ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

28 • 08 • 2016

Notikumiem un sacensībām bagāts ir šī gada augusts lēkšanā ar slēpēm no tramplīna.

No 07-13. augustam Vācijā norisinājās Alpu kauss. Tās ir 6 sacensības, uz vidējas jaudas tramplīniem no K65-K70, 3 pilsētās – Klingentālā (Klingenthal), Polā (Pöhla) un Bišofgrunā (Bischofsgrün). Latviju šajās sacensībās pārstāvēja Šarlote Šķēle. Tā bija lieliska platforma pieredzes un sportiskās meistarības uzkrāšanai. 9 valstu pārstāvēto, 43 sportistu konkurencē, Šarlote kopvērtējumā ierindojās 21. pozīcijā.

Uzreiz pēc Alpu kausa, no 19-21. augustam Krievijā, Sanktpēterburgā, notika ikgadējās Kavgolovas vasaras spēles, uz kurām no Latvijas devās Kamila Krustiņa, Alise Krasiļščikova, Šarlote Šķēle un Sandis Kauliņš. Šīs ir viskrievijas sacensības, kurās jau par labu tradīciju ir kļuvusi Latvijas sportistu piedalīšanās. 170 sportisti no Sahalīnas, Magadānas, Nižņi Novgorodas, Nižņi Tagilas, Sankt Pēterburgas, Maskavas, Sočiem, Astanas un Ogres. Uz 25 metru jaudas tramplīna, ar tās dienas tālāko lēcienu – 26,5m, uzvaras laurus plūca Alise Krasiļščikova. Kamila ar diviem tāliem lēcieniem, bet diemžēl abos piedzīvojot kritienus, ierindojās sestajā vietā. Uz 40 m jaudas tramplīna trīs gadus vecāku meiteņu konkurencē, ar 35 un 34 m lēcieniem, Alise izcīnīja sudraba godalgu, Kamila ar 31 un 33 m lēcieniem nācās samierināties ar 5 vietu. Zēniem uz K40 Sandis Kauliņš izcīnīja 26. vietu 51 sportista konkurencē. Uz 65m jaudas tramplīna Šarlote ar 57,5 un 59 m tāliem lēcieniem ierindojās 5. pozīcijā.

No Pēterburgas atbraukuši sportisti un treneri nepaspēja atvilkt elpu kā jau devās uz FIS (starptautiskā slēpošanas federācija) Kontinentālā kausa izcīņu Vācijas pilsētā Obervīzentālā (Oberwiesenthal). Tā kā Šarlote ir veiksmīgi startējusi FIS kausos un ieguvusi savā kontā FIS punktus- tas deva iespēju izmēģināt savus spēkus Kontinentālajā kausā. Protams, uz lieliem panākumiem šāda mēroga sacensībās ne sportiste, ne treneri necerēja – „Šīs sacensības ir vairāk pieredzes gūšanai. Tā ir iespēja lēkt un mācīties no pasaulē vadošajām meitenēm. Kā arī sacensību līmenis kur tiek ņemts vērā viss –no lēciena stila līdz vēja kompensācijām ir lieliska pieredze.” -Modris Krūze. Pasaules 50 augstākās klases sportistu, tai skaitā Olimpiskās čempiones Karinas Fogtas (Carina Vogt), vidū Šarlote ierindojās 45. pozīcijā. Kas nebūt nav peļams sasniegums, zinot situāciju Latvijā ar tramplīniem.

Kamēr Šarlote ar treneriem smēlās pieredzi Vācijā, gados jaunākie tramplīnlēcēji, pieredzējušā lēcēja, Kārļa Krūzes vadībā devās uz sacensībām tramplīnlēkšanā un ziemeļu divcīņā Igaunijas Elvā.2009.g. dzimušo un jaunāki konkurencē Ralfs Aupe lēkšanā izcīnīja 3. godalgu, divcīņā diemžēl palika uzreiz aiz goda pjedestāla. Aelita Krasiļščikova un Demija Ansone gan lēkšanā gan divcīņa izcīnīja 1. un 2. vietas attiecīgi. Alise ar 23, 5 m tāliem lēcieniem bija pārliecinoši pirmā lēkšanā, Kamila Krustiņa ar 20,5 un 22m lēcieniem izcīnīja sudrabu.  Divcīņa abas meitenes samainījās vietām Kamila plūca uzvarētājas laurus un Alise tika pie sudraba godalgas. Sandis Kauliņš Savā vecuma grupā ieguva 1. vietu gan lēkšanā, gan divcīņā.

kamila.jpg

sandis.jpg

Sarlote.jpg

Informāciju sagatavoja Margarita Sokolova

1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv