izlietots. Un tikai daļa administrācijas uzurēšanai. Bet par tādām lietām ir jārunā, no LSS distanču slēpošanas virzienā nav dzirdēts ne darbības, ne finansu plāns nākamajam periodam.
Kalnu slēpotāji malači: viņiem ir programma, vīzija, mērķtiecīgi iegulda darbu un finanses.
Bet ir zināms interešu konflikts - slēpošanas savienībā tomēr ir divi galvenie tērētāji un arī divi lielākie finanšu pienesēji: kalni un distances. Paliek tikai jautājums: kā intereses lobē valde, kāpēc? Un kas pieņem lēmumus!
4. Distanču slēpošanas sakarā: Juris Pīpkalēj prezentēja savu programmu stājoties amatā LSS valdē - atbildīgais par distanču slēpošanu (otra kandidatūra uz šo amatu bija Jānis Puida no SSK BEBRA). Jāļauj Jurim organizēt kopīgu kopsapulc un ar savu darbības plānu iepazīstināt visas ieinteresātās puses - varbūt būs izmaiņas gan darba plānos, komunikācijā, finansu pielietojumā.
5. Pretējā gadījumā rodas priekštats, ka distanču slēpošanas sakarā prioritāri paredzēts organizēt Latvijas čempionāta un FIS mačus. Bet tie pēc izmaksām mums ir 2-3 reizes dārgāki nekā igauņiem Otepē organizējot sacensības. Kāpēc tik dārgi, kur aiziet nauda?
Un pārējie mērķi tādi neskaidri...
Tātd kā raksta Patmalnieka k-gs, nav ko gausties, pie darba. Zivs ja pūst- tad no galvas. Laujam pierādīt, ka mūsu zivs galva nepūst :)
Valdes atbildīgo personu pienākumos ir organizēt darbu, izvirzīt mērķus, pamatot finansu izlietojumu (ne tikai tērēt). Piekrītu iepriekš rakstītajā - kopsapulce sezonas beigās - izvērtējums undarbs turpmākajam periodam.
Mums ir pietiekoši talantu, ar kuriem strādāt, un ir arī rezultāti!! Distanču slēpošana ne tikai veselības dēļ :)
fiasko
29 • 02 • 2016 / 15:08
Par distanču slēpošanas sapulces sasaukšanu.

Nevaru nepiekrist iepriekšējam, diemžēl anonīmajam, rakstītājam, distanču slēpotājiem tiešam sezonas beigās sapulce ir nepieciešama!

Tuvākajā valdes sēdē, 2015. gada 24. martā, ierosināšu jautājumu par sapulces saukšanu!

Būsim pateicīgi līdz 2015. gada 23. martam saņemt priekšlikumus no sporta klubiem un sporta skolām par izlases sastāvu, treniņu darba organizēšanu, sportistu treniņu plāniem, konkrēta kluba, skolas izvirzītajiem spora mērķiem, sportistu treniņu plāniem un mērķiem nākošajā sezonā, laikā līdz nākošajām Olimpiskajām spēlēm un tālākam termiņam!

Sanāksmē, kas notika šī gada janvāri Madonas sporta skolā, jau tika atklāts jautājums par šādas sapulces nepieciešamību un nepieciešamību definēt skaidrus mērķus, kādus, katrs konkrēts sportists ar skolas, kluba, savienības un pašvaldību finansiālu atbalstu vēlas sasniegt!

Ar cieņu,
Vairis Brīze
Vairis Brīze
29 • 02 • 2016 / 17:40
Mums taču ir atbildīgā persona , kuram šie jautājumi būtu jārisina.

29 • 02 • 2016 / 21:00
Kaut kā dikti lēni, bet nu jā, solis pareizajā virzienā. Tagad tikai jāpastrādā, lai tā sapulce nenotiek pa kluso.
Un būs jautri, ja distanču slēpotāju sapulce notiks kalnu slēpotāju vadībā :)
Gundars Patmalnieks
29 • 02 • 2016 / 21:26
Bet pēc V.Brīzes rakstītā sapūlce notiks ar apakaļejošu datumu? :D

29 • 02 • 2016 / 22:50
Kura vieta sapulce

01 • 03 • 2016 / 00:09
Ir jau 2016.gads!!!

01 • 03 • 2016 / 08:59
Būtu labi sākt savlaicīgāk runāt (vēlākais vismaz 2018.gadā pēc dkorejas) par 22 gadu...

01 • 03 • 2016 / 09:46
LSS valde ir domāta priekš tam, lai iedzīvotos uz publisko līdzekļu rēķina, baudītu personisko komfortu, pietušējot to ar publisku bla bla bla stāstītu par kaut kādu it kā eksistējošu stratēģiju, nākotnes cerībām, plāniem utt.
Tā kā distanču slēpošanas nauda aizplūst šīs ziemas laikā, tas nav prātam aptverami, bezjēdzīgi kurorta braucienu uz Austrijām, Igaunijām, Rumānijām utt., krogu un viesnīcu rēķinu apmaksa tepat Latvijā utt. Un kā vārdā..?

01 • 03 • 2016 / 09:49
Vo vellos kā te laiž

01 • 03 • 2016 / 16:08
Godātais V.Brīzes k-gs.
Mans komentārs nebija anonīms par līdzdalību LSS valdes sēdē. Jūs to variet apskatīt komentāros par junioru startiem. Kāds cits komentētājs to pārnesot uz šo komentāru sadaļu nozaudējis parakstu, parakstot to ar kādu "fiasko".
Ainis Kanaviņš
02 • 03 • 2016 / 12:41
Vai nevarētu slēpošanas federācija pamainīt LČ kopvērtējumu apbalvošanas laiku un vietu? Vai nevar apbalvot uzreiz pēc pēdējā posma? Tā speciālā braukšana vasarā uz Siguldas svētkiem, kur atbrauc labi ja tie kurus vajag apbalvot, kur nav īsti neveina kurš varētu uzgavilēt un applaudēt ir vairāk kā jocīga, apgrūtinoša un nesaprotama. Sportisti tiek uztaisīti par kaut kādu svētku satura aizpildīšanas sastāvdaļu. Ja vēl uz kausiem būtu vismaz vārdus un uzvārdus iegravējuši, tad saprotams kapēc jāgaida tik ilgi, bet vārdu ta nav :)
***
02 • 03 • 2016 / 16:46
Tiešām,tā apbalvošana Siguldā ir pilnīgs sviests,kam tur interesē tie slēpotāji??
Tas arī parāda LSS attieksmi pret saviem labākajiem sportistiem, svētku fonā izdala bezpersoniskas pagales un brīvi...
Tak uztaisa groziņvakaru,ballīti sīkajiem un pašiem,varēs pasēdēt, padiskutēt...

02 • 03 • 2016 / 17:43
Vai tiešām savienības ierēdni jau n - dienas nespēj radīt un nopublicēt normāli saprotamu FIS LČ 1. dienas programmu kaut kāds nesaprotams melnraksta variants, vai tiešām pašiem nav kauns to publiskot
Programma
02 • 03 • 2016 / 18:57
Katram kārtīgam sporta veidam ir sava sezonas noslēguma balle.
Tikai distanču slepotājiem nav: Izdala pagales, un brīvi. Vēl varētu kopīgi paraudāt
Gundars Patmalnieks
02 • 03 • 2016 / 19:23
Pilsētu un citus ievērojamos tūrisma objektus esam redzējušu , gribas ko citu.

03 • 03 • 2016 / 08:37
Jānis
03 • 03 • 2016 / 13:18
Nu nevajag lekt ar slēpēm un uzreiz prasīt balli. Tas lai paliek citiem gadiem. Pietiktu ja šogad spētu noorganizēties un kopvērtējuma rezultātus paziņot pēc pēdējās LČ dienas, kamēr līdzjutēji un savējie vēl trasē kas var uzgavilēt.
***
03 • 03 • 2016 / 14:06
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv